Financieel

CBDC ‘gaat hele verstrekkende gevolgen hebben voor ons allemaal’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

“Dit gaat hele verstrekkende gevolgen hebben voor ons allemaal,” zei belastingspecialist Pim van Rijswijk in het NPO-programma Ongehoord Nieuws over de CBDC, oftewel digitale euro.

“Die CBDC zie ik als digitaal programmeerbare voedselbonnen,” voegde hij toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Rijswijk wees erop dat een CBDC digitaal is, vergelijkbaar met crypto, en programmeerbaar, wat betekent dat men kan bepalen waar jij het aan uitgeeft en hoelang het nog beschikbaar is. “Zij kunnen jouw aankopen sturen.”

Vergaande controle

Hij merkte op dat de centrale bank van de centrale banken, de BIS in Zwitserland, zegt dat het deze kant opgaat. De Europese Centrale Bank zegt iets anders, maar we moeten volgens Van Rijswijk luisteren naar de BIS.

“Als je goed gaat onderzoeken, zijn er twee krachten die samenkomen: de vergaande controle van deze samenleving en de techniek die zit opgesloten in de CBDC waar men gebruik van gaat maken,” zei de belastingspecialist.

Al in oktober

Er zullen mensen zijn die zeggen dat het zo’n vaart niet gaat lopen, om het wat soepeler te laten verlopen. Maar als die techniek er is, gaan ze die ook gebruiken, benadrukte Van Rijswijk.

De ECB komt volgens chef Christine Lagarde al in oktober met een plan voor de digitale euro.

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arend
Arend
11 maanden geleden

Er zijn de afgelopen jaren veel pogingen ondernomen om mensen onder controle te krijgen. Velen hebben het laten gebeuren. Maar er zijn ook steeds meer mensen die niet buigen voor het heersende verhaal en hun eigen visie op vreedzaam samenleven ontwikkelen. Velen worden zich bewust van de mogelijkheden die in hen liggen. Dus de berekening van de heersende elites is niet gelukt. Omdat mensen die weigeren te gehoorzamen onvoorspelbaar zijn.

Zonder rolmodellen, zonder metgezellen, zonder trouwe metgezellen van wie ik weet dat ze naast me staan, zelfs als ik ze niet kan zien, zou ik de moed niet vinden om de ene stap voor de andere te blijven zetten. Als de kracht van de gemeenschap er niet was geweest, zou ik wanhopen.

Maar ik voel het meer dan ooit, de verbinding met mijn zielsfamilie, bij wie alles mogelijk is, ook al lijkt het op dit moment niet zo. Omdat niets mensen kan stoppen die bereid zijn door hun angsten heen te gaan. Ze weten precies wat erin zit.

Zoals onder andere hier, bij Nine4news.

Hartelijke groet, een soulmate 4ever.

Annette
Annette
11 maanden geleden

WALGELIJK! In één woord: WALGELIJK!

En….. met grote dank (cynisch bedoeld natuurlijk) aan ALLE mensen, die dit nooit hebben geloofd en het hebben afgedaan als “nepnieuws”.

Dit is JAREN geleden al gepland, net als de hele “coronahoax”, met uiteindelijk maar één doel: democide. En voor diegenen die dit zouden overleven, levenslange gevangenschap.

Die zogenaamde VRIJE WESTERSE WERELD wordt langzaam maar zeker veranderd in een onvrije wereld, oftewel een dictatuur.

Juist datgene, waar onze bewindslieden altijd hun grote mond vol over hadden, wordt nu als het grote voorbeeld gezien. EN uitgevoerd.

Ik vind het absoluut onverteerbaar, dat de overheid straks in staat is om ONS in alle opzichten te kunnen controleren op WAT wij willen eten en drinken en WAT wij willen doen.

Ik heb hier maar één ding over te zeggen: HET GAAT ZE GEEN FLIKKER AAN.

Wij hebben altijd, van jongsaf aan, ons gehouden aan de normale normen en waarden.

Dat heb ik altijd als vanzelfsprekend gevonden. Natuurlijk moeten er regels en wetten zijn.

Maar NU is alles compleet doorgeslagen. Dat zie je uiteraard op allerlei terreinen, te beginnen in het onderwijs.

Ik weet nog niet helemaal HOE dit zal gaan verlopen, maar mijn idee is: DOE ER NIET AAN MEE!

Net als 3 jaar geleden is dat voorlopig het enige antwoord. Maar daarvoor moeten er natuurlijk wel miljoenen mensen hetzelfde doen.

Als DAT namelijk gebeurt, dan valt dat hele project simpelweg in het water.

Eén ding is zeker: mijn man en ik zullen ons met hand en tand verzetten (binnen onze mogelijkheden natuurlijk) tegen die hele CBDC.

Yvonne
Yvonne
11 maanden geleden

En ook daar doen wij niet aan mee met die slaven currency

Wil
Wil
11 maanden geleden

Waar geld spreekt, houd de mens op.

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x