CoronaBuitenland

Zo kan het ook: deze minister moet 20 maanden brommen om mondkapjesdeal

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Onlangs vroeg Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) zorgminister Tamara van Ark of er naast Sywert van Lienden tussen de 1,4 miljard euro aan uitgaven nog meer cowboys zaten.

Er kwamen drie shockerende rapporten naar de Tweede Kamer waaruit blijkt dat er inderdaad meer sjoemelaars zijn. “Er verdwenen uiteindelijk miljoenen in de zakken van deze profiteurs met medeweten van het ministerie van VWS,” zei Agema. Ze wilde er een debat over, maar dat werd geblokkeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Deze Kamer accepteert dat er miljoenen in de zakken zijn verdwenen. En de minister van VWS wist overal van,” reageerde Agema.

20 maanden brommen

Het kan ook anders. De Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid Jacintha Constancia moet zich vandaag melden bij de gevangenis. Ze heeft een celstraf van 20 maanden opgelegd gekregen in verband met een mondkapjesdeal. Haar ex-man kreeg dezelfde straf.

Het tweetal heeft zich schuldig gemaakt aan fraude. De stichting Bureau Ziektenkostenverzekering (BZV), een overheidsinstantie, viel onder Constancia toen zij zorgminister was.

De oud-minister schreef een bedrijf met een Chinese naam in bij de Kamer van Koophandel en maakte een factuur voor BZV voor de levering van mondkapjes die nooit op Curaçao zijn aangekomen. Haar ex-man nam na de betaling al het geld op.

Constancia zegt onschuldig te zijn.

Op Curaçao doen ze het

“Een minister die de cel in gaat om een mondkapjesdeal! Op Curaçao doen ze het,” reageert Willem Engel. “Deze minister was Hugo en Sywert in één en dat ging te ver.”

“Wel hypocriet, iedereen weet dat politici de staatskas hebben geplunderd met hun vriendjes. De logica is hier dan ook niet dat ze fout was, maar dat ze gepakt is,” vervolgt Engel.

Hij hoopt dat ze – nu ze gepakt is – de instructies van Nederland en het World Economic Forum opschrijft in haar memoires.

Volgens Engel is Sywert slechts het topje van de ijsberg en de zondebok. “In werkelijkheid hebben vele mensen binnen en rondom de overheid zich schandalig verrijkt ten koste van de burger.”

4.8 187 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Simon
Simon
10 maanden geleden

Zal binnenkort wel weer vrijgelaten worden vanwege een vormfout. Curaçao is ook supercorrupt.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
10 maanden geleden

En dat wegsluizen van onze centen gaat gewoon door.
Nu is Oekraïne de bodemloze put.

Mar
Mar
10 maanden geleden

Ook vervolgen. Curaçau hoort ook bij nederland. Dusssss

Dick H
Dick H
10 maanden geleden

Ik noem het niet voor niets de roverheid.

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x