Gezondheid

Medicijngigant Roche verzwijgt 15.000 sterfgevallen

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een grootschalig onderzoek ingesteld naar één van de grootste medicijnproducenten ter wereld nadat het farmaconcern verzuimde te melden dat 15.000 patiënten waren bezweken terwijl ze medicijnen gebruikten.

De Zwitserse farmareus Roche verhulde daarnaast 65.000 gevallen van bijwerkingen die waren gemeld door patiënten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het gaat om medicijnen die de afgelopen 15 jaar in de Verenigde Staten zijn gebruikt om borstkanker, darmkanker, hepatitis B en huid- en oogaandoeningen te behandelen. In Amerika is sterfte door misbruik van medicijnen doodsoorzaak nummer één, aldus de Leuvense toxicoloog Jan Tytgat.

Nalatigheid

Tot dusverre is er geen direct bewijs gevonden voor een verband tussen de problemen en de medicijnen van Roche, maar verschillende geneesmiddelenwaakhonden zeggen dat ze de zaak zeer serieus nemen.

Het bedrijf moet alle 80.000 gevallen individueel gaan onderzoeken. Naast de Britse autoriteiten heeft ook het Europees Geneesmiddelenbureau EMA laten weten actie te zullen ondernemen naar aanleiding van de nalatigheid van Roche.

Enorme aantallen

De sterftegevallen en bijwerkingen werden gemeld bij een callcenter van de Amerikaanse dochteronderneming van Roche, Genentech. Er werd niets met de meldingen gedaan. In sommige gevallen werden de meldingen opgeschreven en in een doos gestopt. Roche realiseerde in 2010 een winst van bijna 8 miljard euro.

Een woordvoerster van het Europees Geneesmiddelenbureau zei dat zelden dergelijke informatie over patiënten naar buiten wordt gebracht. We nemen dit zeer serieus, het gaat om enorme aantallen, aldus de zegsvrouw. Een gerechtelijk onderzoek naar Roche wordt niet uitgesloten.

Markt

Naast Herceptin en Lucentis wordt ook gekeken naar de medicijnen Avastin (darm- en borstkanker), Tarceva (longkanker), Rituxan (non-Hodgkinlymfoom), Alteplase (beroerte), Actemra (reumatoïde artritis), Pegasys (hepatitis B) en Raptiva (psoriasis). Als blijkt dat de medicijnen inderdaad niet veilig zijn kunnen de autoriteiten besluiten ze van de markt te halen of artsen op de hoogte brengen van de gevaren.

“De veiligheid van patiënten is van essentieel belang voor Roche. We erkennen de bezorgdheid die is ontstaan bij mensen die onze medicijnen gebruiken. We hebben de meldingen niet bewust achtergehouden en verlenen onze medewerking aan de autoriteiten,” zei Roche in een verklaring.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tomaat
Tomaat
11 jaren geleden

tjonge weer een beerput open zeg ,,,en maar pillen schrijven mij moeder van het weekend , ze moet al tegen haar reuma pillen slikken toen kwam er longen er bij nu van dit weekend krijg ze van die rommel een hersenbloedingkje . ik denk dat die twee botsen kan toch niet goed zijn …ze moeten der schamen …maar nee geld geld daar gaat het om ..ze doen niet eens moeite om eens goed onderzoek te doen ..ze klaagt al meer dan 25 jaar over haar hoofd dit is bij de beesten af hoor …volgend keer ga ik eens mee naar die dokter kijken wat voor pillen ze nou allemaal krijgt haar haar valt ook al uit niet normaal .

Ab
Ab
11 jaren geleden

Dat is nou alweer de zoveelste in een korte tijd…
Hopelijk worden ze allemaal terechtgesteld!!

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

“De veiligheid van patiënten is van essentieel belang voor Roche. We erkennen de bezorgdheid die is ontstaan bij mensen die onze medicijnen gebruiken. We hebben de meldingen niet bewust achtergehouden en verlenen onze medewerking aan de autoriteiten,” zei Roche in een verklaring.

uhhuh en als ik zeg dat ik god ben ga je dat ook gelijk geloven…zucht
bij tien of twintig gevallen (wat al erg genoeg is) zou je dit eventueel nog kunnen zeggen maar bij meer dan 80K gevallen is dat onzin

ik ben van mening dat je ook de doktoren die deze medicijnen uitgeven moet gaan controleren en bepalen of zij dit hadden kunnen weten ten tijde van het uitschrijven van deze medicijnen
ik ben bang dat het antwoord op die vraag niet een mooi antwoord is

Raspaskas
Raspaskas
11 jaren geleden

. Medical maffia is bezorgd.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x