Innovatie

Japanse machine zet plastic afval om in olie (video)

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naar schatting wordt zeven procent van de totale olieproductie gebruikt voor het maken van plastic. Dat is meer dan de totale olieconsumptie op het Afrikaanse continent.

Slechts weinig plastic wordt gerecycled. Veel Amerikaans en Japans plastic drijft als een soort eiland in de Grote Oceaan.

Het Japanse bedrijf Blest maakte een kleine, veilige en eenvoudig te gebruiken machine om verschillende soorten plastic om te zetten in olie. Wanneer we plastic verbranden worden namelijk gifstoffen en CO2 geproduceerd. Door plastic met de machine om te zetten in olie komen geen afvalstoffen vrij en worden mensen zich bewuster van de waarde van plastic afval.

De machine kan polyetheen, polystyreen en polypropeen omzetten in brandstof voor een aggregaat of gasstel. Na een bewerkingsproces kan de brandstof zelfs in een auto, boot of motor worden gepompt.

Eén kilogram plastic produceert ongeveer een liter olie. Het bedrijf heeft 60 machines staan bij boerderijen, visserijen en kleine fabrieken in Japan en in het buitenland. “Ons eigen huis is in feite het olieveld,” zei algemeen directeur van Blest Akinori Ito.

Ito wil zijn machine gebruiken om mensen anders te laten denken over hun plastic afval. De machine kan veel afvalproblemen oplossen en ons minder afhankelijk maken van olie uit het Midden-Oosten. Terwijl hij een zak vol afval omhoog houdt zegt hij: “Het is toch zonde om dit weg te gooien? Het is een schat.”

De uitvinding van plastic heeft een enorm probleem veroorzaakt dat zich niet gemakkelijk laat oplossen. We bevinden ons bovenop een berg van olie en plastic. De volgende stap is het ondernemen van actie om onze liefdesrelatie met plastic te verbreken.

Bron: Unu.edu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Donkers
Alex Donkers
9 jaren geleden

Een schijnoplossing. De olie wordt verband en dan komt de CO2 alsnog in de atmosfeer.

Paul
Paul
9 jaren geleden

[quote name=”Alex Donkers”]Een schijnoplossing. De olie wordt verband en dan komt de CO2 alsnog in de atmosfeer.[/quote]
Dat staat er toch ook?

[quote]De volgende stap is het ondernemen van actie om onze liefdesrelatie met plastic te verbreken.[/quote]

sailor075
sailor075
9 jaren geleden

Ik vindt het een geweldige oplossing. Dat van die eiland van plastic die op zee drijft is waar, dat er in vele arme wereld landen kinderen op afvalhopen leven is ook waar, dat het co2 probleem en de zogenaamde opwarming van de aarde een fraude is weten we ook. Dat we helaas niets meer van deze machine zullen horen omdat het weer wordt weggestopt omdat de heersende macht liever hun olie verkopen zal helaas ook waar worden. Ik zou er gelijk een aanschaffen mocht die in de handel komen.

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

[quote name=”Alex Donkers”]Een schijnoplossing. De olie wordt verband en dan komt de CO2 alsnog in de atmosfeer.[/quote]
Lang niet alle bestanddelen van olie worden verbrand. Er kunnen bijvoorbeeld weer nieuwe plastics en kunsstoffen van worden gemaakt en ook producten als vaseline.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x