Homepagina » Mens en Dier » Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid
slavernij

Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam droeg burgemeester Femke Halsema een button waarop ‘1873’ stond, een verwijzing naar de afschaffing van de slavernij. De protesten gaan vooral over de ‘systematische onderdrukking van zwarte mensen’. Is het terecht om slavernij te koppelen aan de onderdrukking van zwarten?

Door de eeuwen heen heeft ieder ras, iedere religie en ieder volk zich schuldig gemaakt aan slavernij. De geschiedenis van de slavernij heeft ons geleerd dat mensen altijd misbruik zullen maken van ongebreidelde macht over anderen, ongeacht welke huidskleur ze hebben.

Dat is echter niet de boodschap die we meekrijgen op school of op de universiteit. Keer op keer horen we dat de blanke mens de zwarte mens tot slaaf maakte, zei de Amerikaanse schrijver en econoom Thomas Sowell van de Stanford-universiteit.

Verdraaien van de feiten

Europeanen maakten Afrikanen tot slaaf en Noord-Afrikanen maakten Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika bevonden zich meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell.

De blanke slaven werden nog slechter behandeld dan de zwarte slaven, die katoen moesten plukken op de plantages. Daar hoor je niets over op school of op de universiteit. We kunnen veel leren van de slavernij, maar het verdraaien van de feiten is onnodig, zei hij.

De westerse samenleving keerde zich uiteindelijk tegen slavernij, terwijl het in niet-westerse landen nog de gewoonste zaak van de wereld is. Sommige landen verzetten zich zelfs tegen druk vanuit het Westen om een einde te maken aan slavernij.

Tot op de dag van vandaag

In veel niet-westerse landen is volgens Sowell alleen een einde gekomen aan slavernij omdat het Westen beschikte over meer wapens. Hij voegde toe dat Amerikanen naar Afrika zijn gegaan om zich daar te verontschuldigen voor slavernij, terwijl op het continent tot op de dag van vandaag nog in slaven wordt gehandeld.

Sowell merkte op dat niet alleen de geschiedenis van de slavernij is verdraaid door het filteren van feiten. “Mensen die in de geschiedenisboeken graven op zoek naar zondes, zoeken niet naar de waarheid, maar naar kansen om een bepaald volk te denigreren of om een slaatje te slaan uit het leed van anderen,” zei Sowell. “En dat ten koste van mensen die er helemaal niets mee te maken hebben gehad.”

Vergiftigen

“Zoals een oud spreekwoord luidt: ‘Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad’,” besloot de gerespecteerde econoom. “Maar kennelijk is dat niet genoeg voor veel van onze leraren, intelligentsia en media. Zij zijn druk bezig het heden te vergiftigen door de manier waarop ze het verleden presenteren.”

Sowell gaat in zijn boek Black Rednecks and White Liberals dieper in op de manier waarop de geschiedenis van de slavernij is verdraaid.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
7 maanden geleden

Wij zijn met zijn allen nu nog steeds slaven!!
Vroeger kregen de slaven eten, drinken en onderdak.
Vandaag moeten we daar zelf voor zorgen, we krijgen nu betaald.
We krijgen iedere maand als het ware een appel en een ei, die appel pakken ze ons al of, van dat ei nemen ze naderhand nog eens de helft weg..wat blijft er dan nog over!!

Wij zijn dus nog steeds slaven, slaven van een systeem, slaven van de banken, slaven van de grote bedrijven, slaven van de politiek etc…

Margie
Margie
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Een lege dop en stukgeslagen eiwit blijft er over

Het merendeel is ook nog eens slaaf van zichzelf!

Rob
Rob
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Inderdaad Philip. Slavernij is er altijd geweest. Wat ik zo heb begrepen is de mens als zodanig gecreëerd. Dat gaat veel verder dan veel mensen kunnen bevatten. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest. Slavernij is ook de macht over anderen hebben. De slavernij die ons is voorgelogen is ook weer zo’n leugen van de globalisten om de Afrikanen tegen het westen op te zetten. Maar die slavernij was er al voordat de blanken in beeld kwamen. De Afrikanen verkochten hun eigen mensen op de slavenmarkt, al ver voordat de blanken slaven kochten. Dan nog waren het alleen blanke kapitalisten die slaven headden om het werk te doen. Gewone (blanke) burgers hadden geen slaven. Die waren zelf wel ook slaaf van de heersende macht. Het is altijd het kapitalisme (en later vooral ook de globalisten) die de macht hadden en dat is nog steeds zo.

Sinds w.o 2 hebben we ook nog steeds een slavernij systeem, het is alleen in een andere vorm, een maatschappelijke vorm waarin elk bedrijf een slavernij omgeving is. Het personeel doet het werk en de aandeelhouders steken de winst in de zak. Je krijgt een inkomen maar dat is gewoon camouflage. Er is sinds w.o. 2 alleen een duisterder iets aan toegevoegd, iets satanisch. Je moet een contract tekenen als je een slavenbaan aanneemt. Het tekenen van een contract houdt het verkopen van je ziel in. Dat wordt altijd toegeschreven aan de duivel of Satan. Wie heeft dan dat systeem na w.o. 2 bedacht? Dat tekenen van contracten wordt ook gedaan voor allerlei andere zaken, zoals een huis huren, allerlei voorzieningen die je thuis nodig hebt (gas, elektriciteit, water, internet, radio en tv, telefoonaansluiting) maar ook onderhoudscontracten etc. Bij elk ondertekend contract verkoop je je ziel, wat betekent dat het bedrijf of organisatie de hogere macht is die jou controleert. Kun je niet meer betalen dan wordt je je huis uit gegooid of de voorzieningen worden afgesloten. En zo is macht in zijn geheel ook vernietigend voor het leven. Maar als je bewust wordt dan bestaat in die wereld geen rijkdom, iedereen is armoedig in een wereld van macht en controle. De meeste mensen hebben niet genoeg en de rest heeft nooit genoeg. Niemand kent de waarde van het leven. Kapitalisten staan niet in het leven en daarmee ook niet in contact of verbinding met hun omgeving. Hoe hoger in de machtpiramide hoe duisterder het wordt, dat is de enige reden waarom ze zoveel geld en welvaart hebben opgeslokt. De hele macht strucuur houdt slavernij in, aan het kapitalisme en globalisme.

Willem
Willem
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Helemaal gelijk Rob

Loekie
Loekie
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

wat er over blijft? de eierschaal.
En dat alleen omdat het de meeste medeburgers geen kloot kan schelen.
verder is het overgrote deel van het k*tvolk (met of zonder MASTER opleiding) te stom en ongeiterresserd om eens kritisch over de situatie in de wereld na te denken

exegese
exegese
7 maanden geleden

Zij zijn druk bezig het heden te vergiftigen door de manier waarop ze het verleden presenteren.”

Dat zijn wijze woorden. Woorden die onze machthebbers en de heimelijk boven hen geplaatsten zich eens goed in de oren moeten knopen. Ze zouden daar eens flink bij geholpen moeten worden. Het zou er letterlijk ingeramd moeten worden, net zoals ze het gif van hun leugens er bij de massa in rammen.

Aphelius
Aphelius
7 maanden geleden

Slavernij afgeschaft?! Oh, ze bedoelen geen zweepjes en kettingen meer…maar betalen voor grond hypotheek/huur, belastingingen, zorgverzekeringen, paspoorten, burgerservicenummer, grenzen, etc?

Ja, het is zeker afgeschaft…

Willem
Willem
Reactie op  Aphelius
7 maanden geleden

Ontslagen worden en bij het zelfde bedrijf te werk gesteld worden voor behoud van je uitkering, dat is ook slavernij want op weigering staat een hoge straf, geen uitkering meer. Overkomt trouwens voornamelijk blanken en dat is niet verzonnen.

Odette
Odette
Reactie op  Aphelius
7 maanden geleden

Tegenwoordige prostitutie=Mensenhandel

Loekie
Loekie
Reactie op  Aphelius
7 maanden geleden

wat betalen? het wordt afgeperst.
De overheid belichaamt alles wat slecht is

salvar
salvar
7 maanden geleden

rutte rutte toch je begint op trump te lijken 180 graden draaien.
dus als de pieten blank zijn , zijn het dan ook slaven?
dan hoor je niemand.
ik heb een goed idee , allemaal opzouten naar je eigen land.

Marco
Marco
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Sarcasme mode aan:

Ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat de zwarte pieten blank moeten zijn. Dan delen tenminste alleen de blanken cadeautjes en snoepgoed uit aan de kinderen tijdens sinterklaas en dat is zoals het hoort. Je laat zwarte mensen toch geen onderdeel zijn van je feest.

Sarcasme mode uit.

rayoflight
rayoflight
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Rutte maakt zich absoluut niet druk over Zwarte Piet of de paashaas.

Wat ie in feite zegt is :

Ik sta achter de Anti Zwarte Piet mensen.
Dat is Open Source
Dat is dan weer De soros…

Dus eigenlijk zegt ie tegen onze nieuwe halfgare God , ‘De soros’ : Dat zijn demonstraties welkom zijn.

Man rutte , nr 1 volksverrader !

Doet er niet toe
Doet er niet toe
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Nu zijn we met zen allen slaven. We denken dat we vrij zijn maar we zijn het niet. Pas als ik stop met werken voor dit rotte systeem zal ik me vrij kunnen voelen.
Als er dan ook geen neppandemieen zijn.

Autoriteiten houden ons tot slaaf maar de meesten zijn te blind om het te zien want ze zijn blij met de appel en het ei. Voor die appel en ei ga ik niet 2/3 van een mensenleven vergooien. Stel dat je niet eens je pensioen haalt, wat dan?

Louise
Louise
7 maanden geleden

Het is heel simpel deze mensen bezitten geen kennis van wat dan ook, en dan word je ook niet gehinderd om je eigen frustratie uit te leven… Deze mensen zijn ook nergens in geïnteresseerd , je zoekt alles zo op op t internet…..
Maar diezelfde demonstranten kopen wel hun kleding bij veel goedkope winkels, Primarkt of action etc…..gemaakt in Azië door slaven die soms maar 1 euro verdienen de hypocrieten…..Valt wel op dat of zwarte mensen of moslims vaak in de schlachtoffer rol zitten….Het zijn nooit Aziaten, is toch een cultuur verschil ……

salvar
salvar
7 maanden geleden

wat willen die zwarten nu eigenlijk?
wat doen ze hier eigenlijk?
wat houd ze tegen om terug te gaan naar hun eigen land?
wat hun tegen houd is dat als ze terug gaan naar hun eigen land ze het vreselijk moeilijk krijgen , dan bedenken ze waarom zijn we niet in nederland gebleven daar hadden we het goed en of je werk heb of had je kon uit de ruif vreten die opgebracht is door werkend nederland.
je doet de nederlandse bevolking te kort om zo te ouwehoeren en ik zie foto,s van diegeen die gestikt is en borden van een amerikaan , nou ik zou zeggen ga daar naar toe , succes zou ik zeggen.

Edo Hamm
Edo Hamm
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Die meeste zwarten en anderen komen niet voor hun plezier naar het ‘fantastische’ Europa. Ze willen gewoon in hun eigen omgeving blijven wonen, maar dat wordt onmogelijk gemaakt door de machten achter de macht, die democratie komen brengen, tereurgroepen oprichten waardoor deze mensen op drift raken. Als het goed is weten wij, bezoekers van deze en soortgelijke sites, van deze agenda. En die wordt voornamelijk uitgespeeld om mensen tegen elkaar op te zetten. Bedenk @Salvar, veruit de meeste zwarten en andere vluchtelingen komen niet naar Europa, maar blijven in hun regio. Ze hebben en houden de hoop terug te kunnen keren naar hun huis. Zie de Palestijnen die in 1948 en weer in 1967 verdereven zijn van hun bezittingen, waarvan veruit het merendeel in de omringende landen is gebleven. Ethiopie vangt honderdduizenden vluchtelingen uit Afrika op. Turkije heeft 4 miljoen vluchtelingen uit Syrie opgevangen, en zo zijn er meer voordelen. Het siert de mens eerst na te denken alvorens iets uit te kramen.

m.koningen
m.koningen
7 maanden geleden

Geweldig een intellectueel die op feiten afgaat en ons een geweldig nieuw woord heeft gegeven waaronder de linkse en rechtse samenleving verdelende publieke hoofden vallen namelijk ras sjacheraar die mensen verdeeld .
Het is al lang bekent dat het breekpunt van succesvolle integratie 15 % goed verdeelt zodat er geen sub culturen ontstaan die verschillen benadrukken en een rem op die bevolkingsgroep voor altijd zet dit geld voor elke arme bevolkingsgroep die zich hierdoor laat inpakken op een plek met een te hoge concentratie van zo’n cultuur zodat men daaruit niet kan ontsnappen door laag eigendunk en fatalisme geloof in de groep.
dus :J.A =ras sjacheraar
G.w.=ras sjacheraar
F.H.=ras sjacheraar
S.S.=Ras sjacheraar
T.B.=ras sjacheraar
etc,etc,etc vooral afkomstig uit de elite van Nederland waarom luistert men niet naar de biologie van de mens die haarfijn uiitlegt wat succesvol is en vooral wat niet. Of ……doen zij dat expres?

Koffie die niet koffie kleurig of melk kleurig is vandaag maar precies goed!
Mvrg,Marcel

rayoflight
rayoflight
7 maanden geleden

History

Je kunt misschien 100 jaar terug in het verleden gaan en dan klopt er nog iets van de geschiedenis.

Het woord ‘history’ zegt het al ‘his story’. En dat is dus niet ons (volk) verhaal.
Geschiedenis heeft tot doel om mensen het idee te geven dat

1 De huidige machthebbers rechtvaardig zijn
2 Er een ontwikkeling van het menselijk ras was door deze machthebbers.
3 Feiten die tegen de gevestigde orde zijn zodanig te verdraaien dat deze onbelangrijk zijn en negatief belicht worden.
4 De indruk wekken dat de mensheid een argresief soort is.

Geschiedenis in flux.

De geschiedenis veranderd voortdurend dus ook van de slavernij. Zoek maar eens de oorsprong van het woord slaaf op.

Samenleving Gecontroleerd door Elite/NWO

Alle oorlogen hadden tot doel om mensen op te ruimen. Van oorsprong is de mens niet agressief. Kleine communies kunnen goed samen leven. De geschiedenis moet echter het idee geven dat dit niet zo is. Alle oorlogen zijn resultaat van de elite. Die eigenlijk niet meer is Psychopaten met onbeperkte macht.

Mislukking van Coronahype ?

Nu gaat deze elite weer het volk tegen elkaar uitspelen. Coronahype lijkt mislukt , volgende stap is een rassenoorlog. Demonstreren mag als je maar niet tegen het systeem demonstreert. Dan zijn er ineens wel BOA ME’s e.d.

Als je dan nog bekent dat trekpop Rutte zich ineens druk maakt over Zwarte Piet ?
Dan is het duidelijk dat de elite op een confrontatie tussen blank en zwart aanstuurt.
Nooit vergeten dat we allemaal mensen zijn. Als er rassenhaat is KOMT DIT ALTIJD door de Elite en niet door het gewone volk dat eigenlijk alleen een rustig leven wil. Ik hoop dat ik het mis heb maar lijkt mij dat de kunstmatige rellen die we nu in America zien ook in mindere mate na Nederland komen. De elite wil immers een maatschappij creëren die alleen uit slaven bestaat. Waarin iedereen , iedereen bevecht en er geen plaats voor menselijkheid is.

Elise
Elise
7 maanden geleden

Ik ben blank en mijn voorouders werkten op/in de veengebieden.(onder een baas/kregen weinig te eten/kregen er vrij weinig voor terug/maakte lange dagen) Later kregen ze een stuk land en kon je zelf je eten verbouwen, maar daar moest je ook weer iets van afgeven aan de landheer. Dit was in 1900. Mijn opa heeft als kind nog in een plaggenhut gewoond. Mijn oma trok als kind het bootje met turf over de sloten. Dit is dus een bewijs, dat ook blanken op soort van plantages/land werkten. Leuk weetje, hier zijn veel kampers(kampbewoners) van nu door ontstaan. Zijn dus geen zigeuners van oorsprong.

x

Check Also

oostenrijkse

Oostenrijkse politicus laat zien dat cola positief test op corona: ‘Ongelooflijk’

Politicus Michael Schnedlitz (FPÖ) heeft tijdens een ...

gates

Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid

Er is ophef ontstaan over een artikel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x