Homepagina » Wetenschap » “Mensen teleporteren is mogelijk, je achterkleinkinderen gaan het meemaken”
"Mensen teleporteren is mogelijk, je achterkleinkinderen gaan het meemaken"

“Mensen teleporteren is mogelijk, je achterkleinkinderen gaan het meemaken”

In de toekomst kunnen mensen worden geteleporteerd. Dat stelt professor Michio Kaku van de City University in New York. De technologie om een levend persoon naar een ander deel van de aarde of zelfs naar de ruimte te teleporteren zal volgens hem binnen enkele decennia beschikbaar zijn.

Kaku, die vanwege zijn futuristische ideeën ook wel meneer parallel universum wordt genoemd, zei: “Veel dingen die je in Star Trek ziet zijn mogelijk. We lachten vaak om one-liners als ‘Beam me up, Scotty’. We lachten vaak als iemand begon over teleportatie en onzichtbaarheid, maar we lachen nu niet meer omdat we beseffen dat we ernaast zaten.”

“Kwantumteleportatie bestaat al,” ging hij verder. “We gingen met een cameraploeg naar de Universiteit van Maryland en filmden hoe een atoom werd geteleporteerd. Het atoom ging in een oogwenk van de ene naar de andere kamer. Op atomair niveau gebeurt het dus al. We noemen dat kwantumverstrengeling.”

Kaku verwacht dat we binnen nu en 10 jaar het eerste molecuul zullen teleporteren. Hij voegde toe dat licht ook al geteleporteerd is. “De BBC vloog ons naar Wenen, waar we licht over een afstand van 500 meter over de Donau teleporteerden,” zei hij.

De volgende stap is volgens hem het teleporteren van fotonen naar de maan, waar we naar verwachting in 2020 weer zullen landen. Hij denkt dat we na verloop van tijd ook grotere objecten en zelfs levende wezens zoals dieren en mensen kunnen teleporteren.

Mainstream wetenschappers zijn niet overtuigd van Kaku’s claims. Het menselijk lichaam bestaat uit biljoenen atomen, die allemaal moeten worden geteleporteerd. Studenten van de Universiteit van Leicester berekenden dat het biljarden jaren zou duren om iemand te teleporteren.

In 1998 slaagden natuurkundigen van het California Institute of Technology er voor het eerst in om een foton te teleporteren.

[Express]


Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

maan

Soms zijn ze uren te zien. Wat zijn toch die vreemde flitsen op de maan?

Er komen vreemde flitsen uit de maan, ...

Heeft een Chinese sonde een ruimteschip vastgelegd op de maan? Deze Schotse ufoloog beweert van wel

Amerika probeerde een atoombom tot ontploffing te brengen op de maan. Volgens deze kolonel greep ‘iemand’ in

In de jaren vijftig moest wijlen kolonel ...