Homepagina » Internet » EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien
EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien

EU-parlement keurt nieuwe regels goed die catastrofaal kunnen zijn voor het internet. Zo komt de censuurmachine eruit te zien

Het Europees Parlement heeft woensdag nieuwe copyright-regels goedgekeurd, die volgens tegenstanders ‘catastrofaal’ kunnen zijn voor het internet.

Europarlementariërs stemden voor de controversiële regels, bekend als artikel 11 en 13.

Er is vooral veel weerstand tegen artikel 13, omdat deze regel sociale platforms verplicht om dingen die mensen erop plaatsen eerst te filteren.

Catastrofaal

De tegenstanders waarschuwen dat internetbedrijven op deze manier eigenlijk worden verplicht inhoud eerst door een censuurfilter te halen voordat het op platforms zoals Twitter en Facebook kan worden geplaatst.

Europarlementariër Julia Reda van de Piratenpartij, die actief campagne voerde tegen de nieuwe maatregelen, zei dat de regels ‘catastrofaal’ zullen zijn.

“Alles wat je wilt publiceren moet eerst worden goedgekeurd door deze filters,” schreef ze op Twitter.

Censuurmachine

De bedenker van het world wide web, Tim Berners-Lee, waarschuwde dat de nieuwe regels neerkomen op een ‘censuurmachine’.

“Vandaag hebben Europarlementariërs besloten het filteren van het internet ten behoeve van de grote bedrijven te steunen, ondanks enorme publieke verontwaardiging” zei Siada El Ramly, directeur van EdiMA, de brancheorganisatie die online platforms vertegenwoordigt.

Zorgen

“We hopen dat de EU in de volgende ronde van de onderhandelingen luistert naar de zorgen van de burgers,” klonk het.

In juli stemde het Europarlement nog tegen het begin van de onderhandelingen.

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap
Schaap
3 jaren geleden

Aangezien ik het niet eens ben met facebook en youtube, heb ik recentelijk mijn facebook pagina en mijn youtube kanaal verwijderd.

Het was een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Het is Fascime! De echte soort, niet de Marxistische propaganda soort.

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Het internet zal degraderen tot een veredelde teleteks, waar huismoeders hun keukenreceptjes en buurtroddels kwijt kunnen en de mannen zonder ballen doorzagen over het treintje op zolder.

G3, G4 en het snellere G5 en internet in het algemeen met al z’n providers kan daarmee wat mij betreft zo bij het afval. Af en toe nog wat mailtjes versturen en daarmee heeft het internet dan voor mij afgedaan. De (censuur) nazi’s in Brussel weten niet half wat ze hebben aangericht.

nc0d8trvkgm9@opayq.com
3 jaren geleden

Die parlementariers zullen inmiddels wel geindoctrineerd zijn door de bedrijven en hun lobbyisten, al dan niet met geld of mooie vooruitzichten mbt hun carriere..
Wálgelijk!

x

Check Also

world economic forum

World Economic Forum gaat ‘misinformatie’ over gezondheid en vaccins censureren

Het World Economic Forum heeft een nieuwe ...

fvd

FVD sleept YouTube voor de rechter om censuur: ‘Hiermee is echt een grens overschreden’

Begin deze maand hield FVD-voorman Thierry Baudet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x