Gezondheid

Honderdduizenden mensen leggen het loodje omdat dokters overbodige en onwenselijke medicijnen voorschrijven. Hoe is het zover gekomen?

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dokters worden massaal nageschoold door reclamebureaus. Deze verplichte nascholing wordt betaald en bepaald door de farmaceutische industrie. Huisarts Hans van der Linde spreekt van een ongewenste situatie.

Uit een alarmerend rapport bleek dat de farmaceutische industrie nascholing van artsen gebruikt als marketinginstrument.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dokters krijgen stof die voor 71 procent afkomstig is van de industrie. Daarnaast worden de nascholingen georganiseerd door reclamebureaus. Het gaat hier om een wereldwijd fenomeen.

Op grote schaal

Veel overbodige en onwenselijke medicijnen kunnen dankzij de nascholing alsnog aan de man worden gebracht.

Nieuwe medicijnen zijn bij gebrek aan langlopende onderzoeken altijd onbewezen veilig en onbewezen effectief.

Doordat onderwijs en wetenschappelijke bijeenkomsten voor marketing worden gebruikt, worden ze toch al snel op grote schaal voorgeschreven.

Ook in Nederland

Dat kostte de afgelopen decennia wereldwijd honderdduizenden mensen het leven.

Zo stierven er alleen al 47.000 mensen aan het in 2010 van de markt gehaalde antidiabeticum Avandia. Farmaceuten hadden er intussen vele miljarden aan verdiend.

Mede dankzij nascholing werd het medicijn ook in Nederland massaal voorgeschreven. En ook in ons land vielen er dus doden door Avandia.

Hoge prijs

Je kunt je afvragen hoe het zover is gekomen dat artsen massaal worden nageschoold door reclamebureaus met onderwijs dat gewoon medicijnreclame is.

Dat komt volgens Van der Linde deels door een gebrek aan toezicht, maar ook door een tekort aan onafhankelijke nascholing.

“Wie zijn bronnen van kennis en onderwijs uit handen geeft, betaalt daarvoor een hoge prijs aan dure en overbodige geneesmiddelen,” besluit hij.

[RD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
5 jaren geleden

Gebrek aan inzicht voor wat betreft: wat is GENEESKUNST!
In wezen kan elk mens dat ZELF!
Kwestie van naar binnen luisteren en gezonde voeding…
en zo eenvoudig is dat!

namaste

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

De algehele “gezondheidszorg” voor zover die al bestond, is volledig verkwanseld aan de commercie. Onze gezondheid in handen van op winst beluste criminelen. Neem het zelf weer in de hand en doe ongeveer het tegenovergestelde van wat zij adviseren en je gezondheid zal hand over hand toenemen. Eet verzadigd vet, neem gerust zout (geen tafelzout maar ongeraffineerd) eet elke dag eieren, neem roomboter ipv margarine en blijf zo veel mogelijk weg van “farmacijnen” . Ze liegen ons constant alles voor.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Wat is er met de mensheid gebeurd dat het gezonde verstand is veranderd in een angst modus….
Waar is de eigen verantwoordelijkheid gebleven ten opzichte van het eigen lichaam….
Waarom mogen we niet meer ziek zijn ( vaccinatie’s) en aan de andere kant slikt half Nederland zich suf aan allerhande pillen boven de 50 jaar…..
We hebben tegenwoordig protocollen artsen, gestuurd door de verzekering en medische industrie….
Dat was een politieke keuze, massaal geprotesteerd ? behalve mopperen gebeurt er dus niks.
Natuurlijk is er een politieke elite ,daarboven weer een zakelijke elite….maar niks is bedreigender dan een volks opstand voor die lui , daar worden ze pas echt onrustig van , daarom wordt er ook zoveel gedoogd , dan blijftt het lekker rustig en kunnen zij hun gang verder gaan…
Er wordt erop los gevaccineerd , er worden opiaten voorgeschreven en braaf geslikt waar je nog beroerder van wordt…..het is allemaal treurig . Maar de mens is zichzelf kwijt geraakt ,bedwelmd door alle prachtige materialistische mogelijkheden , en ja ledigheid is des duivels oor kussen…. overigens men slikt voor bijna 19 miljard aan drugs, doen we helemaal vrijwillig en natuurlijk wordt dat ook gedoogd, blijft t lekker rustig…..
Die hele drugshandel is de laatste jaren weer in opmars,,
Het grote voordeel van wonen in de randstad is dat je dagelijks geconfronteerd wordt met de keiharde werkelijkheid.
Het wordt tijd dat de mens weer terug keert naar zichzelf , onderzoek waar al die pijn vandaan komt dat er zoveel chemische zooi geslikt moet worden……durf weer te voelen en te begrijpen , en neem je eigen leven weer terug in eigen handen, vertrouw op je eigen kracht…uiteindelijk moet je het zelf doen…….

Mike
Mike
5 jaren geleden

Medicijnen zijn synhetische varianten op wat de natuur ons al duizenden jaren geeft. De natuur is niet te patenteren, synthetische varianten wel.

Op het moment dat er holistische artsen bij bosjes op ‘raadselachtige’ wijze om het leven komen (soms samen met hun gezin) kun je je afvragen of de belangen in de farmaceutische industrie niet te groot zijn geworden.

Ook de levensmiddelen industrie doet eraan mee. Zij maken ons ziek dankzij de bestrijdingsmiddelen die in allerlei producten terug te vinden zijn. Om nog maar te zwijgen over de vele andere toegevoegde chemische stoffen.

En als er crèmetjes in de schappen verschijnen waar men huidcellen van menselijke foetussen aan heeft toegevoegd, gaat er misschien ook wel ergens een belletje rinkelen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x