Gezondheid

Meditatie verbetert het immuunsysteem

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meditatie versterkt het immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk en laat ons helder denken, zo laat nieuw onderzoek zien.

Het beoefenen van meditatie is een essentieel onderdeel van de Boeddhistische en Indiase tradities en wordt ook steeds meer toegepast in het Westen terwijl mensen zoeken naar manieren om stress te verminderen.

Volgens auteur Britta Hazel van de Universiteit van Giessen in Duitsland en Harvard Medical School is het doel van het onderzoek de ‘conceptuele en mechanistische complexiteit van mindfulness te onthullen zodat vele puzzelstukken op hun plaats vallen’. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Perspectives on Psychological Science.

De wetenschappers identificeren vier onderdelen van mindfulness, te weten het controleren van de aandacht, lichaamsbewustzijn, het controleren van emoties en het zelfbewustzijn. Tezamen helpen deze factoren ons om te gaan met de effecten van stress.

Dr. Hazel zei dat de afzonderlijke componenten nauw verweven zijn met elkaar zodat een verbetering van bijvoorbeeld de controle over aandacht onze fysiologische staat verbetert. Lichaamsbewustzijn helpt ons op haar beurt de emoties die we ervaren te herkennen.

“Door de relaties tussen deze verschillende componenten en de hersenmechanismen die er aan ten grondslag liggen te begrijpen kunnen artsen mindfulness gemakkelijker aanpassen aan hun patiënten,” legde Hazel uit.

Het onderzoek benadrukt dat mindfulness geen vaag geneesmiddel is. Effectieve mindfulness meditatie behoeft oefening en heeft duidelijke meetbare effecten op onze subjectieve ervaringen, ons gedrag en onze hersenfunctie.

“We hopen dat verder onderzoek naar dit onderwerp een grotere groep mensen in staat stelt mindfulness meditatie als een veelzijdig instrument te gebruiken om zowel veranderingen aan te brengen in de psychotherapie als het dagelijks leven,” besloot Dr. Hazel.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x