Wetenschap

“Mensen teleporteren is mogelijk, je achterkleinkinderen gaan het meemaken”

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de toekomst kunnen mensen worden geteleporteerd. Dat stelt professor Michio Kaku van de City University in New York. De technologie om een levend persoon naar een ander deel van de aarde of zelfs naar de ruimte te teleporteren zal volgens hem binnen enkele decennia beschikbaar zijn.

Kaku, die vanwege zijn futuristische ideeën ook wel meneer parallel universum wordt genoemd, zei: “Veel dingen die je in Star Trek ziet zijn mogelijk. We lachten vaak om one-liners als ‘Beam me up, Scotty’. We lachten vaak als iemand begon over teleportatie en onzichtbaarheid, maar we lachen nu niet meer omdat we beseffen dat we ernaast zaten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Kwantumteleportatie bestaat al,” ging hij verder. “We gingen met een cameraploeg naar de Universiteit van Maryland en filmden hoe een atoom werd geteleporteerd. Het atoom ging in een oogwenk van de ene naar de andere kamer. Op atomair niveau gebeurt het dus al. We noemen dat kwantumverstrengeling.”

Kaku verwacht dat we binnen nu en 10 jaar het eerste molecuul zullen teleporteren. Hij voegde toe dat licht ook al geteleporteerd is. “De BBC vloog ons naar Wenen, waar we licht over een afstand van 500 meter over de Donau teleporteerden,” zei hij.

De volgende stap is volgens hem het teleporteren van fotonen naar de maan, waar we naar verwachting in 2020 weer zullen landen. Hij denkt dat we na verloop van tijd ook grotere objecten en zelfs levende wezens zoals dieren en mensen kunnen teleporteren.

Mainstream wetenschappers zijn niet overtuigd van Kaku’s claims. Het menselijk lichaam bestaat uit biljoenen atomen, die allemaal moeten worden geteleporteerd. Studenten van de Universiteit van Leicester berekenden dat het biljarden jaren zou duren om iemand te teleporteren.

In 1998 slaagden natuurkundigen van het California Institute of Technology er voor het eerst in om een foton te teleporteren.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Meerdere dimensies, software simulaties, bewustzijn of ziel. Wat is waar? : Beyond the Matrix
8 jaren geleden

[…] worden ge-upload. Michio Kaku gelooft zelfs dat we ons hele lichaam en bewustzijn in de toekomst kunnen teleporteren als gevolge van informatie teleportatie gebaseerd op kwantumverstrengeling (onthoudt dat woord). […]

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x