Homepagina » Financieel » Meer Europese miljonairs door Nederland
Meer Europese miljonairs door Nederland

Meer Europese miljonairs door Nederland

Het aantal miljonairs in Europa is het afgelopen jaar gestegen. De stijging komt vooral voor rekening van Nederland, Zwitserland en Rusland.

In Europa wonen nu 3,17 miljoen mensen die meer dan 1 miljoen dollar (765.000 euro) te besteden hebben. Dat is 1,1 procent meer dan in 2010.

Wereldwijd zijn er nu in totaal 11 miljoen miljonairs, ongeveer evenveel als in 2010. Hun totale vermogen daalde wel licht naar 42 biljoen dollar.

Gestegen

De Royal Bank of Canada en adviesbureau Capgemini maakten de cijfers woensdag bekend. Hoeveel miljonairs ons land nu precies telt blijkt niet uit het onderzoek. In de ranglijst moet Europa Noord-Amerika (3,35 miljoen) en Asia-Pacific (3,37 miljoen) voor zich dulden.

Afgelopen jaar bleek uit de vijftiende editie van het World Wealth Report van vermogensbeheerder Merrill Lynch en Capgemini dat het aantal miljonairs in Nederland in 2010 met ruim 10 procent was gestegen naar een record van 134.100. Wereldwijd waren er toen 10,9 miljoen miljonairs. Het gezamenlijke vermogen steeg toen met bijna 10 procent tot 42,7 biljoen dollar.

Wealth-X

Het afgelopen jaar zijn veel miljardairs nog rijker geworden dan ze al waren, zo maakte de organisatie Wealth-X bekend. Het aantal miljardairs nam toe met bijna 9,5 procent en hun vermogen groeide met 14 procent tot 6,2 biljoen dollar.

Dat ze het zo goed doen heeft volgens Wealth-X te maken met de steun die ze krijgen bij de inzet van hun vermogen en ook hebben miljardairs automatisch de aandacht van iedere bank.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Rijke stinkerds worden hier met fluwelen handschoenen aangepakt. Vooral rijke multinationals die elk jaar 8 biljoen winst via Nederland doorsluizen naar belastingparadijzen. Nee hier in Nederland trapt men liever naar beneden en likt men naar boven. Omdat deze mentaliteit hier wijd verspreid is krijgen de diknekken hier iedere keer hun zin.

  0 likes
 2. schande.
  dat er verschil is mag van mij maar,dat de zakkenvullers nog meer zijn gaan verdienen en dat ermeer bijgekomen zijn is een schandvlek tegenover de burger die alleen maar in mag leveren.
  er is iets fout op de wereld in mijn ogen.
  maar het komt goed.

  0 likes
 3. Hoe kan dit ik krijg steeds meer het idee dat we zo vreselijk voor worden gelogen, en maar goed praten dat het in NL zo goed gaat. hoe kan het dan dat mensen hun ziekenzorg verzekering niet kunnen betalen, voedselbanken , wsnp zaken de een na de ander.

  ERGENS WORDEN WE GEWOON BEDONDERD ALS JE HET MIJ VRAAGT.

  0 likes
 4. Belachelijk! Wij gaan er met zn allen flink op achteruit en de mensen die al VEEL TE VEEL hebben krijgen nog een extra duitje in het zakje. Wat een ontzettend achterlijke en wrede wereld is dit toch.

  0 likes
 5. [quote name=”eve”]
  ERGENS WORDEN WE GEWOON BEDONDERD ALS JE HET MIJ VRAAGT.[/quote]
  Ergens..? volgens mij kun je beter vragen op welk gebied we dat niet worden;)

  0 likes
 6. In schril contrast met de jarenlange bezuinigingen, hoe kan dat?

  Dit zijn nog maar de miljonairs er zijn er nog erger, toch maar de broekriem nog verder dicht snoeren en verder knijpen. (in begrijpelijk Nederlands)

  Aldus onze koningin!

  Vind deze uitspraak beschamend in ons erbarmelijk ambtelijk graai cultuur, een programma om corruptie met harde hand te bestrijden lijkt mij zinvoller.

  Het is eenvoudiger voor een kameel om door het oog van de naald te gaan dan voor een rijkaard het koninkrijk Gods te betreden

  0 likes
 7. Als we nou gewoon alles omrekenen naar de ouderwetse Italiaanse Lira, dan zijn we allemaal rijk Hahaha….

  0 likes
 8. Kan niet anders hè? Wat dacht je dan met zo’n rechts VVD-kabinet + schaduw-regering aan het bewind .

  0 likes
 9. Wat een geweldig nieuws, het aantal mensen dat niet afhankelijk is van de linkse verzorgindustrie is wederom afgenomen. We kunnen alleen maar hopen dat er nog veel meer zullen volgen. Gelukkig zijn dit nu nog meer mensen die belastingeld afdragen. 30% van de Nederlandse bevolking verdient meer dan EUR 40.000,00. Deze 30% betaald 91% van alle inkomsten belastingen. De overige 70 draagt maar 9% bij van het geld dat zogenaamd herverdeeld wordt en waarvan de overheid vervolgens via btw en dergelijke nog meer steelt. Zonder deze productieve mensen zou er nog veel meer armoe zijn in de socialistische verzorgingsstaat (ook wel Nederland genoemd) omkomen van de geeuwhonger. Laten we hopen dat deze mensen de vele- en hoge belastingdruk niet zat worden en het land verlaten, dan blijft er namelijk niets meer over om te stelen en zakt armoedige Nederland in een wak war zij nooit meer uit zal komen. Iemand moet toch voor de onrendabele betalen!

  0 likes
 10. Heel simpel, rijk wordt rijker en arm wordt armer. Dit is het scenario die men vooropgezet had, nl. een crisis doen ontstaan om de middenklasse weg te vegen. Zoals op schema goed uitgewerkt. Zolang de schapen echter in hun stal blijven zal het schril contrast blijven bestaan. Dus op straat om voor de eigen rechten op te komen en de banken de rekening te laten betalen. Niet de burgers.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

verkiezingen

Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit ...

oxford-professor

Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’

Oxford-professor Sunetra Gupta publiceerde in maart een ...