Homepagina » Archeologie » Op zoek naar de legendarische 300 meter hoge Witte Piramide van Xi’an
Op zoek naar de legendarische 300 meter hoge Witte Piramide van Xi'an

Op zoek naar de legendarische 300 meter hoge Witte Piramide van Xi’an

Rond de stad Xi’an in de Chinese provincie Shaanxi bevinden zich zo’n 100 piramides. Eén van deze piramides is de Grote Witte Piramide in het Qin Ling Shan-gebergte. De hoogte van de piramide is nooit officieel vastgesteld. Schattingen variëren van 300 meter tot 60 meter. Als de piramide 300 meter hoog zou zijn, gaat het om de hoogste piramide ter wereld.

De Duitse schrijver Hartwig Hausdorf schreef over een ontmoeting tussen twee Australische handelaren en een oude boeddhistische monnik in 1912, die hen vertelde dat er in een manuscript van meer dan 5000 jaar oud al werd gesproken over deze piramides. In het manuscript valt te lezen dat de piramides ‘zeer oud’ zijn. Chinese wetenschappers denken dat de piramides ongeveer 4500 jaar oud zijn.

Hoeveel piramides er in totaal zijn is onbekend, aangezien China het gebied heeft uitgekozen voor haar ruimtevaartprogramma. Het hele gebied is afgesloten door de overheid. Afbeeldingen van de piramides zijn dan ook schaars.

Op zoek naar de legendarische 300 meter hoge Witte Piramide van Xi'an

De Grote Witte Piramide (New York Times, 1947)

In 1945 vloog de Amerikaanse piloot James Gaussman over het gebied. Hij maakte een foto van de piramide, die pas jaren later werd vrijgegeven door de Amerikaanse overheid. “Alle zijden van de piramide waren wit,” schreef Gaussman. “Het meest opvallende aan de piramide was dat de deksteen gemaakt was van edelsteenachtig materiaal. Ik was diep onder de indruk van de enorme omvang van dat ding.”

In 1994 reisde Hausdorf af naar het gebied en maakte voor het eerst nieuwe foto’s van de piramides. Hij mocht alleen niet in de buurt komen van de piramides. Wat hem onder meer opviel was dat veel van de piramides waren beplant met bomen of andere begroeiing, om ze aan het zicht te onttrekken of om verdere erosie tegen te gaan.

[Ancient Origins]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Het word tijd dat China zijn plaats in neemt in the wereld history en laat zien dat het land bewoond is geweest vanaf de allereersten. Ze kunnen er trots op zijn (voor wat het waard is).
Het probleem is dat China nogsteeds opgekocht is door d NWO. En het zijn de NWO plannen om de hele wereldgeschiedenis te herschrijven in hun visie. Misschien als China zich gaat allieren met Rusland dat het uit komt met dit soort dingen.

China is de laatste tijd sowieso steeds meer in de toeristen industry aan het investeren, dus het zou de logische volgende stap zijn om deze artifacten open te stellen en te renoveren.

pietje
pietje
6 jaren geleden

Ik denk dat er nog zoveel meer te ontdekken is maar ja….. als je gestopt wordt door bange overheden die niet willen dat je de waarheid te weten komt dan houdt het een beetje op ! De zgn. hoog geplaatste personen zijn bang voor ons, we moeten onwetend blijven zo houden ze ons lekker onder controle ! Nou aan het gas met die mensen ! Laten we vooral alles proberen uit te zoeken en het met elkaar te delen ! Ze hebben (tot nu toe dat komt nog wel! ) geen controle over het internet ! Allemaal weltrusten tot de volgende keer.

frans
frans
6 jaren geleden

Toch maar BRIKSEN met Rusland? Arwijn?
En natuurlijk komt er een ruimtevaart complex, want pyramiden staan in verbinding met de kosmos.

x

Check Also

baudet

Baudet haalt uit naar ‘leugenaars op het Binnenhof’ tijdens coronaprotest: ‘Dit laten wij niet gebeuren!’

In Den Haag waren vandaag tienduizenden betogers ...

huisarts

Huisarts op het matje bij Orde der artsen om coronakritiek, dit is haar reactie

Huisarts Clo Cornelissen uit het Belgische Tongeren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x