Buitenland

Oekraïense straaljagerpiloot die 2 jaar trainde in VS sneuvelt kort na terugkeer

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Een Oekraïense straaljagerpiloot die twee jaar in Amerika heeft getraind, is na zijn terugkeer tijdens één van zijn eerste gevechtsmissies gesneuveld.

Piloot Vladislav Saveliev stond na de Russische inval in februari vorig jaar te popelen om voor zijn land te vechten. Saveliev, een ervaren MiG-piloot, volgde op dat moment een tweejarige training op een vliegbasis in Mississippi in de Verenigde Staten. Hij had nog een jaar voor de boeg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Saveliev, codenaam ‘Nomad’, rondde de training in maart succesvol af. Het ging om het zogeheten Aviation Leadership Program, dat bedoeld is om militaire betrekkingen tussen landen aan te halen.

Enkele weken

De piloot ging weer terug naar Oekraïne en overleed enkele weken later, op 2 juni, tijdens een gevechtsmissie, zo maakte de Oekraïense luchtmacht bekend.

Bij terugkeer had Saveliev al minstens twee jaar niet in zijn oude toestel, een MiG-29, gevlogen. Hij sneuvelde tijdens één van de eerste missies na zijn terugkeer.

Zo lang mogelijk rekken

De neoconservatieven die deze oorlog voeren, hebben vanaf het begin gezegd dat dit een Amerikaanse proxyoorlog tegen Rusland is en dat de Verenigde Staten het conflict zo lang mogelijk moeten rekken om Rusland de ‘prijs’ te laten betalen voor zijn ‘agressie’.

‘Onze’ overheid traint hun piloten om op zelfmoordmissies te gaan en hun tankbemanningen om in een open veld opgeblazen te worden.

[Summit News via Information Liberation]

4.8 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
9 maanden geleden

Putin zal winnen europa zal ten onder gaan aan deze ellende

Joyce
Joyce
9 maanden geleden

God is gerechtig!
Daar kan geen elite overheen!

Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden

Tja opgeleid voor kanonnenvoer voor de Russen,te triest voor woorden.En maar blijven geloven dat ze gaan winnen tegen de BEER.Snuifduif wil alleen maar geld, veel geleverde wapens uit het westen worden verkocht op het DARKWEB,en USA denkt nog steeds dat ze gaan winnen,al die miljarden zijn verdwenen in een bodemloze put,die hadden beter besteed kunnen worden in zorg,onderwijs,werkgelegenheid in de landen die gretig hebben gedoneerd.Oekrie land is al verslagen alleen dat willen die WEF idioten in de USA en de EU niet weten.

Tom Poes.
Tom Poes.
9 maanden geleden

Moet ik er wakker van liggen? ik dacht het niet, NIET mijn oorlog, Rutte!

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x