Mens en Dier

ME’er erkent tot zijn verdriet: ‘De politie heeft zich tegen de Nederlanders gekeerd’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers besluiten hun verhaal te doen bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, die sinds eind oktober vorig jaar onderzoek doet naar het door de overheid gevoerde coronabeleid.

Een politieagent en ME’er maakte de keuze om zich uit te spreken nadat hij had gelezen dat al meer dan 40 collega’s hem waren voorgegaan. Waar hij vooral moeite mee heeft: “Het geïnstitutionaliseerde geweld als onderdeel van ons optreden als ME tijdens demonstraties.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Demissionair premier Rutte noemde de demonstranten recentelijk ‘doorgesnoven hooligans’, een uitspraak die hem op veel kritiek kwam te staan. “Dat de overheid bij monde van Rutte, de minister-president van Nederland, demonstranten met bijnamen ontmenselijkt, is te triest voor woorden,” verklaarde de agent, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven.

Befehl ist befehl

“Ik ga als agent regelmatig met hen in gesprek en in de meeste gevallen zie ik gewoon bezorgde burgers, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, eenzame mensen, bange mensen,” voegde hij toe. “Wanneer collega’s mij tijdens demo’s hebben zien spreken met demonstranten, krijg ik later direct vragen, zoals ‘je bent toch niet te aardig voor die asocialen?’ Ik ontwijk zo’n vraag en merk dat ik steeds meer als outsider gezien word.”

Als ME’er krijgt hij naar eigen zeggen de opdracht die mensen ‘de lange lat te laten zien’, ‘een wappiebehandeling te geven’ en ‘op de aluhoed te rammen’.

“Ik hoor demonstranten soms schreeuwen ‘befehl ist befehl’, refererend aan de Tweede Wereldoorlog,” aldus de man, die al 15 jaar politieagent is. “In het begin schrok ik daarvan en vond die vergelijking ongepast. Maar ik moet nu tot mijn verdriet erkennen dat het klopt: het geweld is onderdeel van het beleid.”

Politiestaat

De ME’er merkte verder op dat het ziekteverzuim binnen de organisatie toeneemt. “Dat verbaast mij niets. Het is de enige weg om het te ontlopen, op ontslag nemen na. Ik heb mij ziekgemeld en ben op zoek naar ander werk.”

“De politie heeft zich tegen de Nederlanders gekeerd. Ik hoor het mijzelf nu zeggen en besef waar we naar op weg zijn: een politiestaat.”

Lees hier meer politieverhoren van de BPOC 2020.

[BPOC]

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

You reap what you sow.
Put your face to the ground.
Here comes the marching men.
Your colours wrapped around.
<Sisters of mercy>

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

De geschiedenis laat zie dat meer wreedheden zijn begaan uit gehoorzaamheid dan ooit uit naam van rebellie maar beter laat dan nooit.

Hans
Hans
3 jaren geleden

Ja de politie keert zich tegen de autochtone Nederlanders voor de duidelijkheid. Moslims en Blm aanhangers worden anders behandeld.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Het spreekwoord zegt: Als er één schaap over de dam gaat, volgen er meer.” In dit geval bedoel ik het natuurlijk in positieve zin. Deze politieman kan zijn werk niet meer uitvoeren zonder in gewetensnood te komen. Dat is hartstikke goed. Hopelijk volgen er nog velen. Alleen als zij allemaal, of bijna allemaal, er de brui aan geven, dan is het afgelopen. Maar zover is het helaas nog niet. Het is natuurlijk ook een zeer moeilijke afweging om je baan en dus je inkomen in de waagschaal te leggen. De consequenties kunnen zijn dat je terechtkomt in de WW (en dan moet je niet eens zelf ontslag nemen, maar ontslagen worden) en dan volgt een zeer onzekere tijd waarin je moet proberen een andere baan te vinden. Dus ik heb best wel begrip voor mensen die dit een te grote stap vinden. Datzelfde geldt natuurlijk voor artsen. Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat het grootste deel van de Nederlandse (huis)artsen achter het huidige beleid staan.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x