Homepagina » Archeologie » Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea
Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

Op de bodem van het Meer van Galilea in Israël is een gigantisch bouwwerk ontdekt. Archeologen hebben geen idee waar het voor heeft gediend of hoe oud het is.

Het mysterieuze bouwwerk is kegelvormig, bestaat uit basalt en weegt naar schatting 60.000 ton.

Het bouwwerk is ongeveer 10 meter hoog en heeft een doorsnee van 70 meter. Daarmee is het beduidend groter dan Stonehenge.

Ouderdom

Het lijkt te gaan om een enorme stapel stenen. Het bouwwerk werd in de zomer van 2003 voor het eerst opgemerkt tijdens een sonarscan van het zuidwestelijke deel van het meer. Sindsdien zijn duikers afgedaald naar de bodem van het meer om onderzoek te doen, zo schrijven de onderzoekers in het International Journal of Nautical Archaeology.

Mysterieus bouwwerk gevonden op bodem Meer van Galilea

De duikers hebben vastgesteld dat de structuur door mensen is gemaakt en waarschijnlijk op het land is gebouwd, maar later door het meer is verzwolgen. Wetenschappers zullen onder water opgravingen moeten verrichten zodat ze de ouderdom en de functie van het bouwwerk kunnen bepalen.

Khirbet Beteiha

Yitzhak Paz van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Beër Sjeva denkt dat het bouwwerk net als andere megalithische structuren in het gebied meer dan 4000 jaar oud is. Op 30 kilometer ten noordoosten van het stenen bouwwerk ligt de monumentale vindplaats Khirbet Beteiha, die bestaat uit een aantal steencirkels, waarvan de grootste een doorsnee heeft van 56 meter.

Paz hoopt dat er spoedig een expeditie wordt georganiseerd zodat kan worden gezocht naar artefacten. Hij voegde toe dat de Israëlische Autoriteit voor Oudheden over de mogelijkheden beschikt om de benodigde opgravingen te verrichten.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
8 jaren geleden

Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Oh, dat is vast een bouwwerk van de beroemde egyptische holbewoners, die hadden magische krachten, die konden zelfs bouwwerken maken in Zuid-Amerika en in Japan onder water, dat heet telepaties steenhouwen.[/quote]
Als ik de foto zie, is het voor mij niets zeggend. Bewonderende je fantasie:)Toch maar een plusje van ikke, met een lach en groet!

Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

Misschien wel een Observatorium?

Woetez
Woetez
8 jaren geleden

Misschien is het wel het ruimteschip van Jezus dat hij na zijn aankomst onder een hoop stenen heeft begraven :p oftewel is het een tempel van de geheime orde van Melchizedek waar Jezus stiekem zijn trucjes heeft geleerd 😉

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

mcafee

John McAfee, opgepakt na het uitdagen van de Deep State, dood gevonden in cel

John McAfee, de man achter het beroemde ...

corona

Grote corona-uitbraak onder gevaccineerden in woonzorgcentrum in Nijvel, 12 doden

In een woonzorgcentrum in het Belgische Nijvel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x