Homepagina » Universum » Deze wetenschappers publiceerden onderzoek waarin ze stellen dat de maan hol en kunstmatig is
Deze wetenschappers publiceerden onderzoek waarin ze stellen dat de maan hol en kunstmatig is

Deze wetenschappers publiceerden onderzoek waarin ze stellen dat de maan hol en kunstmatig is

De maan is de enige natuurlijke satelliet van de aarde en de op vier na grootste maan van ons zonnestelsel.

Onze maan vertoont schijngestalten omdat gewoonlijk slechts een deel van het vanaf de aarde zichtbare maanoppervlak door de zon wordt verlicht.

Er zijn veel theorieën over het ontstaan van de maan. De gangbare theorie is dat de maan is ontstaan doordat de aarde botste met Theia, een planeet van ongeveer de grootte van Mars.

Holle bol

Er zijn ook andere theorieën.

In 1962 zei NASA-wetenschapper dr. Gordon MacDonald: “Uit de astronomische data kan worden afgeleid dat het binnenste van de maan meer lijkt op een holle bol.”

Nobelprijswinnaar dr. Harold Urey stelde dat zich in het binnenste van de maan grote gaten bevinden.

Dr. Sean C. Solomon, oud-hoogleraar van het Massachusetts Institute of Technology, schreef bovendien: “Door de experimenten met de Lunar Orbiter zijn we veel te weten gekomen over het zwaartekrachtsveld van de maan. Ze wijzen erop dat de maan mogelijk hol is.”

Geen ‘natuurlijke’ satelliet

De beroemde astronoom Carl Sagan stelde: “Een natuurlijke satelliet kan geen hol object zijn. Daarom is de maan wellicht geen ‘natuurlijke’ satelliet.”

De maanlanding van de Apollo 12 op 20 november 1969 veroorzaakte een maanbeving. De maan galmde vervolgens nog een uur na.

Na seismische metingen tijdens Apollo 13 werd geconcludeerd dat de maan een lichte of helemaal geen kern heeft.

Uitgehold ruimteschip

Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri.

In de jaren zeventig schreven twee wetenschappers van de Academie van Wetenschappen van de Sovjet-Unie in het tijdschrift Spoetnik dat de maan volgens hen een uitgehold ruimteschip is.

[Collective Evolution]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Min of meer wat ik erover denk.

  Hypothese :

  De aarde is net zo hol , in feite is elk groter hemellichaam hol. Dit heeft te maken met het feit dat zwaartekracht electromagnetisch van oorsprong is en verwand is aan de vander waals krachten maar op grotere afstand werkt. De opening op de zuidpool is volledig bedekt met ijs. op de noordpool is een grotere landmassa die je kunt vinden op de oudere kaarten van mecator. Daar is daadwerkelijk een hol gat van 600kilometer in doorsnee. de vorm van de aarde is die van een rodin coil. Midden in de aarde is een ‘zon’ dit is echter geen fysieke zon maar pure straling. Doordat zwaartekracht elementaire deeltjes bundelt in het centrum (oppervlak is dan de lens) is de deeltjes dichtheid er zo hoog dat er als bijproduct licht ontstaat.
  Het alias effect https://en.wikipedia.org/wiki/Allais_effect onstaat omdat er dan tijdelijk meer energie uit de aarde komt dan dat de zon geeft , dit verstoort gavimetrische effecten. En kan gebruikt worden om de theorie te toetsen : (Als je umberto eco begrijpt begrijp je dit , umberto eco waren insider)

  11 likes
  • 18min waardevolle info, let op ruimtebeelden polen
   The Story They don’t Want You To Hear! (Admiral Byrd’s Diary and Hollow Earth Documentary)
   https://youtu.be/J2uuOGvrZf4

   LEUGENS nasa

   Nasa. Hole at North Pole. Siberia. Arctic. Exploration. Truth reveals mystery of Aurora Borealis X.
   https://youtu.be/Qgruwpl2234

   Google earth heeft de noord en zuidpool volledig bijna geblured zodat je niets kan zien

   12 likes
   • @Marduk.
    En zo’n youtube linkje is onomstotelijk bewijs voor jou?

    14 likes
   • Ja waardevol bedankt voor de link !, Ik heb dit al een tijdje geleden onderzocht. Meerdere malen als absurd verworpen en toch weer tot dezelfde conclusie gekomen.
    Wat nieuw is dat de reguliere wetenschap in dezelfde richting gaat (holle maan). Een aantal jaren geleden was er ineesn een opleving van Flat Earth , als je dat objectief gaat onderzoeken kom je al heel snel tot de conclusie dat Flat Eath een psyop was die het onmogleijk moest maken om over hollow(ish) earth te praten. Het lijkt er nu op dat men langzaam maar zeker meer de waarheid gaat spreken. Ook de ontdekking dat straling van onder het ijs van antarctica komt is opmerkelijk. Langzaam worden we voorbereid om de waarheid te horen. Maar natuurlijk weten de heren wetenschappers nog niet exact hoe ze dit gaan vertellen. Het zal waarschijnlijk volgens de boilingfrog methode gebeuren. Iedere keer een beetje zoals ,’hey water op 100km diepte….’

    Ondertussen is het mij al duidelijk dat de wetenschap deel van de agenda is om de waarheid te vehullen.

    10 likes
    • zal het hier ook posten, dit is een goed kanaal..
     Alles is waar verifieer maar

     What you need to know about OPERATION HIGHJUMP, BASE 211, and the dawn of a NEW AGE
     https://youtu.be/HoZ9-Os1kLo

     3 likes
    • ray of light , Een aantal jaren geleden was er ineesn een opleving van Flat Earth , als je dat objectief gaat onderzoeken kom je al heel snel tot de conclusie dat Flat Eath een psyop was die het onmogleijk moest maken om over hollow(ish) earth te praten.

     Het een heeft niets met het ander te maken , bewijs even dat het een psyop is .
     Kan niet want we leven niet op een globe en de kromming van de aarde is alleen te vinden op SGI en go pro .
     Dacht nu toch wel dat je wijzer geworden was en wat voor conclusie dan ?, laat ff weten bedankt ..

     1 likes
   • Wat mij altijd fascineert, is dat de aarde ook wobbelt, en dat de polen om de 26,000 jaar op een andere plek zitten… Dat er in de bodemlagen, dankzij geologische registers, te zien is dat de magnetische polen nogal op vele plekken hebben gezeten over de afgelopen miljoenen jaren.
    En al die tijd zaten die twee gaatjes op de ‘noord en zuidpool’ precies daar? Al die miljoenen jaren was Agharta bereikbaar door die twee gaten? En die arme binnenaardbewoners, hoe gingen die eigenlijk om met de veranderde aard positie?

    Maw, geloel, de aarde is een solide bol, en in het binnenste draait een enorme bol ijzer die electromagnetische straling opwekt die leven mogelijk maakt. Punt.
    Geloel, dat er ingangen naar de holle aarde zijn, want de aarde is niet hol.De NASA en anderen hebben er vele beelden van, er is ijs in het noorden, en ijs en rotsen in het zuiden. Dat er niet altijd op satelliet beelden volledige dekking is van die plekken, is dat er geen ‘waarde’ zit in het laten zien, er wonen geen mensen en het is gewoon een saai en stabiel gebied, weiing verandering te zien, punt. En leef je ook in over hoe satellieten en hun baan zich vormen rond de aarde.

    Maar goed, je mag er in geloven, en van dromen, enjoy the fantasy…

    17 likes
   • @Marduck Admiraal Byrd heeft het over een hol deel van de aarde, niet een holle bal o.i.d. Zijn verhaal was zo ongewoon dat hij een spreekverbod kreeg,hij was als eerste over de noordpool gevlogen en werd begeleid en geland door een vliegende schotel, hij kreeg er te eten en drinken en er liepen mamoeten etc etc en dat allemaal in de jaren 30. zijn verhaal verdween in de doofpot.( als verklaring zei de overheid dat hij door lekkende uitlaatgassen was gaan hallucineren. ) het deel staat op geen kaart en er kan en mag niet in de buurt gevlogen worden al 80 jaar niet,…

    4 likes
  • Beste @Rayoflight,
   Leuke hypothese, maar ik zou het voorlopig maar bij een hypothese houden en wel hierom:

   “De aarde is net zo hol , in feite is elk groter hemellichaam hol. Dit heeft te maken met het feit dat zwaartekracht electromagnetisch van oorsprong is en verwand is aan de vander waals krachten maar op grotere afstand werkt.”

   Of zwaartekracht elektromagnetisch van oorsprong is weet eigenlijk nog niemand.
   Na het vinden van het z.g. “Higgs” deeltje bij LHC in Cern, is men nu naarstig op zoek naar de z.g. “graviton” waarmee men hoopt zwaartekracht te kunnen omschrijven.
   https://www.quora.com/What-is-the-source-of-gravity
   Dus dat de z.g. “van der Waalskrachten” (wel elektromagnetisch van aard) hier mee te maken hebben is voorlopig nog uit de lucht gegrepen.
   Van der Waalskrachten kan men ook zien als cohesie en adhesie (aantrekking tussen gelijke stoffen en 2 of meer verschillende stoffen)
   Dat dit alles zou moeten lijden tot de conclusie dat “dus” de aarde ook hol zou moeten zijn, ontgaat mij volkomen.
   Nu die Mercator kaart: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noordpool#/media/File:Mercator_Septentrionalium_Terrarum_descriptio.jpg
   Het mag duidelijk zijn dat men in de tijd van Mercator (1512 – 1594) nog nooit iemand de noordpool had bezocht, zeker niet met houten bootjes door het pakijs.
   Dus moest dat onbekende gebied op de gok ingevuld worden, daarop is ook dat z.g. gat te vinden.
   De vorm van de aarde is die van een “Rodin coil” oftewel een donut…..
   Dat zou betekenen dat als ik op de noordpool het vermeende gat induik, ik er bij de zuidpool weer uit zou komen, tja….
   Verder zou ik als ik u was, https://en.wikipedia.org/wiki/Allais_effect nog even bestuderen (is the alleged anomalous behavior) waaruit u kunt concluderen dat dit niets met uw resterende betoog te maken heeft.
   Verder nog een filmpje van een Russische ijsbreker op weg naar de Noordpool:
   https://www.youtube.com/watch?v=FdtAH-RqFH0

   2 likes
   • Inderdaad het is een hypothese. vind het altijd grappig dat mensen iets uit een zin concluderen. (is the alleged anomalous behavior). Ik stoor me absoluut niet aan wat wiki uitbraakt. Feiten op wiki veranderen constant. Wiki is mainstream , en wordt aangepast zodat het binnen de gangbare theory blijft. Filmpjes van ijsbrekers zijn leuk , en dan gaan we ervan uit dat we alle info hebben. Geloof daar eigenlijk niet meer in.

    Graviton is een deeltje ja , dus als dat waar is dan is zwaartekracht geen kromming van ruimtetijd (ja ik ken relativiteits leer en heb een natuurkundige opleiding). Wil je verder gaan dan kan ik je vertellen dat om over een dimensie te spreken je een orthogonale set nodig hebt. ruimtetijd is dat niet. De lorenz fomules koppelen immers ruimte aan tijd.

    Wetenschappers lossen dit op door te zeggen dat ze nog niet een theory of everything hebben….

    Graviton deeltje , of ruimtetijd kromming het is het een of het ander ook een hypothese (net als die van mij).

    Ook zeg ik niet dat het van der waals krachten zijn , maar dat in mijn hypothese er overeenkomsten zijn met deze krachten.

    En dat er geen mensen op de noordpool in 1512 waren geweest is ook niet te controleren. Weten we echt alles van de middeleeuwen ?

    Hoe dan ook het is een hypothese (mij hypothese) geloof het of eet nog een oliebol.

    Gelukkig 2019

    5 likes
    • De “graviton” is geen fysiek deeltje maar energie deeltje.
     “dus als dat waar is dan IS zwaartekracht geen kromming van ruimtetijd”
     Dat klopt, zwaartekracht VEROORZAAKT de kromming van ruimtetijd.
     Inderdaad dat filmpje van die ijsbreker was wel aardig, al was het maar dat het nergens aan de grond gelopen is, wat wel gebeurt zou zijn als de Mercator kaart zou kloppen.
     Tegenwoordig zitten we in een tijd van chaos waarbij mensen de neiging vertonen om, indien er ergens in de wetenschap of in welke tak van sport dan ook, iets niet blijkt te kloppen, dan maar alles overboord te gooien en alles in twijfel gaan trekken.
     Het gevolg is dan dat men met de wildste ideeën kan komen, want de oude theorieën zijn toch niet meer te vertrouwen en wil men de ongeldigheid van zo’n “wilde “theorie aantonen, dan denkt men het altijd onderuit te kunnen halen door b.v. te stellen : “en dan gaan we ervan uit dat we alle info hebben. Geloof daar eigenlijk niet meer in. “, omgekeerd geldt dit overigens ook voor die “wilde” theorieën of hypotheses.
     Persoonlijk benader ik informatie genuanceerd, zo van : het kan kloppen, het kan niet kloppen of het kan deels kloppen, laten we het eens uitvissen, maar niet gelijk alles in twijfel trekken.
     “Hoe dan ook het is een hypothese (mij hypothese) geloof het of eet nog een oliebol.”
     Het is inderdaad uw hypothese, en gelukkig mogen we die er allemaal diverse op na houden , hoe “wild” die ook mag lijken.
     Dat houdt echter wel in dat men dat niet direct hoef te geloven, zoals u stelt, totdat alles op juistheid is nagetrokken en juist zou blijken te zijn.
     Eveneens een gelukkig 2019 met rotsvaste basis van waaruit we de wildste theorieën dan wel hypotheses tegen het licht kunnen houden.
     Oh, u mag die oliebol wel opeten, ik hou er niet van.

     2 likes
 2. De maan is hol, maar die holte is gevuld en opgeslagen met CO2. De vorige grote beschaving op aarde had het klimaat opgewarmd waardoor ze de CO2 ergens kwijt moesten. Toen hebben ze de maan gebouwd als opslagtank van CO2 en het in een baan geplaatst om de aarde. Ze wisten ook dat er ooit een tekort zal zijn aan CO2 en dat als je bomen e.d. op Mars, Aarde en andere planeten opnieuw wil planten, deze CO2 dan beschikbaar moet zijn en het is op de maan te vinden. Ze hebben grote gebouwen met aftappunten voor de CO2 gebouwd op de maan, maar dan aan de donkere kant va de maan. De Chinese sonde gaat daar binnenkort landen. Hopelijk beschadigen ze niks.

  3 likes
  • Dat is een interessante hypothese. En de bijbehorende vulslangen a 350,000 km lang liggen ergens opgerold te wachten (incl bijbehorend reparatie setje als er een lek in zit?). Waarom zitten die vulnippels aan de donkere kant, is toch alleen maar lastig met die slang richting aarde? Of bestaat er ook een techniek om de CO2 middels radiogolven naar de aarde of Mars te sturen?
   Graag wat onderbouwing van deze gedachte en wat bewijs in die richting, want het is nog geen 1 april, toch?

   15 likes
 3. [ Na seismische metingen tijdens Apollo 13 werd geconcludeerd dat de maan een lichte of helemaal geen kern heeft. ]
  Dat staat niet in het artikel van Collective Evolution.

  Men zegt dat de maan droog en massief is, zonder water om trillingen te dempen. Daarom klinkt de maan als een bel als men er restanten van Appollo 12 op laat crashen.
  https://www.popsci.com/does-moon-sound-like-bell

  15 likes
 4. @Gea Beuker
  Slaap lekker en enjoy YOURE fantasy………punt

  2 likes
 5. RayOfLight

  hier is in 9 min oorsprong hollow earth met mythologische geschiedenis
  dit moet je kennen om alles te begrijpen, MSM hebben dit bijna uitgeveegd.

  Thule, Hyberborea, Atlantis, and Ancient Antediluvian Bloodlines
  https://youtu.be/2XoGcjy6DwI

  7 likes
  • Dianne Robbins heeft een boek geschreven over de hollow Earth (´Messages from the Hollow Earth´). Zij schijnt telepathisch contact te hebben met de mensachtige, hoogontwikkelde, vredelievende wezens die daar zouden leven. Echt heel interessant en hopelijk is het waar!

   1 likes
 6. Het gaat mij ook niet om elkaar afte zeiken hoor.Helemaal niet.
  Ik zit met die “gong” wat de maan deed.Dat overtuigt mij
  wel een hoop.
  Dat de maan als enige ,precies net zo snel draait als de aarde
  leert mij ook dat het geen natuurlijk verschijnsel is.
  Er liggen grondstoffen die wij goed kunnen gebruiken
  ,maar halen het niet op.Of sterker nog,we zijn nooit teruggekeerd naar de
  maan…Alsof ze niet durven…

  1 likes
  • Het soortelijk gewicht schijnt ook veel hoger dan de aarde te zijn. En homogeen materiaal. Ergo een zware, zwaardere bol, waar de aarde ook heel erg hard aan trekt. Dus die zal wel meer galmen; net als een ballon, hou je hem vast bij het tuitje is de galm meer dan als je hem ‘ los’ slaat, en nog harder als je de ballon ‘onbeweegbaar’ bij het tuitje vasthoud. Ergo de trillingsfrequentie slaat hoger uit, mere dB. Want die gong hoor je toch nooit want luchtledig. Daag holle maan complot. Maar idd wel ontginnen, bewonen, exploreren, de mens moet de ruimte in. Daar zijn we het dan over eens…

   7 likes
 7. Niks hol; Holografisch!

  2 likes
  • Dat betekent nog niet dat alles plat als een pannekoek is, met een holografische komend uit onze mind ook een construct van de Genostichs om maar voorbeeld te noemen zouden wij de wereld/universum kunnen vormen naar ons eigen wereldbeeld. Dat schopt toch al jou hypotheses onderuit?
   Contradictions my friend in your story’s…

   1 likes
 8. Oud nieuws dus.

  2 likes
 9. En ook vandaag weer om 18:00 uur….Hart van Nederland.
  Mis hem niet Gea,dan weet U tenminste hoe de waarheid inelkaar steekt.
  .

  1 likes
 10. Is de zon ook hol? Zijn alle andere planeten in ons zonnestelsel ook hol? En die sterren en planeten in het universum ook? Wie het weet mag het zeggen.

  1 likes
 11. Ik denk, dat iets ontstaat door plus en min energie. Iets brengt het in beweging. Er ontstaat convectie. Wind of water dat gaat kolken. Krijg je een slurf. Binnen in die slurf is ruimte. Het oog/ogen zeg maar. Dat noemt men holistisch. Holy=heilig.
  Vind het wel gevaarlijk om te concluderen dat de maan een kunstmatig object is(door iemand gebouwd). Zo van: dan kan ie ook wel weg.
  Nee dus. De maan is een heel belangrijk onderdeel van het leven. Denk bv. aan de menstruatie bij een vrouw.
  Functie maan: het zorgt ervoor dat de aarde minder snel draait en dat er daardoor het leven op aarde is ontstaan. Lijkt mij iets om zeker niet te vergeten.

  1 likes
  • Aanvulling: ruimte hoeft niet perse leeg te zijn. bv. in een afgesloten doos waar niks(object) in zit, betekent niet dat het leeg is. Er kunnen nog energieën in zitten, die je niet ziet. En door het openen van een doos kun je weer iets in gang zetten. Daarom is het gevaarlijk dat je als mens ergens aan gaat prutsen. Het woordje holy betekent niet voor niks heilig. Daar moet je dus van af blijven.

   0 likes
 12. @Gea Breuker
  Als dat het enige is wat U opvalt aan de tekst ,bent U het schijnbaar eens met het geen.
  .Ja gewoon
  slecht engels.

  1 likes
 13. De maan is kunstmatig. Oude beschavingen kenden de maan niet. De maan is pas veel later in een baan om de aarde gebracht.

  In oude geschriften en tradities kan men het bewijs vinden van een tijd dat de maan niet bestond. Democretus en Anaxagoras vermelden dat er een tijd was dat er geen maan te zien was in de nachtelijke hemel. Bij het beschrijven van de geschiedenis van de Griekse regio Arcadia, schrijft Aristoteles dat de Pelasgiërs in het gebied leefden sinds zeer oude tijden; in een tijd dat de maan niet bestond. Apollonios uit Rhodos vermeldt iets soortgelijks; hij spreekt over een tijd dat niet alle hemellichamen in de lucht bestonden; vóór de tijd van de generatie van Deucalion en Pyrra (vóór de catastrofe); toen de maan niet bestond en de enige mensen die bestonden, waren de Pelasgiërs die op de bergen van Arcadia woonden (regio in Griekenland). Deze inwoners van Arcadia waren ook bekend als Proselenes (wat betekent “degenen die vóór de maan waren” in het Grieks).

  http://www.historydisclosure.com/there-was-a-time-when-the-moon-did-not-exist/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden voortdurend misleid door NOS, RTL en dagbladen. Voormalig Rabobank-topman trekt van leer

De Nederlandse burgers worden misleid. En dat ...

'Belangrijk document' over buitenaardse vaartuigen gelekt. Is dit de smoking gun?

‘Belangrijk document’ over buitenaardse vaartuigen gelekt. Is dit de smoking gun?

Er is een onthullend document opgedoken over ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.