Financieel

Meer Europese miljonairs door Nederland

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal miljonairs in Europa is het afgelopen jaar gestegen. De stijging komt vooral voor rekening van Nederland, Zwitserland en Rusland.

In Europa wonen nu 3,17 miljoen mensen die meer dan 1 miljoen dollar (765.000 euro) te besteden hebben. Dat is 1,1 procent meer dan in 2010.

Wereldwijd zijn er nu in totaal 11 miljoen miljonairs, ongeveer evenveel als in 2010. Hun totale vermogen daalde wel licht naar 42 biljoen dollar.

Gestegen

De Royal Bank of Canada en adviesbureau Capgemini maakten de cijfers woensdag bekend. Hoeveel miljonairs ons land nu precies telt blijkt niet uit het onderzoek. In de ranglijst moet Europa Noord-Amerika (3,35 miljoen) en Asia-Pacific (3,37 miljoen) voor zich dulden.

Afgelopen jaar bleek uit de vijftiende editie van het World Wealth Report van vermogensbeheerder Merrill Lynch en Capgemini dat het aantal miljonairs in Nederland in 2010 met ruim 10 procent was gestegen naar een record van 134.100. Wereldwijd waren er toen 10,9 miljoen miljonairs. Het gezamenlijke vermogen steeg toen met bijna 10 procent tot 42,7 biljoen dollar.

Wealth-X

Het afgelopen jaar zijn veel miljardairs nog rijker geworden dan ze al waren, zo maakte de organisatie Wealth-X bekend. Het aantal miljardairs nam toe met bijna 9,5 procent en hun vermogen groeide met 14 procent tot 6,2 biljoen dollar.

Dat ze het zo goed doen heeft volgens Wealth-X te maken met de steun die ze krijgen bij de inzet van hun vermogen en ook hebben miljardairs automatisch de aandacht van iedere bank.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Rijke stinkerds worden hier met fluwelen handschoenen aangepakt. Vooral rijke multinationals die elk jaar 8 biljoen winst via Nederland doorsluizen naar belastingparadijzen. Nee hier in Nederland trapt men liever naar beneden en likt men naar boven. Omdat deze mentaliteit hier wijd verspreid is krijgen de diknekken hier iedere keer hun zin.

m&m
m&m
9 jaren geleden

schande.
dat er verschil is mag van mij maar,dat de zakkenvullers nog meer zijn gaan verdienen en dat ermeer bijgekomen zijn is een schandvlek tegenover de burger die alleen maar in mag leveren.
er is iets fout op de wereld in mijn ogen.
maar het komt goed.

eve
eve
9 jaren geleden

Hoe kan dit ik krijg steeds meer het idee dat we zo vreselijk voor worden gelogen, en maar goed praten dat het in NL zo goed gaat. hoe kan het dan dat mensen hun ziekenzorg verzekering niet kunnen betalen, voedselbanken , wsnp zaken de een na de ander.

ERGENS WORDEN WE GEWOON BEDONDERD ALS JE HET MIJ VRAAGT.

Natsu
Natsu
9 jaren geleden

Belachelijk! Wij gaan er met zn allen flink op achteruit en de mensen die al VEEL TE VEEL hebben krijgen nog een extra duitje in het zakje. Wat een ontzettend achterlijke en wrede wereld is dit toch.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x