BinnenlandCorona

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dat niemand verplicht zal worden een injectie te nemen zodra er een werkend coronavaccin is. “Ik ben niet voor een vaccinatieplicht, omdat ik denk dat dit het draagvlak voor vaccinatie ondermijnt. Dat draagvlak hebben we heel erg nodig,” aldus De Jonge.

De minister sprak zich uit tegen een vaccinatieplicht, nadat onder meer de SGP en Groep Krol daar vragen over hadden gesteld tijdens de behandeling van de coronawet. Hij benadrukte tegelijkertijd dat een vaccin ‘één van de belangrijkste middelen is om het coronavirus te verslaan’. “Het einde van de pandemie kan ik niet voorspellen. Maar de kansrijkste troef is vaccinatie,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de Eerste Kamer herhaalde De Jonge nog eens dat de vaccinatie niet verplicht wordt, maar hij plaatste daar toch een aantal kanttekeningen bij. Hij zei dat de coronawet geen grondslag biedt voor een vaccinatieplicht, maar voegde eraan toe: “Het zou kunnen dat instellingen zoals luchtvaartmaatschappijen op enig moment wel gaan vragen of mensen gevaccineerd zijn. Ik kan me die vraag helemaal voorstellen omdat die vaccinatie over verschillende fases zal gaan.”

Geen vaccinatieplicht, maar een vorm van ‘bescherming’

De Jonge lichtte toe: “Zodra we een effectief vaccin hebben, zullen we het nooit voor de hele bevolking hebben. […] We moeten fasegewijs tot vaccinatie overgaan. Er zal dus minstens een aantal maanden overheen gaan en er zullen dus ook maandenlang delen van de samenleving wel gevaccineerd zijn en delen van de samenleving ook niet. Je begint bij de meest kwetsbare personen.”

De overheid kan mensen dus niet verplichten, maar – zo zei De Jonge – ‘ik kan me wel voorstellen dat een verpleeghuis op een gegeven moment zegt dat het verstandig is om even niet met de bewoners te werken als je niet gevaccineerd bent’. “Dat is de facto geen vaccinatieplicht, maar meer een vorm van bescherming die door instellingen wordt geboden,” legde hij uit.

Zangeres en ex-verpleegkundige Marga Bult reageert: “Neen hoor, je moet niets, maar de kans dat jij uitgesloten gaat worden is wel aanwezig. Nou ja…”

4.4 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina
Catharina
3 jaren geleden

No way dat ik die gifcoctail gecombineerd met nano technologie ga nemen…clowntje Hugo stopt dat vaccin maar fijn in zijn eigen reet..ik ben en blijf baas over mijn eigen lichaam !!!

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

De Jonge is erg duidelijk. Maar ja, ook nu, voor iedereen? Nehhh….

Erik
Erik
3 jaren geleden

Als je met een leugen PM samen werkt ga je van zelf ook liegen als je een zwak mannetje ben zoals bloemschoen

Piet P.
Piet P.
3 jaren geleden

voor mij geen vaccin, ook niet als ik hier of daar geweigerd word.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x