Straling

Wonen op een plek zonder wifi en mobiele telefoons

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Green Bank, een klein dorp in de Amerikaanse staat West Virginia, is elke vorm van elektromagnetische straling verboden. Je kunt er dus niet mobiel internetten, gebruikmaken van wifi, mobiel bellen of een sms versturen.

Voor de Green Bank Telescope (GBT) is absolute radiostilte vereist. De telescoop is gemaakt om elektromagnetische straling uit de ruimte op te vangen en ruis van buitenaf kan het binnenkomende beeld verstoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door de aanwezigheid van de telescoop is Green Bank uitermate geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling. Deze mensen lijden aan elektrohypersensitiviteit of elektroallergie.

Buiten Green Bank krijgen deze mensen al snel last van hoofdpijn, misselijkheid of slapeloosheid. Bij een dokter kunnen ze niet terecht, omdat elektroallergie in de Verenigde Staten niet wordt erkend als ziekte.

Diana Schou had 10 jaar last van elektroallergie en woonde maanden in een stralingsvrije kooi voordat ze in 2007 besloot te verhuizen naar Green Bank, dat slechts 143 inwoners telt. Ze was daarmee de eerste elektrogevoelige die haar uitvlucht zocht in Green Bank.

“Toen ik in Iowa woonde was ik altijd ziek. Ik had constant pijn,” zei ze. “Steeds als iemand met een mobiele telefoon of wifi-apparaat in mijn buurt kwam, voelde ik hevige pijn. Sinds ik naar Green Bank ben verhuisd heb ik nergens meer last van.”

Uit schattingen blijkt dat één tot twee procent van de Nederlanders en bijna vier procent van de Britten en Amerikanen lijdt aan elektroallergie. Hoewel er zo’n 30 studies zijn gedaan naar het fenomeen, is Zweden het enige land ter wereld waar elektroallergie te boek staat als medische aandoening.

[Washingtonian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mikkie
mikkie
9 jaren geleden

Wij wonen nogal “in het veld”, gelukkig ver van andermans straling. Voor het overige heb ik een MEMON apparaat in mijn meterkast geínstalleerd om álle straling tegen te gaan/om te vormen(ook elektrosmog). Want ook ik had heel veel hoofdpijn en ik lag snachts totaal opgejaagd in bed tot we de WIFI snachts uitdeden.
Voor alle mobiele telefoons in huis heb ik ook een MEMON beveiliger gekocht.

doler
doler
9 jaren geleden

wat ik niet begrijpt is , buig je alle straling om dan?
met een apparaat gaat de straling jou voorbij
dat betekend dat je huis in een soort kooi staat die je ebschermt

Patricia van Moffeland
Patricia van Moffeland
9 jaren geleden

Er is ook een groot radiotelescoop in Effelsberg in het Duits Eiffel gebergte niet ver van de Nederlandse grens. Misschien een optie voor ons?

Diahlia
Diahlia
9 jaren geleden

Dan ga ik daar niet wonen.. Wil graag bereik en internet hebben. Heb het liefst overal wifi 😉

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x