Natuur en Milieu

NOS slaat enorme flater: de waarheid over de aardverschuiving in Noorwegen

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NOS berichtte gisteren over een aardverschuiving in de Noorse plaats Alta, waarbij acht huizen in zee zijn verdwenen. En natuurlijk probeert de NOS dit natuurverschijnsel gelijk te linken aan klimaatverandering.

Een geoloog van de Universiteit Utrecht zegt tegen de staatsomroep:

Klimaatverandering speelt daarbij een belangrijke rol. “In noordelijke gebieden zoals Scandinavië zien we dat met het stijgen van de temperatuur als gevolg van klimaatverandering de bodem tot op grotere diepte ontdooit, waardoor voorheen bevroren zwakke lagen ontdooien.”

Klimaatverandering zorgt er volgens de onderzoeker dus voor dat dit soort aardverschuivingen in de toekomst vaker zullen voorkomen, maar waar en wanneer is volgens hem moeilijk te voorspellen.

Al heel lang

Rob de Vos van website klimaatgek merkt op dat dergelijke aardverschuivingen al heel lang regelmatig voorkomen in Scandinavië. Ze hebben te maken met het ontzilten van kleiafzettingen door zoet grondwater.

Een lokale geoloog heeft dit bevestigd tegenover de Noorse krant Altaposten.

De Vos legt uit: “Aan het einde van de laatste ijstijd werden grote hoeveelheden klei afgezet in de lagere delen. De klei is normaal erg stabiel, maar door de constante stroom van zoet grondwater richting zee in de fjorden spoelt het zout langzaam uit de klei, waardoor hij zijn stabiliteit verliest.”

De geoloog van de Universiteit Utrecht moet strafwerk schrijven en de NOS verdient geen deugpunten bij de klimaatbrigade.

Bekijk hieronder beelden van de aardverschuiving:

[klimaatgek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.koningen
m.koningen
2 jaren geleden

O,ironie de bodem in Scandinavie is nog steeds aan het stijgen na het verdwijnen van de kilometers dikke ijstijd laag geologie ,dat gaat niet zo snel he en dat gaat voorlopig door.
Dus wat de zee ook stijgt dat loopt niet onder daar op de lange termijn.Waar is Gerrit grijp dan toch in man! ze blunderen weer eens en halen van alles door elkaar bodem erosie land stijging zee spiegel daling en stijging wel bevroren of niet meer en ga zo maar door.
klotsend en morsend bakkie waterige koffie bij de lunch.
Mvrg,Marcel

Rayoflight
Rayoflight
2 jaren geleden

Typisch geval van exlichter (expert+oplichter) in de media.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Maakt de nos niks uit hoor, die lullen als recht wat krom is net als politici burgemeesters zogenaamde experts noem ze maar op, allemaal laaielichters.

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Als je alles wat de officiële media naar buiten brengt 180 graden omdraait kom je een stuk dichter bij de waarheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x