Homepagina » Buitenland » Meerdere getuigen zagen bombarderende straaljagers op dag van ramp met MH17. Dit zeiden ze erover
Meerdere getuigen zagen bombarderende straaljagers op dag van ramp met MH17. Dit zeiden ze erover

Meerdere getuigen zagen bombarderende straaljagers op dag van ramp met MH17. Dit zeiden ze erover

Meerdere getuigen hebben verklaard dat ze op de dag van de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines straaljagers hebben waargenomen.

Rebellencommandant Oleg Michailovitsj Sotnikov zei in een interview met Novini dat zijn manschappen werden gebombardeerd door een straaljager op de dag dat vlucht MH17 werd neergehaald.

Op het moment van het neerschieten van MH17 bevond Sotnikov zich vlak bij het oorlogsmonument Saoer Mogila, op pakweg 25 kilometer van de plek des onheils.

Soesjki’s

Ook anderen zagen in de omgeving van de rampplek straaljagers vliegen.

Verslaggever Pavel Kanjigin van de Russische oppositiekrant Novaja Gazeta reisde af naar Oost-Oekraïne om daar te spreken met getuigen.

Eén van de getuigen, ene Natalja uit het dorp Pervojemaske, zei: “We keken naar vliegtuigen en hoorden een harde knal. We wisten al vrij snel dat het om de MH17 ging. Er vlogen die dag Soesjki’s (bijnaam voor Soechois) en ze vuurden meerdere salvo’s af.”

Militaire vliegtuigen

Pavel sprak in hetzelfde dorp ook met ene Marina. Zij sprak van ‘een heleboel witte raketten die bij elkaar vandaan vlogen en in de lucht bleven hangen’.

Een andere getuige, een man uit het dorp Kransij Oktjabr, vertelde aan Novini: “Ik hoorde een explosie en zag twee Oekraïense vliegtuigen. Ze draaiden om en vlogen naar Grabovo (ten noord-oosten van Krasnij Oktjabr).

Een vrouw uit Kransij Oktjabr verklaarde tegenover Novini: “We hebben militaire vliegtuigen gezien op die dag. Ze kwamen onze kant op.”

Veel meer

Sotnikov, Natalja en Marina omschreven los van elkaar dezelfde gebeurtenis. Alle drie beweren ze een toestel te hebben gezien dat bombardeerde. Ze brengen het daarnaast in verband met MH17.

Burgerjournalist Stefan Beck merkt op dat de genoemde getuigenverklaringen bij lange na niet compleet zijn en dat er nog veel meer verklaringen zijn van mensen die straaljagers hebben gezien.

Het gaat hier voornamelijk om mensen die rond de rampplek verbleven, aldus Beck.

Foto: Pizzaboy1 Wikimedia Commons

[Novini]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
2 jaren geleden

duurt al absurd lang. het wekt sterk de indruk dat men probeert de tijd zijn werk te laten doen

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Net als bij 9-11 staat hier veel te veel op het spel. De waarheid zal dus koste wat kost geweld aangedaan worden. Uiteindelijk zal de waarheid zegevieren, de vraag is hoe lang zal dat duren ? Zeer grote belangen bepalen ook hier de spelregels. De opinie van de al of niet goedgelovige massa speelt hier een grote rol in hoe lang ze er mee weg mogen komen.

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

De waarheid zullen we toch nooit te weten komen.

Zolang er geen journalisten zijn die onbevooroordeeld hun werk doen hebben criminelen vrij spel en blijft er slechts NPO propaganda diaree over die als waarheid wordt verkocht.

Margie
Margie
2 jaren geleden

De waarheid komt altijd boven water…wellicht moet daar gezocht worden
Water, de Spiegel van reflectie

Combinatie van feiten en verbinding van punten brengt je naar de Kern…afval
Laat dat nu net duurzaam zijn, het verdwijnt nooit

Ik had het geluk van een volgeboekte vlucht en vloog daarom 18 juli 2014 met Russian airline Aeroflot!!!

Bernard van Ee
Bernard van Ee
Reactie op  Margie
2 jaren geleden

God zij dank

marcel Koningen
marcel Koningen
2 jaren geleden

Richard D Hall kwam met een paar interessante mededelingen 1:De internationale rechtbank in Maleisië had in de jaren voorafgaand aan het voor hun rampjaar waarin er twee vliegtuigen verdwenen uitspaken gedaan over twee bekende onruststokers in de wereld[ja die] kijk maar na!En toevallig waren er twee ongelukken in een jaar tijd die statistisch eigelijk niet kunnen.De vraag is natuurlijk twee ongelukken, kan de tweede expres zijn of allebei of andersom.
Een straaljager kan natuurlijk een raket afvuren uitlokken zodat die op hem wordt afgeschoten.Dan dat vlakbij een normaal vliegtuig en vervolgens de raket richting vliegtuig leiden.
Dan is er een record houder in lange afstand vliegen en meeste verschillende types vliegtuigen die zegt dat zowel de bouwer van de vliegtuigen[amerikaans] als de fabrikant van de motoren [engels]altijd weten wat en waar er iets met hun producten gebeurd.
Dan is er het gegeven dat bijvoorbeeld in het tweede geval de mogelijkheid bestaat dat de besturing van buiten af is overgenomen en dat er voor aanstaande computerwetenschappers in zaten een stuk of twintig .
RAAAAR!!! om het jiskevettiaans te zeggen
Gelukkig nieuw jaar!

Bernard van Ee
Bernard van Ee
Reactie op  marcel Koningen
2 jaren geleden

Vaccin-wetenschappers, had ik vernomen. Een hele groep, die net uit het laboratorium kwamen, waar ze ‘dingen’ met vaccins hadden gedaan.

Bernard van Ee
Bernard van Ee
Reactie op  marcel Koningen
2 jaren geleden

In dat andere MH vliegtuig, dat verdween, zaten alle eigenaren en managers van een bedrijf dat iets heel vooruitstrevends met quantumcomputers hadden ontwikkeld en gepatenteerd. De enige mede-eigenaar die níet aan boord was, was een zekere superbankier (van die ene familie) die zich een paar maanden eerder had ingekocht in dat bedrijf. De patenten kwamen via deze ‘werkwijze’ dus in handen van die superbankier. Wat een schooier hè.

Peter snijder
Peter snijder
2 jaren geleden

In de cockpitdeur zaten 30 mm vliegtuig mitrailleurkogels.
Deur is nooit meegenomen door het zeer onbetrouwbare JITteam.
Naast de door u genoemde Oekraïeners werd er een BBC documentaire hieromtrent verboden.
Oekraïense jagers zouden ook de MH 17 als dekking hebben kunnen gebruiken voor luchtafweer.
Er valt nog veel te onderzoeken ,Jit team, !

Bernard van Ee
Bernard van Ee
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Opvallend, aangezien op 9-11 (precíes die ene dag) de radar van de VS uitstond.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  johan den haag
2 jaren geleden

Idd zeer interessant @johan den haag. Dit komt meer in de buurt van wat er in werkelijkheid is gebeurd.

Bernard van Ee
Bernard van Ee
2 jaren geleden

Ik heb ook ergens gelezen dat in ieder geval tot 2 minuten voor de crash een Amerikaanse F-15 vlucht MH17 had geëscorteerd.
Er schijnt vanaf een Amerikaanse legerbasis in de buurt ook een F-15 te zijn opgestegen met onbekend doel. Dus dat zal die ene wel wezen. Bovendien hoefde MH17 eigenlijk helemaal niet over dat oorlogsgebied heen te vliegen. De tien vluchten voorafgaand aan de ramp lucht vloog het vliegtuig alleen over een zuidelijk stukje Oekraïne. Mijn vermoeden is, dat de piloten van MH17 door de F15 zijn verteld om de vluchtroute aan te passen wegens dreiging, om zich vervolgens door de F15 te laten leiden naar het oorlogsgebied.

x

Check Also

nos

NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

biden

Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x