Homepagina » Mens en Dier » ME’er erkent tot zijn verdriet: ‘De politie heeft zich tegen de Nederlanders gekeerd’
me'er
Foto: Protest tegen de coronamaatregelen 20 maart 2021 (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

ME’er erkent tot zijn verdriet: ‘De politie heeft zich tegen de Nederlanders gekeerd’

Steeds meer gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers besluiten hun verhaal te doen bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, die sinds eind oktober vorig jaar onderzoek doet naar het door de overheid gevoerde coronabeleid.

Een politieagent en ME’er maakte de keuze om zich uit te spreken nadat hij had gelezen dat al meer dan 40 collega’s hem waren voorgegaan. Waar hij vooral moeite mee heeft: “Het geïnstitutionaliseerde geweld als onderdeel van ons optreden als ME tijdens demonstraties.”

Demissionair premier Rutte noemde de demonstranten recentelijk ‘doorgesnoven hooligans’, een uitspraak die hem op veel kritiek kwam te staan. “Dat de overheid bij monde van Rutte, de minister-president van Nederland, demonstranten met bijnamen ontmenselijkt, is te triest voor woorden,” verklaarde de agent, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven.

Befehl ist befehl

“Ik ga als agent regelmatig met hen in gesprek en in de meeste gevallen zie ik gewoon bezorgde burgers, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, eenzame mensen, bange mensen,” voegde hij toe. “Wanneer collega’s mij tijdens demo’s hebben zien spreken met demonstranten, krijg ik later direct vragen, zoals ‘je bent toch niet te aardig voor die asocialen?’ Ik ontwijk zo’n vraag en merk dat ik steeds meer als outsider gezien word.”

Als ME’er krijgt hij naar eigen zeggen de opdracht die mensen ‘de lange lat te laten zien’, ‘een wappiebehandeling te geven’ en ‘op de aluhoed te rammen’.

“Ik hoor demonstranten soms schreeuwen ‘befehl ist befehl’, refererend aan de Tweede Wereldoorlog,” aldus de man, die al 15 jaar politieagent is. “In het begin schrok ik daarvan en vond die vergelijking ongepast. Maar ik moet nu tot mijn verdriet erkennen dat het klopt: het geweld is onderdeel van het beleid.”

Politiestaat

De ME’er merkte verder op dat het ziekteverzuim binnen de organisatie toeneemt. “Dat verbaast mij niets. Het is de enige weg om het te ontlopen, op ontslag nemen na. Ik heb mij ziekgemeld en ben op zoek naar ander werk.”

“De politie heeft zich tegen de Nederlanders gekeerd. Ik hoor het mijzelf nu zeggen en besef waar we naar op weg zijn: een politiestaat.”

Lees hier meer politieverhoren van de BPOC 2020.

[BPOC]
4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
8 maanden geleden

You reap what you sow.
Put your face to the ground.
Here comes the marching men.
Your colours wrapped around.
<Sisters of mercy>

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

De geschiedenis laat zie dat meer wreedheden zijn begaan uit gehoorzaamheid dan ooit uit naam van rebellie maar beter laat dan nooit.

Hans
Hans
8 maanden geleden

Ja de politie keert zich tegen de autochtone Nederlanders voor de duidelijkheid. Moslims en Blm aanhangers worden anders behandeld.

Annette
Annette
8 maanden geleden

Het spreekwoord zegt: Als er één schaap over de dam gaat, volgen er meer.” In dit geval bedoel ik het natuurlijk in positieve zin. Deze politieman kan zijn werk niet meer uitvoeren zonder in gewetensnood te komen. Dat is hartstikke goed. Hopelijk volgen er nog velen. Alleen als zij allemaal, of bijna allemaal, er de brui aan geven, dan is het afgelopen. Maar zover is het helaas nog niet. Het is natuurlijk ook een zeer moeilijke afweging om je baan en dus je inkomen in de waagschaal te leggen. De consequenties kunnen zijn dat je terechtkomt in de WW (en dan moet je niet eens zelf ontslag nemen, maar ontslagen worden) en dan volgt een zeer onzekere tijd waarin je moet proberen een andere baan te vinden. Dus ik heb best wel begrip voor mensen die dit een te grote stap vinden. Datzelfde geldt natuurlijk voor artsen. Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat het grootste deel van de Nederlandse (huis)artsen achter het huidige beleid staan.

x

Check Also

vvd

Voormalig VVD-fractievoorzitter: ‘Wat ben ik blij dat ik op tijd uit deze sekte ben gestapt’

In een interview op het VVD-congres zei ...

rutte

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

118
0
We lezen graag je reactie!x