Homepagina » Binnenland » “Vuurwerkramp is een doofpotaffaire, rapport verdween in diepe la”
"Vuurwerkramp is een doofpotaffaire, rapport verdween in diepe la"

“Vuurwerkramp is een doofpotaffaire, rapport verdween in diepe la”

Nabestaanden van de vuurwerkramp op 13 mei 2000 hebben een advocaat in de arm genomen om openheid van zaken af te dwingen. Nooit werd duidelijk hoe de eerste vlam ontstond. Een politierapport verdween onder het tapijt.

Waterdicht bewijs over hoe de brand ontstond, werd nooit geleverd. Ondanks speciale politieteams, onderzoeken van de Rijksrecherche en agenten ‘van buiten’ om de schijn van een doofpotaffaire te voorkomen.

Oud-rechercheurs Jan Paalman en Charl de Roy van Zuydewijn moesten na de ramp opstappen. Ze waren buitenspel gezet door de korpsleiding omdat ze het hadden gewaagd kritiek te uiten op de manier waarop de politie zich volledig richtte op verdachte André de Vries. Mede door hun inzet werd De Vries vrijgesproken, maar het tweetal werd gedumpt.

Ze bleven als privédetectives verder speuren en kregen tot aan de Raad van State nul op het rekest. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat de minister van Justitie de stukken niet openbaar hoeft te maken omdat door openbaarmaking de Staat onevenredig kon worden benadeeld.

De directie van SE Fireworks ontkende altijd dat er op de dag van de vuurwerkramp werd gewerkt, maar getuigen maken melding van een demonstratie die 13 mei 2000 uit de hand zou lopen met een kettingreactie van explosies tot gevolg.

De nabestaanden willen ook weten wat er staat in een rapport dat al jaren angstvallig geheim wordt gehouden door Justitie. Een rapport van de Rijksrecherche, waarin werd geconcludeerd dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd door rechercheurs, werd gekraakt door een ander politieteam.

De leider van dat kritische onderzoek, Jan de Bruin, emigreerde jaren geleden naar Zweden en zou in ruil voor geld een spreekverbod hebben gekregen. Oud-minister Opstelten van Justitie zei na een nieuw onderzoek in 2010 dat Enschede maar eens moest leren leven met de ramp.

sitestat

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • john schreef:

  Klopt, heb er in die tussentijd gewerkt als beveiligings medewerker. We kwamen daar achter dingen die het daglicht niet kon verdragen. Ik en nog wat collega’s konden het niet verwerken door de zwijgplicht. Binnen nog geen eens een jaar werden we ontslagen door overcompleet!!

  12 likes
  • van Eijk schreef:

   Kom op… wees een klokkenluider, wees een held. Vertel wat je weet.

   13 likes
  • James schreef:

   Ja John, stuur die rechercheur eens een brief met je informatie.
   Eerst moeten zwijgen wat je niet kan verwerken en dan ook nog eens worden ontslagen. Verwerk je verhaal breng de pleister aan op de grote wonden van alle niet wetende mensen.

   5 likes
 • Henk schreef:

  20.000 AP23 mijnen geven een behoorlijke boem!

  5 likes
  • rinus schreef:

   Ja, en 200.000 geven een nog grotere boem. Als we uit gaan van zo rond de 240.000 en daarvan zijn er op papier slechts 40 duizend vernietigd, dan kun je wel bedenken waar de rest gebleven is. Defensie kon ze opeens niet meer in de voorraadlijsten terug vinden, opeens waren ze verdwenen.

   7 likes
 • rinus schreef:

  Je hebt geen eerste vlam nodig voor die zelfontploffende landmijnen die ze daar hebben laten slingeren. Die springen uit zichzelf. Siervuurwerk had dit nooit kunnen veroorzaken en de medewerkers van Defensie waren er wel erg snel bij om al het bewijs weg te halen want dit mag nooit naar buiten komen. De burgers zouden anders wel eens van mening kunnen zijn dat heel Defensie maar moet verdwijnen en die Hennis blaast graag burgers op.

  7 likes
  • Carlijn schreef:

   Inderdaad, siervuurwerk had nooit een hele woonwijk kunnen wegvagen, nou begrijp ik het. Er lag daar waarschijnlijk vol met ander (militair) spul.
   Nou snap ik die houding van de overheid, ze waren waarschijnlijk geheel verantwoordelijk voor die ramp. Het zou alles verklaren.

   4 likes
 • Kal-Purush schreef:

  Maar die zal er nooit komen, zolang het gross van de mensen trouw achter de TV zitten en kijken naar programma’s van RTL4 – SBS6 – en al die andere zenders die opgezet zijn om de mensen dom te houden en hun het nadenken te laten vergeten. Wat niet op de TV is geweest of komt is waarheid, volgens vele. Dus Nederland droom maar lekker verder en met dank aan de diverse “debunkers” die soms op dit soort sites zitten wordt getracht dat deel dat nog wel nadenkt belachelijk te maken en vaak lukt dat ook nog.

  Als we terugkeren naar de oorsprong, vinden we de essentie;
  als we uiterlijkheden najagen, zal ons elke zin ontglippen.

  6 likes
  • Kal-Purush schreef:

   Zinsnede

   “Wat niet op de TV is geweest of komt is waarheid”

   moet zijn

   “Wat niet op de TV is geweest of komt is geen waarheid”.

   Excuses

   1 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Als we de oorlog tegen het terrorisme hebben, en onze westerse overheden zijn de grootse aanstichter van terreur, geld de wet die ze ons opleggen nog wel?

  Klinkt op deze manier of de oorlog tegen het terreur een wettelijke vogelvrij verklaring is voor niet overheidsleden.

  Onze overheid terroriseert ons meer en meer. Onwettige (belasting) aanslagen. Mensenrechtenschending op grote schaal, ontvoering, afpersing, misleiding, corruptie etc etc.

  Je eigen burgers benadelen om het gezicht van een falende terreurgroep genaamd B.V Nederland te beschermen van waarheid? Ik hoop meer en meer op een grotere versie van de Franse revolutie. Bah

  6 likes
 • exegese schreef:

  Waar zouden we zijn zonder al die doofpotten ?
  Waar zouden al die ministers anders mee bezig moeten blijven behalve doofpotten bewaken en het volk verlakken ?
  Regeren wordt immers heel ergens anders gedaan dan in Den Haag, daar hebben ze Rutte en onze “f*ck de koning” echt niet bij nodig !

  3 likes
  • JC schreef:

   Zolang de grote, onwetende groep Nederlanders, op de VVD en aanverwante partijen blijft stemmen zal er niets veranderen. Als iedereen nu eens ging stemmen en niet op de puinhopen van de huidige leiders zou er misschien eens geluisterd worden. Maar helaas is de groep onwetenden te groot om invloed op te hebben. Immers, zij hebben het goed.

   3 likes
 • wolfje schreef:

  de onderste steen weer boven? stop er maar mee. straks wordt het circus van de parlementaire enquete weer opgetuigd met alle jan klaassens en hun declaraties

  5 likes
 • Elise49 schreef:

  Gevalletje van bewuste opoffering?

  2 likes
 • bekende van andre schreef:

  Ze wouden een nieuwe wijk bouwen naast t centrum en Weetje wat het de gemeente had gekost als ze hun allemaal oprot premie moesten geven…. Denk dat de burgemeester van die tijd ook wel meer weet!!0

  1 likes
 • Ron Blauw schreef:

  1 van de vele doofpotten! Traditie in onze regeringskringen.

  Nederland is 1 van de grote wapenexporteurs in de wereld. De regering doet er alles aan om die sector te blijven beschermen (verkapte subsidie, soft benefits cq. corruptie).

  We kunnen feitelijk vaststellen dat er een levendige banendraaideur is tussen de regering en politiek bestel, en de industrie van het moorden op industriële schaal.

  Luns, Hoop Scheffer, Pronk, Lubbers, Hefrkens, Melkert, Ploumen, Koenders, Timmermans, v. Balen,
  m.n. Universiteit Twente, Leiden, Wageningen en Erasmus Medisch Centrum slepen kritiekloos miljoenen contracten binnen van de ergste oorlogsmisdadigers (Rockefeller, Soros, Gates m.n.).

  Schipholramp 1992, wat onder de pet werd gehouden. Kranten stopten met research:
  http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Enquete/enq08021999f.html http://www.wrmea.org/1998-december/crash-of-cargo-plane-in-holland-revealed-existence-of-israeli-chemical-and-biological-weapons-plant.html

  Ook handtekening van de globalisten/landverraders in de Regering: vernietigen bewijzen, het zoekmaken van de fotorolletjes:
  DUTCH REPORT: US SPONSORED FOREIGN ISLAMISTS IN BOSNIA
  http://emperors-clothes.com/analysis/used.htm View on emperors-clothes.com

  The Global Center for the Responsibility to Protect (waarvan ons land nb. hoofdsponsor is; van dit vehikel van miljardair Soros):
  http://kleinonline.wnd.com/2012/11/02/obamas-benghazi-investigator-tied-to-libya-bombing-globalist-doctrine-used-to-depose-gaddafis-regime/#sthash.EDA0Gs8z.dpuf

  in 1954 in the Bilderberg Hotel in Oosterbeek, the Netherlands. This initial meeting was paid for by Unilever and the US Central Intelligence Agency (CIA).

  Voedsel weer wapen in handen van de globalisten (VN/NAVO),
  Global Food Secrurity Act (dictaat voor dumpen gmo’s en glyfosaat in de voedselketen):

  Monsanto and Unilever (see section 4) led the TABD’s biotech initiative, intending that products approved once should be accepted on both sides of the Atlantic.

  Unilever was one of the 450 multinationals taking part in the Geneva Business Dialogue, a meeting, taking place late September 1998, which marked the beginning of a growing (increasingly formalised) relationship between the UN and the ICC.

  Unilever played its part in the ‘Big Biotech Project’ of secretly flooding the food supply chain with GMOs. [Unilever was the first multinational company that started using genetically modified (GM) products.
  http://nl.yhs4.search.yahoo.com/yhs/search;_ylt=A7x9UnaBr0dVfHsA_RmfKgx.?p=unilever+corporate+coalition+agricultural+investments&type=wny_secureddownload_15_16&fr=yhs-iry-fullyhosted_003&fr2=sb-bot&param1=1&param2=f%3D1%26b%3DIE%26cc%3Dnl%26pa%3DWinYahoo%26cd%3D2XzuyEtN2Y1L1QzutDtDtBtByCyEtC0A0C0EzzzztC0DzzzztN0D0Tzu0StCtCzyzytN1L2XzutAtFzytFzztFtDtN1L1CzutN1L1G1B1V1N2Y1L1Qzu2StAyB0CyE0A0FtCzytGzytA0EtCtGzy0D0A0EtG0CyEtBtBtGtCtByB0C0C0A0CyBzyyCyB0D2QtN1M1F1B2Z1V1N2Y1L1Qzu2S0C0A0Ezy0ByEtD0BtGyCtBzyzztGyEyEtAtDtGzyyCzytCtGzz0AtA0FtBtBtAyCtAzztBzy2QtN0A0LzuyE%26cr%3D1228040586%26a%3Dwny_secureddownload_15_16%26os%3DWindows+7+Ultimate&hsimp=yhs-fullyhosted_003&hspart=iry&xargs=0&b=17

  bron: http://www.spyghana.com/unilevermonsanto-take-african-land-agriculture/

  Onmiskenbaar grote rol lobby/subversieve activiteiten door SHELL en UNILEVER in de obsessieve lust van Nederland voor weer een illegale oorlog, nu in de Ukraine.

  Pearl Harbour –
  geheime rol globalisten in onze regering, tbv de Amerikaanse bezetting van Europa:

  Op 28 november 1941, om vijf minuten na twaalf uur ‘s middags, nadert de Nederlandse onderzeeër K-XVII, onder bevel van luitenant-ter-zee Besançon, een positie in de Stille Oceaan, op 43.30 NB en 155.20 OL, ongeveer 280 mijl ten noordoosten van de Japanse Takan-baai.
  Daar ontdekt men een vloot van Japanse oorlogsschepen, die een zigzagkoers volgt. Besançon constateert terecht dat deze koers in rechte lijn 88 graden bedraagt en de oorlogsvloot zal voeren naar Hawaii en Pearl Harbor, achthonderd zeemijl verderop.

  In de avond van 7 december 1941 is de K-XVII met man en muis in de Stille Oceaan vergaan ten gevolge van sabotage door de Britse geheime dienst. De enige zonde die de Nederlanders hadden begaan, was hun ontdekking dat de Japanse vloot onderweg was naar Pearl Harbor.

  Dit nieuws moest doelbewust achtergehouden worden, om er zeker van te zijn dat de Amerikanen bij de wereldoorlog betrokken werden. Men achtte het van essentieel belang dat de Nederlanders dit geheim meenamen in hun zeemansgraf.

  Aldus sir Christopher Creighton, een ex-officier van de Britse geheime dienst (sectie M), die volgens zijn eigen zeggen de K-XVII persoonlijk heeft opgeblazen op gezamenlijk bevel van Churchill en Roosevelt en met noodzakelijke, moeizaam verkregen toestemming van koningin Wilhelmina die een dubbele rol speelde in deze oorlog

  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/nederlandse-onderzeeeer-k-xvii-in-1941-opgeblazen-door-britse-geheime-dienst

  Dan is operatie ‘Juliana’ ook goed uit de geschiedenisboeken gehouden.
  Evenals de dood – onder verdachte omstandigheden – van journaliste Eddy de Reuver, die in Londen was voor een interview met baron Thyssen.

  En zo zijn er nog heel wat doofpotten die de democratie, souvereiniteit en veiligheid in ons land ernstig ondermijnen.
  VOC-mentaliteit, politionele acties – het Koninkrijk grossiert in machtswellust.

  1 likes
 • JC schreef:

  Zoek eens op:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers

  Is de basis van de AP 23 welke ondeugdelijk was. Werden in Enschede ontmanteld volgens berichtgevingen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Dodelijk ongeval prinses Diana één grote doofoperatie. Inspecteur verbreekt na 22 jaar stilzwijgen

  Dodelijk ongeval prinses Diana één grote doofoperatie. Inspecteur verbreekt na 22 jaar stilzwijgen

  Inspecteur Colin McLaren, die het dodelijke auto-ongeluk ...

  David Icke ontmaskert complot rond 9/11. Dit is 'één van de meest controversiële boeken ooit geschreven'

  David Icke ontmaskert complot rond 9/11. Dit is ‘één van de meest controversiële boeken ooit geschreven’

  De Britse complottheoreticus David Icke onthult in ...

  >