Homepagina » Internet » EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien
EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien

EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien

Het Europees Parlement heeft woensdag nieuwe copyright-regels goedgekeurd, die volgens tegenstanders ‘catastrofaal’ kunnen zijn voor het internet.

Europarlementariërs stemden voor de controversiële regels, bekend als artikel 11 en 13.

Er is vooral veel weerstand tegen artikel 13, omdat deze regel sociale platforms verplicht om dingen die mensen erop plaatsen eerst te filteren.

Catastrofaal

De tegenstanders waarschuwen dat internetbedrijven op deze manier eigenlijk worden verplicht inhoud eerst door een censuurfilter te halen voordat het op platforms zoals Twitter en Facebook kan worden geplaatst.

Europarlementariër Julia Reda van de Piratenpartij, die actief campagne voerde tegen de nieuwe maatregelen, zei dat de regels ‘catastrofaal’ zullen zijn.

“Alles wat je wilt publiceren moet eerst worden goedgekeurd door deze filters,” schreef ze op Twitter.

Censuurmachine

De bedenker van het world wide web, Tim Berners-Lee, waarschuwde dat de nieuwe regels neerkomen op een ‘censuurmachine’.

“Vandaag hebben Europarlementariërs besloten het filteren van het internet ten behoeve van de grote bedrijven te steunen, ondanks enorme publieke verontwaardiging” zei Siada El Ramly, directeur van EdiMA, de brancheorganisatie die online platforms vertegenwoordigt.

Zorgen

“We hopen dat de EU in de volgende ronde van de onderhandelingen luistert naar de zorgen van de burgers,” klonk het.

In juli stemde het Europarlement nog tegen het begin van de onderhandelingen.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Het internet zal degraderen tot een veredelde teleteks, waar huismoeders hun keukenreceptjes en buurtroddels kwijt kunnen en de mannen zonder ballen doorzagen over het treintje op zolder.

  G3, G4 en het snellere G5 en internet in het algemeen met al z’n providers kan daarmee wat mij betreft zo bij het afval. Af en toe nog wat mailtjes versturen en daarmee heeft het internet dan voor mij afgedaan. De (censuur) nazi’s in Brussel weten niet half wat ze hebben aangericht.

  29 likes
  • Cleopatra schreef:

   @weg met ons> De (censuur) nazi’s in Brussel weten niet half wat ze hebben aangericht<

   Uhm tuurlijk weten ze dat wel , het is dan ook hun intentie, allemaal netjes volgens hun agenda.

   16 likes
   • weg met ons schreef:

    @Cleopatra

    Ze -denken- het te weten, maar het aan banden leggen van landen, zoals Hongarije of het aan banden leggen van internet of überhaupt het verder inperken van vrijheden is gevaarlijk en kan Brussel niet overzien welke consequenties dit zal hebben voor hun eigen toekomst. Men zal beweren dat het allemaal niet zo’n vaart loopt, maar hoever denkt de politiek te moeten gaan met het steeds verder inperken van ruimte en vrijheid? Men stoomt maar door en denkt en bepaalt alsof ze God zijn, maar rent Brussel m.i. als een dolle stier af op een betonnen muur. Dus, misschien moeten ze mooi zo doorgaan in heel hun arrogantie, die muur komt ooit, onherroepelijk. De muur die het einde inluidt van de EU. De lobbyisten in Brussel, de echte gangmakers, helpen uiteindelijk ons??

    8 likes
    • Wings schreef:

     Met zoveel zijn zij niet…dus als men wil en samenwerkt zijn ze sneller weg dan zij kunnen knipogen.

     3 likes
     • Gladiator schreef:

      @Wings,

      Ik citeer: “als men wil en samenwerkt….”

      En dat mijn beste is nu net het probleem en DAT weten ze….
      WIJ WILLEN NIET en SAMENWERKEN…….nooit van gehoord, want bang bang bang dat men huisje, haardje, vakantietje, autootje enz enz enz verliest niet wetende dat dit met zekerheid toch gaat gebeuren, en niet voor enkelen maar voor allemaal!!!

      En zou het nog alleen maar gaan om dit soort onzinnigheden dan oké echter als men begint met het afslachten van EIGEN kinderen of familie dan wordt het huilie huilie, maar dan is het veel te laat.

      Dan geldt er nog maar 1 recht, dat van de sterkste, oftewel ieder voor zich en God voor ons allen!!

      Nee beste, dit zal gewoon zo door gaan!
      Heb afgelopen dagen eens hier en daar wat ballonnetjes opgelaten onder het gewone volk, o.a. familie…….en….de schrik zit er goed in…..BIJ MIJ!!

      De parate kennis van de meesten is Rutte, dan heel lang niets en dan weer niets!

      Welterusten en slaap zacht, uw regering waakt over u!
      Gladiator

      7 likes
 • Schaap schreef:

  Aangezien ik het niet eens ben met facebook en youtube, heb ik recentelijk mijn facebook pagina en mijn youtube kanaal verwijderd.

  Het was een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar.

  27 likes
 • Arwijn schreef:

  Het is Fascime! De echte soort, niet de Marxistische propaganda soort.

  11 likes
 • Jansen schreef:

  En weer een stap verder bij wat zogenaamd nooit meer mocht gebeuren. Voor mijn gevoel is het zoiets van 1938 nu.

  12 likes
 • Die parlementariers zullen inmiddels wel geindoctrineerd zijn door de bedrijven en hun lobbyisten, al dan niet met geld of mooie vooruitzichten mbt hun carriere..
  Wálgelijk!

  11 likes
 • NETWAKZOGT schreef:

  Kan iemand mij meer vertellen wat UGETube voor meerwaarde heeft als YouTube.
  Heeft het zin om me daarin verder te verdiepen?
  Laat UGETube werkelijk waarheidsgetrouwe rechtse berichten c.q. video’s zien?

  1 likes
 • Elske schreef:

  Beste mensen, het is zoals de Friezen het al honderden jaren geleden zeiden: Leaver dea as slave (liever dood dan slaaf). We laten ons nooit meer onze vrijheid afnemen. Nooit meer onze vrijheid van meningsuiting, nooit onze vrijheid om wel of niet te mogen vaccineren, nooit ons arm werken voor Brussel / Den Haag (FR en ECB die van de elite zijn en economische depressies die worden geregisseerd door de elite, waardoor alle macht en geld hun toebehoort), nooit meer een nep oorlog in sturen (Rusland-Europa of de Moslims tegen de Christenen; ja mensen het komt er aan), georganiseerd door de elite, die onze zonen en dochters het leven gaat afnemen, nooit meer de MAMMON waar de Bijbel voor waarschuwt. They are pure evil! Ik heb de (fake media) kranten opgezegd en als het moet met internet. Ik kan zonder. Goede en eerlijke mensen vinden elkaar weer. Samen in de strijd tegen de eilte / Deep State. Zij zullen verliezen. Op naar het Dark Web!

  1 likes
 • Freija schreef:

  Welkom in de EUSSR.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >