Gezondheid

Hond beschermt baby tegen infecties

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Baby’s die tijd doorbrengen in de buurt van een hond hebben minder oorinfecties en ademhalingsaandoeningen dan baby’s die in een huisdiervrije omgeving opgroeien, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

De studie in het tijdschrift Pediatrics wijst erop dat een hond die vaak buiten komt het immuunsysteem van een kind gedurende het eerste levensjaar kan stimuleren.

Katten lijken baby’s ook in een bepaald opzicht te beschermen, hoewel het effect minder sterk is als bij honden. Tijdens het onderzoek onder 397 Finse kinderen werd de gezondheid van elk kind tijdens het eerste levensjaar bijgehouden door de ouders.

Luchtweginfecties

Baby’s die opgroeiden in een huis met een kat of een hond hadden 30 procent minder kans op symptomen die te maken hebben met luchtweginfecties waaronder hoesten, hijgen, rinitis en koorts. Daarnaast liepen ze de helft minder kans een oorinfectie te krijgen.

De experts van de Universiteit van Kuopio in Finland speculeren dat het contact met dieren het immuunsysteem helpt versterken met onder meer als gevolg dat infecties minder lang duren. Kinderen die tijdens de studie contact hadden met een kat of hond waren veel gezonder, aldus de onderzoekers.

Antibiotica

Het verschil bleek niet te worden beïnvloed door factoren als borstvoeding, crèche, opgevoed door rokers of ouders met astma. Ook werd voor baby’s die in de buurt van een hond opgroeiden minder vaak antibiotica voorgeschreven.

Eerder onderzoek leidde tot tegenstrijdige resultaten. Zo concludeerden sommige studies dat er geen voordelen zijn verbonden aan het contact tussen jonge kinderen en huisdieren terwijl andere aantoonden dat het contact met dieren bescherming biedt tegen verkoudheid en maagaandoeningen.

De auteurs zeiden dat hun onderzoek verschilt van eerdere analyses omdat tijdens de studie enkel is gekeken naar het eerste levensjaar en niet naar oudere kinderen.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Homo Sapiens
Homo Sapiens
10 jaren geleden

Huisdieren werken altijd genezend. Dit is overigs al heel lang bekend als volkswijsheid. Mensen leven ook langer als ze een gezelschapsdier in huis hebben. Zelf heb ik een kat gekregen nadat ik een brand had overleefd. ( Ik ben slachtoffer geworden van brandstichting.) Dankzij dat dier ben ik nu voor 90 % hersteld.
Als dat huisdier niet gehad had, dan had ik nu niet meer geleefd. Dus wat boven staat klopt echt wel en niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen en ouderen.

silversurfer
silversurfer
10 jaren geleden

Volgens mij komt het door dat honden spanning verminderend werken op het kind.
Waardoor minder spanning uitgezet wordt op de gebruikelijke plekken in het lichaam van het kind.
Door fysiek contakt kan het kind spanning laten afvloeien.
Denk maar aan spannings klachten als middenoorontstekingen, luioog, brongitis.
die direkt te maken hebben met te veel spanning in het gezin.
De rede waarom een hond beter werkt dan een kat heeft te maken met dat de hond de laagste is in de rangorde.De kat kan door zijn solitaire houding ook spanning veroorzaken.
De kat daarintegen kan opgedane spanning weer autonoom van zich aflaten vloeien. Een hond heeft daar de aangeboden struktuur voor nodig is die onvoldoende aanwezig dan wordt hij ziek.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 jaren geleden

[quote name=”silversurfer”]…. Denk maar aan spannings klachten als middenoorontstekingen, luioog, brongitis.
die direkt te maken hebben met te veel spanning in het gezin.
……….[/quote]

Interessante wijsheid. Wellicht gebaseerd op observatie? Heb ik nooit over gehoord, of gelezen .. motiveert tot googlen. Bedankt!

Sonnie
Sonnie
10 jaren geleden

Zeker een interessante wetenschap.
Zelf heb ik, in de tijd dat ik ME/CVS of (of burnout van 7 jaar de doktoren twijfelden toen nog) een puppy genomen met de gedachte dat ik wel moest opstaan, omdat die naar buiten moest als mijn man en kinderen er niet waren. Ik moest op dat moment naar de tuindeur kruipen, zo krachteloos was ik. Ik ben door onze hond en met een flinke dosis wilskracht bijna helemaal hersteld en niet bedlederig geworden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x