Gezondheid

Medicijnen zijn niet langer nodig. Dit dieet doet ADHD als sneeuw voor de zon verdwijnen

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zes op de 10 kinderen met ADHD blijken baat te hebben bij een aangepast dieet. Een groot onderzoek moet nu aantonen hoe dat precies werkt.

“Anderhalve week na het starten van het dieet konden wij stoppen met de Ritalin,” vertelt een moeder uit Eindhoven.

“Ik ga de laatste pillen, nu we bijna een jaar verder zijn, binnenkort ritueel verbranden,” vervolgt ze.

Doorsnee kind

Haar kind blijkt te reageren op onder meer rundvlees en peulvruchten. Zolang hij deze producten niet krijgt is het een doorsnee kind zonder ADHD.

Wetenschappers van de Wageningen Universiteit gaan nu onderzoeken wat het effect van voeding is op ADHD.

De zogeheten BRAIN-studie kan leiden tot nieuwe en makkelijkere behandelmethodes bij kinderen.

Fewfoods-dieet

Tijdens de studie volgen alle deelnemers het fewfoods-dieet. De wetenschappers gaan onderzoeken hoe de kinderen daarop reageren.

“We kijken niet alleen naar het gedrag van het kind, maar ook naar wat er gebeurt in de darmen, in de hersenen, in het bloed en in de urine,” zeggen ze.

Er worden hersenscans gemaakt en er wordt bloed geprikt. Zo nu en dan moeten ouders urine en ontlasting van hun kind verzamelen.

Verdwenen

Eén van de wetenschappers die betrokken is bij het onderzoek is dr. Lidy Pelsser. Zij publiceerde in 2011 een studie over het verband tussen voeding en ADHD.

Het onderzoek van dr. Pelsser toonde aan dat bij zes op de 10 kinderen voeding de oorzaak was van ADHD. Na het volgen van het fewfoods-dieet was hun ADHD verdwenen.

De eerste kinderen worden inmiddels onderzocht en de wetenschappers verwachten rond 2020 met de eerste conclusies te komen.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Het is één van de grootste schandalen dat men het ooit heeft aangedurfd de breinen van kinderen voor het leven kapot te maken met chemische stoffen verpakt in pillen. Het is een nog groter schandaal dat ouders het hebben toegelaten dit te doen met hun bloedeigen kind(eren) en dat vooral voor het kunnen vangen van PGB’s.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ weg met ons, je zegt t wat cru maar je hebt wel gelijk, dat hele pgb systeem heb ik nooit begrepen…… Ergens jaren ‘90 ingevoerd …. wonderlijk eigenlijk, ik heb mensen gekend die met liefde hun gehandicapten kinderen hebben groot gebracht en ja natuurlijk soms naar de dag opvang……maar nooit geld ervoor gekregen …….En ineens is het een dagtaak en krijgt men subsidie , nou misgun ik niemand wat….maar vind t nog steeds vreemd…..Over ADHD , volgens mij zijn er jaren geleden al onderzoeken geweest met vetzuren en die waren ook positief… Persoonlijk vind ik dat het gebrek aan structuur is, die kinderen moeten al van jongs af aan van alles…….de crèche , de schoolopvang, hobby’s en iedereen wil tegenwoordig een bijzonder kind tussen t appen door, ziek mogen ze niet meer worden, hoera, ingeënt …… Valt niet mee om in deze tijd te incarneren .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x