Homepagina » Gezondheid » “Mensen eten verkeerd en zijn bezig hun energiehuishouding te molesteren”
"Mensen eten verkeerd en zijn bezig hun energiehuishouding te molesteren"

“Mensen eten verkeerd en zijn bezig hun energiehuishouding te molesteren”

Wim Hof houdt in het tijdschrift Fit met Voeding een vurig pleidooi voor het eten van slechts één maaltijd per dag. Volgens The Iceman eten we te veel en verkeerd.

“Mensen voelen zich ook niet beter door dat vele eten en vele vlees,” zegt hij. “Ze zijn in de war. We moeten het zelfbewustzijn terug laten komen. Voeding moet ons lichaam dienen met allerlei bouwstoffen die we nodig hebben. Die logica begrijpen we niet meer. Mensen zijn nu bezig hun energiehuishouding te molesteren.”

Hof eet al 35 jaar slechts één keer per dag. Hij ontbijt en luncht nooit, maar drinkt wel de hele dag door. Te veel eten betekent het lichaam de hele tijd laten werken, waardoor het niet echt tot prestatie komt, aldus Hof.

“Voedsel is energie, daar weten mensen weinig over,” legt Hof uit. “Men koopt maar en gaat af op kiloknallers. De mens beleeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke rijkdom niet meer, dus gaat hij eten als een dier. De mens gaat onbewust om met zijn kracht en energie.”

Hof is samen met het Radboudumc in Nijmegen bezig om de naar hem genoemde methode, de Hof-methode, te verfijnen. “We kunnen tot in de kern van elke cel het immuunsysteem aansturen. Koudetraining is onderdeel van de methode, maar de onderzoekers vragen zich af in hoeverre de koudetraining nodig is om de gewenste resultaten te behalen. In een nieuw onderzoek wordt alleen de ademhalingsoefening onderzocht. Misschien is de koude niet nodig om hetzelfde resultaat te behalen,” vertelt hij in Fit met Voeding.

[Goed Gevoel]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evelien
Evelien
6 jaren geleden

helemaal mee eens ,nadat ik gestopt ben met brood en gluten ,en alleen een eitje en wat sla nuttig
En savonds zoveel mogelijk onbewerkt groenten en geen pasta eet is mijn hoge bloeddruk ,diabetes
Hartritmestoornis weer over !!!na op mijn dertigste al medicijnen voor dit alles nu medicijnvrij en happy
En ook niet onbelangrijk geen hongergevoel of suikerbehoefte .

Sunshine
Sunshine
6 jaren geleden

1x per dag eten is iets wat Ori Hofmekler al jaren promoot. Hij noemt het Warrior Diet.
Mensen eten zeker teveel en verkeerd en alle verslavende toevoegingen maakt dat men in die vicieuze cirkel blijft zitten. De gemiddelde mens vind het bijna onmogelijk om voedingsgewoonten te wijzigen.
N.a.v. een onderzoek werd duidelijk dat mensen zelfs liever een chemobehandeling ondergaan dan hun voeding aanpassen i.g.v. kanker. Dat spreekt boekdelen lijkt me.

Kijk naar hoe wij leefden voor de tijd van overvloed en bewerkte voeding. We moesten zoeken naar iets eetbaars. Vonden hier en daar wat eetbaars wat vers, onbewerkt en geen onnatuurlijke toevoegingen bevatte. Maar de natuur zorgt goed voor ons: die laat fruit met suikers rijpen in de zomer en herfstmaanden. Zo kunnen we energie (=voeding) opslaan en de schamele winter overleven door in te teren op die voorraad.

Nu eten veel mensen het hele jaar door minstens 3 te grote maaltijden per dag, met veelal bewerkt voedsel vol toevoegingen waar ons lichaam niets mee kan. Om maaltijden te krijgen bewegen we hooguit naar de diepvries of koelkast waar we een ‘maaltijd’ pakken, keurig in plastic verpakt, om het vervolgens in een magnetron op te warmen. Resultaat = maagvulling maar geen voeding voor onze cellen om goed te kunnen delen en hun werk te kunnen doen.

Het is niet zo moeilijk om uit te vinden waar ons lichaam het meest bij gebaat is. Kijk wat de natuur ons aanbied ipv wat Unilever & co voor ons hebben gebrouwd.
Wij zijn zo griezelig ver van de natuur geraakt.

JC
JC
6 jaren geleden

Wij zijn al enige tijdbezig met onze (juiste) voeding. Daarnaast zijn wij al meer dan 20 jaar bezig met voeding voor honden. Hier is momenteel een revolutie in gaande van brok naar vers-vlees. Hier is enorm veel commentaar op en da’s begrijpelijk. De gevestigde orde van brok fabrikanten ziet zijn omzet in gevaar komen. De versvlees (de goeden wel te verstaan) leveranciers zien omzet stijgen. Een zelfde beeld is er gaande met de voeding voor de mens, ga maar eens een week over op noten, verse groente en matig vlees. Wij zijn ons niet goed bewust van wat we eten, ff snelle hap want we moeten weer snel aan het werk. Ik ben hier bewust anders mee bezig, neem een paar wortels of appels mee voor tussen de middag, man wat ga je je dan anders voelen. Een aanrader.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
6 jaren geleden
x

Check Also

de jonge

Hugo de Jonge voor de rechter na vaccinatieschade kinderen

De afgelopen maanden heeft Stichting Wij de ...

pro

Professor Amsterdam UMC spreekt zich uit: ‘Ik kan niet meedoen aan een systeem dat leidt tot vaccinatiedwang’

Biomedisch wetenschapper Connie Jimenez heeft besloten dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x