Universum

Bewoonbare planeten komen steeds dichterbij

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal mogelijk bewoonbare planeten is vele malen groter dan gedacht, zo blijkt uit onderzoek van de Pennsylvania State University. Sommige van deze planeten draaien rond sterren die relatief dicht bij de aarde staan.

De onderzoekers schatten dat er minimaal vier bewoonbare planeten worden gevonden als ze naar de 10 dichtstbijzijnde sterren zouden kijken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

En dat is nog maar een conservatieve schatting, aldus Ravi Kopparapu van Penn State, wiens bevindingen worden gepubliceerd in het Astrophysical Journal Letters. Hij berekende hoe vaak aardachtige planeten voorkomen in de bewoonbare zone van M-klasse dwergsterren.

Helft

Wetenschappers richten zich niet zomaar op M-dwergen. Planeten rond M-dwergen beschrijven een zeer korte omloopbaan, zodat ze in een kort tijdsbestek relatief veel data kunnen verzamelen. M-dwergen komen bovendien vaker voor dan sterren zoals de zon, zodat er meer kunnen worden geobserveerd.

“De gemiddelde afstand tot de meest nabijgelegen bewoonbare planeet bedraagt ongeveer zeven lichtjaar. Dat is de helft van de afstand die eerder werd geschat,” zei Kopparapu. “Er staan zo’n acht M-dwergen op minder dan 10 lichtjaar en we verwachten in de bewoonbare zone rond die sterren ongeveer drie aardachtige planeten te vinden.

Nauwkeuriger

Het onderzoek borduurt voort op een analyse door onderzoekers van het Smithsonian Center for Astrophysics die data van 3987 M-dwergen bestudeerden om het aantal aardachtige planeten in de bewoonbare zone rond deze sterren te kunnen vaststellen.

Kopparapu berekende de bewoonbare zone rond de sterren een stuk nauwkeuriger en kwam tot de conclusie dat er bijna drie keer zoveel aardachtige planeten in de bewoonbare zone rond deze sterren zijn te vinden dan voorheen werd gedacht.

“Dit betekent dat aardachtige planeten veel vaker voorkomen dan we dachten en dat is een goed teken voor de detectie van buitenaards leven,” zei Kopparapu.

Bron: Psu.edu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max1
max1
11 jaren geleden

Het moet krioelen van het leven in het heelal. Ik heb gelezen dat de Kepler satelliet in een gebied ter groote van een kwart procent van de sterrenhemel, sinds 2009, al meer dan 1200 planeten heeft ontdekt. Dat geeft dus wel aan dat het aantal sterren met planeten in het totale heelal ontzagwekkend groot moet zijn. Ook al zou maar een fractie van dat aantal bewoonbaar zijn, dan hebben we nog met enorme aantallen van doen.

Ik
Ik
11 jaren geleden

Het is rog wat die tecniek hè ,we bouwen steeds betere kijkers om zo ver mogelijk te kunnen kijken, en dan vinden we al die planeten zo dicht bij……..,en daar voor vonden we alleen die gene die heeeeeeel verweg stonden, de realiteit van het leven word vreemder en vreemder:).

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

In dit grote heelal zijn er zeker veel meer bewoonbare planeten dan de de Aarde. Het is onzin om te veronderstellen dat alleen de Aarde leven herbergt. Dat heelal is zo ontzettend groot. Veronderstellen dat de Aarde de enige bewoonde planeet zou zijn is pure onzin. De tijd zal uitwijzen dat de openbaringen over meerdere bewoonde planeten meer en meer op ons Aardse nieuws naar voren komt. Vooralsnog is die kennis van het bestaan van buitenaards leven verborgen gehouden. Dat verandert zeer spoedig en de mensen die in de gaten hebben hoe groot dat heelal is en een beetje nadenken kunnen zich niet voorstellen dat we hier op Aarde de enige bewoonde planeet zijn in het heelal. Het is als je voorstellen dat er 1 zandkorrel van de Aarde leven bevat en de rest van de honderden duizenden miljarden zandkorrels geen leven bevatten. Dat is niet logisch en is onzin en pure ruimteverspilling. Leven is er overal in het heelal !

Dr. F. Plokky
Dr. F. Plokky
11 jaren geleden

Je bent DOM en EGOISTISCH als je denkt dat wij de enige in het Universum zijn…

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x