Buitenland

‘Sinister’: Amerika gaat terugdringen bevolkingsgroei vastleggen in de wet

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Een wetsvoorstel voor bijna 1700 miljard dollar aan overheidsuitgaven, waarvan ruim de helft voor defensie, heeft brede steun gekregen in de Amerikaanse Senaat. Het wetsvoorstel, dat 4155 pagina’s telt, wordt vrijdag getekend door president Biden. Vorige week stemde het Huis van Afgevaardigden al in met de begrotingswet.

In de begroting is bijna 45 miljard dollar gereserveerd voor hulp aan Oekraïne en NAVO-bondgenoten. De Amerikaanse defensie-uitgaven stijgen van 740 miljard dollar naar 858 miljard dollar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Diep verontrustend

Congreslid Dan Bishop stuitte in de wet op een nogal sinistere passage. De overheid heeft 575 miljoen vrijgemaakt voor ‘gezinsplanning’ in gebieden waar de bevolkingsgroei ‘de biodiversiteit bedreigt’.

Bishop schrijft op Twitter dat malthusianisme een verontrustende, anti-humane ideologie is waar geen plaats voor is in welk federaal programma dan ook.

Beleidsanalist David Ditch noemde de passage ‘diep verontrustend’.

Overbevolking voorkomen

Het is onduidelijk waarom deze gebieden specifiek worden genoemd en welke ‘diensten’ er worden aangeboden. Malthusianisme is de theorie over het voorkomen van overbevolking en het recht dat regeringen zouden hebben om dat te bevorderen.

Er is hier niets te zien, doorlopen. Gaat Den Haag zich straks ook bezighouden met ‘gezinsplanning’ in Natura 2000-gebieden?

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Er moeten mensen dood! dit zie ik als ’n bedreiging jegens mijn gezin! wat een tyfuswereld is dit geworden! veiligheid is weg.

IFF
IFF
1 jaar geleden

Steeds meer open en bloot: we willen van jullie nutteloze idioten af. Dit is de toekomst: een elite en een kleine horde slaven, die laatsten digitaal geketend. Oud, ziek of gebrekkig? Opruimen die handel.

Marc
Marc
1 jaar geleden

Vreemd, want aan de andere kant worden hordes migranten aangetrokken en binnengelaten. Of zou het “terugdringen van” alleen maar betrekking hebben op de eigen bevolking?

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Intussen staan de grenzen wagenwijd open?

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x