Gezondheid

Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 17-jarige Cassandra werd in september vorig jaar gediagnosticeerd met hodgkinlymfoom. Artsen raadden haar chemotherapie aan. Ze weigerde, waarna de staat Connecticut ingreep.

Het meisje is van mening dat chemotherapie haar net zo ziek of misschien nog wel zieker kan maken als de kanker. Hodgkinlymfoom is een kanker die zich verspreidt van lymfeknoop naar lymfeknoop. Als gevolg van de ziekte is het lichaam steeds minder goed in staat om infecties te bestrijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ze weet wat de langetermijngevolgen van chemo zijn, wat het met je organen doet en wat het met je lichaam doet. Het is mogelijk dat ze na de behandeling geen kinderen meer kan krijgen. Het doodt niet alleen kanker, maar doodt alles in je lichaam,” zei Cassandra’s moeder Jackie Fortin.

Meisje (17) moet tegen haar wil in chemotherapie ondergaan
Cassandra C. (Jackie Fortin)

Cassandra werd in november in tijdelijke hechtenis geplaatst en haar moeder werd gedwongen mee te werken. Het meisje onderging twee behandelingen, maar weigerde de chemokuur voort te zetten. Tijdens een rechtszitting werd besloten dat de staat namens haar medische beslissingen mocht maken.

Cassandra en haar moeder gingen tegen het vonnis in beroep. Zij vinden dat de gedwongen behandeling in strijd is met hun grondrechten. “Cassandra moet het recht hebben om te bepalen wat er met haar lichaam gebeurt, ze moet het recht hebben om tegen de overheid te zeggen dat ze niet mogen bepalen wat er met haar lichaam gebeurt,” zei haar advocaat Michael S. Taylor.

“Dit is haar besluit en ze is slim genoeg om de beslissing zelf te nemen,” zei Fortin. “Ze wil geen gifstoffen in haar lichaam en wil niet gedwongen worden om zoiets te ondergaan. Op dit moment moet ze tegen haar wil in chemo ondergaan.” De bijwerkingen van chemotherapie zijn onder meer misselijkheid, haaruitval, braken, vermoeidheid en diarree.

[FoxCT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Karsten
Karsten
9 jaren geleden

Wow Heavy! Troublesome.

Sola
Sola
9 jaren geleden

Het wordt ook steeds zotter in de wereld… Las net op nieuwswebsite ook nog dat mensen onder druk werden gezet (in Nederland dus) om de kamer van hun overleden moeder bij een zorginstelling op de dag van het overlijden leeg te halen. Hiervoor werden ze gebeld toen ze nog in gesprek waren met de begrafenisondernemer! Maar wat betreft deze issue: kan dit zomaar? Als iemand (het meisje dus) bij zijn of haar volle verstand is, mag je dan niet eens meer zelf beslissingen nemen? Vreemd en zeer zeker beangstigend…

J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

Is vergiftigd worden niet poging tot…?

Loki
Loki
9 jaren geleden

Tja, dat krijg je er nou van als je de elitaire wereld het heft in handen geeft. Ze denken dus nu al dat ze alles kunnen maken en breken.
Waar zijn in hemelsnaam de Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind dan noch voor.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x