Homepagina » Gezondheid » Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan
Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan

Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan

De 17-jarige Cassandra werd in september vorig jaar gediagnosticeerd met hodgkinlymfoom. Artsen raadden haar chemotherapie aan. Ze weigerde, waarna de staat Connecticut ingreep.

Het meisje is van mening dat chemotherapie haar net zo ziek of misschien nog wel zieker kan maken als de kanker. Hodgkinlymfoom is een kanker die zich verspreidt van lymfeknoop naar lymfeknoop. Als gevolg van de ziekte is het lichaam steeds minder goed in staat om infecties te bestrijden.

“Ze weet wat de langetermijngevolgen van chemo zijn, wat het met je organen doet en wat het met je lichaam doet. Het is mogelijk dat ze na de behandeling geen kinderen meer kan krijgen. Het doodt niet alleen kanker, maar doodt alles in je lichaam,” zei Cassandra’s moeder Jackie Fortin.

Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan

Cassandra C. (Jackie Fortin)

Cassandra werd in november in tijdelijke hechtenis geplaatst en haar moeder werd gedwongen mee te werken. Het meisje onderging twee behandelingen, maar weigerde de chemokuur voort te zetten. Tijdens een rechtszitting werd besloten dat de staat namens haar medische beslissingen mocht maken.

Cassandra en haar moeder gingen tegen het vonnis in beroep. Zij vinden dat de gedwongen behandeling in strijd is met hun grondrechten. “Cassandra moet het recht hebben om te bepalen wat er met haar lichaam gebeurt, ze moet het recht hebben om tegen de overheid te zeggen dat ze niet mogen bepalen wat er met haar lichaam gebeurt,” zei haar advocaat Michael S. Taylor.

“Dit is haar besluit en ze is slim genoeg om de beslissing zelf te nemen,” zei Fortin. “Ze wil geen gifstoffen in haar lichaam en wil niet gedwongen worden om zoiets te ondergaan. Op dit moment moet ze tegen haar wil in chemo ondergaan.” De bijwerkingen van chemotherapie zijn onder meer misselijkheid, haaruitval, braken, vermoeidheid en diarree.

[FoxCT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • J. Selten schreef:

  Is vergiftigd worden niet poging tot…?

  24 likes
  • Maarten schreef:

   Moord, jawel.
   Ze is ‘eigenwijs’ dus hoe eerder ze uit de weg geruimd is, des te beter.
   Stel je voor dat iedere ‘eigenwijs’ zomaar, ik noem maar wat, Cannabis zou nemen/gebruiken en zou herstellen?! Dat kan toch niet….

   30 likes
  • Lyra schreef:

   Hoe onwaarschijnlijk het klinkt, denk ik dat ze ons dood willen hebben. We worden opgeruimd want wij doen het zelfde met de natuur en de dieren. En ik hoorde zelfs een eng verhaal dat er vijandelijke buitenaardsen zijn die jagen op mensen maar alleen die gene mogen pakken die zelf vlees eten omdat je zo het universum toestemming geeft om zelf gegeten te mogen worden. Daarom zijn ze zo tegen vegetariers want als iedereen vegetarier wordt dan hebben ze niks meer te eten. Beetje vreemd onderwerp maar het is waar.

   4 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Hoe kun je nu beweren dat het waar is. Pure speculatie, gebaseerd op?
    Leven is trouwens onmogelijk zonder te doden (planten leven ook). En als we dan toch aan ‘t speculeren zijn is het ook wel aannemelijk dat er ook “plant based intelligent lifeforms” zijn. Die moeten zeker juist vlees eten om geen toestemming te geven om zelf gegeten te worden.

    3 likes
    • Lyra schreef:

     Een plant of fruit kent geen angst of pijn, een dier wel. Maar eet gerust vlees, weet alleen wel dat de mens niet bovenaan de voedselketen staat en dat er jaarlijks duizenden mensen wereldwijd verdwijnen waarvan er nooit een spoor van wordt terug gevonden. Deze mensen eindigen op de vleesmarkt van vleesetende reptiele buitenaardsen, doordat het slachtoffer ook vlees eet ontlopen ze hun karma, dus eetsmakelijk.

     2 likes
     • Najef schreef:

      Dat planten of fruit geen angst of pijn hebben klopt denk ik niet. Er zijn veel onderzoeken geweest die concluderen dat als een dier bladeren in een boom\plant eten dan maken planten een geluid (niet hoorbaar voor mens en dier) waarna alle planten in de buurt een stof produceren die “minder”lekker is.

      http://www.livescience.com/1909-plants-communicate-warn-danger.html

      Als ze niets zouden voelen dan zouden ze elkaar ook niet waarschuwen. dus het lijkt waarschijnlijker dat ze angst en pijn voelen. maar dat wij (domme mens) geen empathy voor hebben.

      3 likes
    • Lyra schreef:

     Najef, planten en bomen hebben wel een bewustzijn maar ze hebben geen zenuwstelsel zoals dieren en mensen hebben. voor een plant of fruit is het doodgaan als: je bent er.. en ineens ben je er niet. Voor een dier is het doodgaan natuurlijk heel anders. Ik zeg overigens niet dat ik er op tegen ben als je vlees eet maar het heeft wel gelijkwaardige consequenties. En het worden opgegeten is ook service to others en een ervaring apart, want de enige zin van het leven is De Ervaring. Als zieltjes willen we alles eens ervaren hebben en doodgaan is gewoon een illusie.

     3 likes
   • pffff schreef:

    Hoe weet jij nou weer dat dat waar is.

    4 likes
 • exegese schreef:

  Het recht op zelfbeschikking is het meest basale recht wat nergens ter wereld geschonden zou mogen worden.
  Dit is waanzin ten top dat een staat zich het recht toe eigend een “medische” behandeling af te dwingen, en dan ook nog een niet werkend dodelijk paardenmiddel. Het moet niet gekker worden !
  Ik dacht dat Nederland wereldkampioen was in disproportionele bemoeienissen maar Amerika kan er blijkbaar ook wat van.

  15 likes
  • Loki schreef:

   Obama Care, heeft zijn voetnoot gekregen vanuit het Nederlands zorgsysteem. Hier verkopen ze rijkelijk prullebakverhaaltjes over wat je wel of niet moet doen. Daar ben ik toen dwars tegen in gegaan na mijn hartinfarct. Zocht mijn eigen weg en voel me kiplekker en dat terwijl anderen met al die voorgeschreven troep, welke ik de deur uit had geschopt, uit mijn groep weer infarcten kregen.

   Wat er nu feitelijk met het meisje gebeurd en wat te betreuren valt is, dat het rechtssysteem van de VS eigenlijk een falend systeem overeind probeert te houden door mensen te dwingen. Stel je een voor dat dit meisje op eigen kracht een weg zou vinden zichzelf te genezen. Ja, maar dat kan toch niet, want dan zouden de farmaceuten hun chemische fabrieken wel kunnen sluiten.
   De vraag blijft natuurlijk waarom een arts haar heeft aangegeven bij de staat. Wellicht banden met de Pharma en dan gaat het uiteraard om geld en niet de patiënt.

   28 likes
  • EllenB schreef:

   Ik volg al jaren de vrije media van de V.S en geloof me, het is daar nog veel erger dan hier.
   Het is echt een totalitaire staat aan het worden.

   9 likes
  • Ger schreef:

   We zijn op weg om al ons rechten kwijt te raken… op alle fronten. En met ‘we’ bedoel ik het Europese voetvolk, en de volgende stap is de wereldbevolking. In Amerika is al het bijna zo ver #Martial Law

   Ze zijn al volop bezig die RFIDchip in de handen van de gretige Europeaan te inplanteren zodat je 24/7 te volgen bent. En dan de chemtrails, Monsanto, TTIP, de giftige stoffen die je binnenkrijgt via de medicatie en bestralingen (radiologie) en chemotherapie. En dan de griepprikken en de cocktail die baby’s en kleuters, en straks de onvermijdelijke wereldwijde Ebola-inentingen. Ik gebruik nu medicinale cannabis op recept omdat ik mank loop van de pijn. En ik heb de rest van de medicatie allemaal teruggebracht metde uitdrukkelijke opdracht dat allemaal uit de computer te verwijderen. En voor mijn hubby en twee kinderen heb ik wietolie en CBD (hennep) olie gekocht. Is volkomen legaal en je kunt het gewoon bij goede headshops bestellen of kopen. Ook geweldig – natuurlijk genezend – spul. Google er eens op.

   6 likes
 • Niet belangrijk schreef:

  Het feit dat de overheid dit doet ( en het ‘mag’) zegt al genoeg.
  Opstaan mensen jullie allemaal!.
  Telefoontjes weg , slettekleding weg. Commerciele muziek uit! Opstaan voor je rechten
  en in strijd gaan !

  27 likes
 • Sola schreef:

  Het wordt ook steeds zotter in de wereld… Las net op nieuwswebsite ook nog dat mensen onder druk werden gezet (in Nederland dus) om de kamer van hun overleden moeder bij een zorginstelling op de dag van het overlijden leeg te halen. Hiervoor werden ze gebeld toen ze nog in gesprek waren met de begrafenisondernemer! Maar wat betreft deze issue: kan dit zomaar? Als iemand (het meisje dus) bij zijn of haar volle verstand is, mag je dan niet eens meer zelf beslissingen nemen? Vreemd en zeer zeker beangstigend…

  10 likes
  • hilko schreef:

   Is al oud nieuws dat je binnen zeer korte tijd dE kamer leeg dient te halen. Was bij mijn overgroot opa ook. Mijn famillie kreeg wel 3 dagen de tijd na het overlijden om zijn kamer leeg te halen. Wat het artikel betreft….. Ze sporen niet daar!

   6 likes
 • Gerda schreef:

  Baking Soda !

  9 likes
  • maarten schreef:

   Baingsoda/zuiveringszout/ natriumbicarbonaat, ik ken het spul. Het is goed spul, maar in dit geval: Wat bedoelt u met ‘Baking soda’? Als u bedoeld dat het hier gebruikt kan worden dan graag wat meer uitleg over het hoe

   2 likes
   • Roeland schreef:

    Italiaanse arts… Die kwam tot een soort van conclusie dat kanker een schimmel is… Hij zei dat kanker altijd wit is en sporen uitscheid en dat het daarom uitzaait…

    Hij gooide Baking soda op de schimmel, omdat het schijnbaar daar goed voor is… En hij begon succes te boeken met de genezing van kanker….

    Maar natuurlijk werd hij helemaal afgemaakt door de medische sector. Letterlijk publiekelijk voor gek gezet enzo. Dat mensen gingen wijzen en lachen.

    Want hij kwam met een TE radicalen verandering… namelijk het aanmerken van kanker als schimmel in plaats van dit alien achtige gezwel from outer space. EN de behandeling is alles behalve winstgevend. Ik bedoel… 1 zakje baking soda kost letterlijk 9 cent. Daar houden de farmaceuten niet van… dat weten we onderhand wel.

    Hij was alleen nog erg in de begin fase van zijn ontdekking. Zo werkte het bijvoorbeeld alleen echt goed als hij de baking soda direct op de kanker gooide… Dus hij moest wel opereren, baking soda overheen gooien en weer dicht naaien…

    Maarja, hij was misschien iets op het spoor. Iets wat de farmaceuten waarschijnlijk al jaren weten, maar die chemo… ja die verkoopt zo lekker he…

    Dr. Simoncini is zijn naam… googlen!!!

    4 likes
    • Maarten schreef:

     Dank Roeland.
     Over Simoncini heb ik al eea gelezen, maar tot nu heb ik niets kunnen lezen van het hoe hij werkte/handelde.
     Gewoon in nemen met water is niet bevorderlijk voor de maagsappen dus vraag ik mij al langer af: hoe dan…?
     Overigens heeft ene prof. Brain Peskin het over het ontbreken van zuurstof waardoor K. kan groeien. Maar goed, er zullen meerdere oplossingen zijn om K. er onder te krijgen.

     Ps. Ik ben zeer geneigd te geloven dat het spul goed kan werken!

     0 likes
     • Loki schreef:

      Maarten je kunt het spul gewoon innemen, ik zelf doe het al een tijdje. Elke dag een afgestreken theelepel in een glas water.

      Wat ik gelezen heb over Simoncini is dat hij mensen een kuur geeft van 14 dagen een hoge dosis Baking Soda. Wat inhoudt dat hij voorschrijft 5 tot 7 keer per dag 1 theelepel om het lichaam weer zijn juiste waarden (PH) te verkrijgen zodat automatisch de kanker wordt bestreden.
      Dus veel kwaad doet het niet.

      Daarnaast even iets uit de oude doos. Vroeger werd er met soda afgewassen alle voedselresten eten wat over was werd gemend en aan de varkens gegeven.
      Schijnbaar zijn we dat dus al weer vergeten.

      0 likes
     • Roeland schreef:

      Ja je mag het ook niet langer dan 3 weken in nemen… Juist vanwege je maagsappen, dus dat is goed opgemerkt.

      Maar het idee, volgens mij, is dat de baking soda in contact komt met je kanker. Dus het innemen, werkt alleen als je kanker in je slokdarm, maag of darmen hebt….

      Als je het op je huid heb, moet je het erop smeren enzo.

      Maar ik eet af en toe ook een theelepeltje baking soda… Gewoon om het lichaam een beetje minder zuur te maken.

      0 likes
 • Loki schreef:

  Tja, dat krijg je er nou van als je de elitaire wereld het heft in handen geeft. Ze denken dus nu al dat ze alles kunnen maken en breken.
  Waar zijn in hemelsnaam de Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind dan noch voor.

  9 likes
  • Maarten schreef:

   Loki,
   Zou je mij ook kunnen vertellen waarom je soda in neemt? Slechts ter preventie van…? heb je mankementen? Wat is het effect?
   Zelf heb ik ook een tijdje ingenomen, maar merkte eigenlijk niets. Een snufje bij de groenten in de kookpot werkt goed. Ook tegen opkomend maagzuur werkt het en bij het schoonmaken natuurlijk.

   0 likes
 • Rob schreef:

  Het was toch al bekend dat je bezit bent van de staat… ouders hebben niets de zeggen, Nee de staat… en zelf heb je ook geen rechten maar plichten… belasting betalen, zorgverzekering, rente, verplicht medicijnen, chemo etc.
  Vrijheid, eigen mening, privacy etc bestaat niet meer..

  9 likes
 • rik schreef:

  Goh, het staat ook in de mainstream media, dit zelfde artikel….

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23524270/__Staat_dwingt_tiener_tot_chemo__.html

  Jeetje, straks zijn we allemaal wakker en gebeurt het nog steeds

  5 likes
  • Burning Man schreef:

   Natuurlijk maakt de geesteszieke NSB mainstreamer ‘de Telegraaf’ hier melding van en hoe vaker ze dit soort nieuws -moeten- brengen hoe meer de massa dergelijke zaken als heel gewoon begint te ervaren….Met je laatste zin doelde je daar vast en zeker op!

   3 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Dit maakt me echt kwaad dat ze zoiets flikken. Weer een poging het zeefbeschikkingsrecht in te perken.

  6 likes
 • Karsten schreef:

  Wow Heavy! Troublesome.

  2 likes
 • xander schreef:

  Komt dat meisje uit Nederland, of is dit een vertaalt artikel uit de vs of zo?

  1 likes
  • Raj schreef:

   Xander, in het artikel staat duidelijk “de staat Connecticut”, de moeder van Cassandra (de patiënt) heet “Jackie Fortin”, de advocaat heet “Michael S. Taylor”.

   Het zijn allemaal Amerikanen.

   En ja, het is vertaald. Bronvermelding staat onderaan “FoxCT” (Fox Connecticut).

   Graag gedaan :-))

   1 likes
 • In de Veronreinigde Staten heeft een mensenleven geen waarde. Wees dapper, meid, geef jouw leven voor de leiders van Big Pharma! Voor een hoger doel doodgaan is toch ook iets!

  1 likes
 • Vandattem schreef:

  Zoals de film “Men Behind The Sun”. (Wetenschappelijk onderzoek op menselijk lichaam in Jappenkamp)

  In Amerika ziet het er alleen mooier uit.

  0 likes
 • hakkie schreef:

  De bijwerkingen van chemotherapie zijn onder meer misselijkheid, haaruitval, braken, vermoeidheid en diarree en …de dood!

  Daarbij vindt ik het toch een raar verhaal.Mij zouden ze echt niet kunnen dwingen om chemo te doen.Wat de rechter ook zegt.

  0 likes
 • joop schreef:

  Ach psygiatrische patienten krijgen dwang medicatie om dat dat beter voor ze zou zijn ,twijfelachtig .
  in de zogenaamde,,,,krankzinnige gestichten , Ggz s wordt dat dagelijks gedaan , ik denk dat het niet nodig zou hoeven zijn maar het is een geld kwestie de wereld draait om geld en macht en wie gek is
  is een ding waar aan te verdienen valt ????????

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  advocaten

  Advocaten roepen op tot verzet tegen coronaboetes: ‘Strijdig met grondrechten’

  De noodverordening is onduidelijk en strijdig met ...

  >