Archeologie

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de bodem van het Meer van Galilea in Israël is een gigantisch bouwwerk ontdekt. Archeologen hebben geen idee waar het voor heeft gediend of hoe oud het is.

Het mysterieuze bouwwerk is kegelvormig, bestaat uit basalt en weegt naar schatting 60.000 ton.

Het bouwwerk is ongeveer 10 meter hoog en heeft een doorsnee van 70 meter. Daarmee is het beduidend groter dan Stonehenge.

Ouderdom

Het lijkt te gaan om een enorme stapel stenen. Het bouwwerk werd in de zomer van 2003 voor het eerst opgemerkt tijdens een sonarscan van het zuidwestelijke deel van het meer. Sindsdien zijn duikers afgedaald naar de bodem van het meer om onderzoek te doen, zo schrijven de onderzoekers in het International Journal of Nautical Archaeology.

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

De duikers hebben vastgesteld dat de structuur door mensen is gemaakt en waarschijnlijk op het land is gebouwd, maar later door het meer is verzwolgen. Wetenschappers zullen onder water opgravingen moeten verrichten zodat ze de ouderdom en de functie van het bouwwerk kunnen bepalen.

Khirbet Beteiha

Yitzhak Paz van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Beër Sjeva denkt dat het bouwwerk net als andere megalithische structuren in het gebied meer dan 4000 jaar oud is. Op 30 kilometer ten noordoosten van het stenen bouwwerk ligt de monumentale vindplaats Khirbet Beteiha, die bestaat uit een aantal steencirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van 56 meter.

Paz hoopt dat er spoedig een expeditie wordt georganiseerd zodat kan worden gezocht naar artefacten. Hij voegde toe dat de Israëlische Autoriteit voor Oudheden over de mogelijkheden beschikt om de benodigde opgravingen te verrichten.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
9 jaren geleden

Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.[/quote]
Als ik de foto zie, is het voor mij niets zeggend. Bewonderende je fantasie:)Toch maar een plusje van ikke, met een lach en groet!

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Misschien wel een Observatorium?

Woetez
Woetez
9 jaren geleden

Misschien is het wel het ruimteschip van Jezus dat hij na zijn aankomst onder een hoop stenen heeft begraven :p oftewel is het een tempel van de geheime orde van Melchizedek waar Jezus stiekem zijn trucjes heeft geleerd 😉

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x