Gezondheid

Jeugdig voelen als je ouder wordt, zo doe je dat!

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het leven is één grote slijtageslag van het lichaam. Vanaf je twintigste wordt alles langzaam maar zeker minder. De één is vroeg oud, de ander nog jeugdig op z’n zeventigste. Je wilt natuurlijk het liefst voor altijd jong blijven, maar veroudering gebeurt tegen wil en dank.

Het is gemakkelijk om je somber te gaan voelen terwijl je ouder wordt. Je lichaam takelt af, je voelt je slap en zwak, alles lijkt bergafwaarts te gaan en de vooruitzichten zijn niet al te best. Veel ouderen kampen dan ook met depressieve klachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Je denkt tijdens het ouder worden misschien vaak: dingen gaan steeds slechter nu ik ouder word, ik heb minder energie, ik ben minder nuttig of ik ben minder gelukkig.

Ouder worden, maar je toch jeugdig blijven voelen

Vroeger leek je leven zo’n beetje voorbij rond je zestigste, maar nu gaan we blijmoedig door, ongeacht de leeftijd. Ouder worden, maar je toch jeugdig blijven voelen, hoe doe je dat?

Een jeugdig gevoel blijkt een waar levenselixer te zijn. De Ierse dichter George Bernard Shaw zei het al: “We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.” En met spelen bedoelde hij lachen, genieten en plezier maken.

Onderzoek laat zien dat ouderen met een positieve opvatting over het verouderingsproces een veel betere levensverwachting hebben dan minder positieve ouderen. De mensen die positieve verwachtingen hadden van het ouder worden, bleken gemiddeld 7,6 jaar langer te leven.

Gedachten over ouder worden hebben lichamelijke effecten. Hoe belangrijk de levenswil is blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ernstig zieken hun overleving kunnen rekken tot na belangrijke familiefeesten of dat iemand vlak na de dood van een partner overlijdt.

Voel je voor altijd jong

In de maatschappij wordt vaak onverschillig gedaan over negatieve stereotypen van ouderdom, maar die hebben wel heel veel invloed op je! Al die negatieve beelden over ouder worden tasten de levenswil van ouderen aan.

Ouderen met een positieve inslag zijn juist immuun voor die negatieve stereotypen. De optimistische kijk op ouder worden heeft een direct fysiek effect.

Je ziet weleens mensen van ver in de tachtig voorbij komen die nog steeds kerngezond zijn en eruitzien als dertig. Kun jij dit ook bereiken? Kun jij de negatieve stereotypen doorbreken? Ja, dat kan! En het gevolg is dat je je voor altijd jeugdig voelt.

De cursus ‘Natuurlijke anti-veroudering’ is speciaal ontwikkeld om jou te helpen het verouderingsproces te transformeren. Weg met die negatieve stereotypen. Je gaat je steeds jonger en jeugdiger voelen. En dát heeft onmiddellijk effect op je lichamelijke gesteldheid, dat je nieuwe jeugdige gedachten en gevoelens volgt.

Tal van voordelen

Dit levert voor jou tal van voordelen op. Wist je dat uit Canadees onderzoek blijkt dat hersenen op leeftijd nog steeds efficiënt werken als je je jeugdig blijft voelen? Ook wordt je creatiever. Je krijgt de wijsheid van iemand met zo veel ervaring als jij, in een jonger lichaam, met jongere gedachten en gevoelens.

Als je jong van geest blijft heb je daarnaast een beter geestelijk evenwicht. Dat leidt tot minder stress, wat ook weer levensverlengend is. Je verbetert de kwaliteit van je leven spectaculair.

Het verhoogt je weerbaarheid en je eigenwaarde en je verlaagt de kans op depressie. Kortom: het vergroot je geluk en verlengt je leven!

Maak al jouw dromen waar

Door je jeugdig te voelen kun je ook de dromen waarmaken die mensen die zich oud voelen vaak achter zich hebben gelaten. De dingen die je nog wilt doen hoef je niet op te geven omdat je ouder bent geworden. Denk daarbij aan studeren, reizen, sporten of nieuwe mensen ontmoeten.

Met behulp van ‘Natuurlijke anti-veroudering’ kun jij krachtig oud worden en je tegelijkertijd jeugdig blijven voelen. Je creëert een nieuwe fase in je leven. De sessie helpt om je op alle mogelijke manieren te blijven ontwikkelen, terwijl je op de kalender ouder wordt.

Download deze heerlijke cursus nu hier en bepaal zelf hoe jij oud wordt, zodat je al jouw dromen kunt waarmaken in jouw nieuwe jeugdige levensfase. Je betaalt tijdelijk slechts € 27,00 (binnenkort weer € 49,99).

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Zelf word ik ook iedere dag ouder….. en heb ik geen enkele behoefte me weer jonger te voelen hoor.
Ouder worden hoort bij het leven.

En als oudere wordt je soms een beetje bedroefd…. Je komt er steeds meer achter dat er vrijwel niets écht veranderd. We hebben nog steeds dezelfde ellende, oorlogen her en der… kwartjes naar Afrika brengen want dan zal het o zo veel beter gaan in de toekomst …. etcetera. Ook materiaal weinig verbetering: wat 40 jaar geleden een éénverdiener opbracht om een gezin te onderhouden moet nu door minimaal twee verdieners worden opgebracht (O ja, je kunt dan nu wel een Iphone kopen…. Jippie).

En dan alle veranderingen in de maatschappij. Meer participatie (minder geld uitgeven betekent dat), betere zorg (minder oog voor elkaar betekent dat), beter onderwijs (Vul het zelf maar in…). De hele boel op de schop gooien en alle kennis weer opnieuw gaan opbouwen: Yes werkgelegenheid!
En met die onzin moet je nog mee blijven doen ook, inmiddels tot je 67e.

Maar de koopkracht gaat volgend jaar met 0,5% voorruit hoor, totdat de volgende crisis uitbreekt ergens in 2020, 2012, Want dat, dat onontkoombaar is begrijpt een kind daar hoef je geen oudere voor te zijn.

Verder gaat het uitstekend met mij, een optimistisch levende pessimist.
De D-evolutie in volle gang.

Weesje
Weesje
5 jaren geleden

Ik denk vooral nieuwsgierig blijven. Vastgeroeste mensen zien er eerder ouder uit. Alleen niet krampachtig jonger gedrag gaan vertonen, om jezelf te bewijzen. Voeding kan ook uitmaken en omdat er in de voeding niet heel veel meer zit aan voedingsstoffen wat aanvulling.

dejeugd
dejeugd
5 jaren geleden

Beste Rikk,

Zou je me wat beter uitleggen welke crisis er komt.

Mvg dejeugd

Back to top button