Binnenland

Supermarkt zonder verpakkingen opent deuren in Utrecht

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De verpakkingsvrije supermarkt Bag & Buy heeft vandaag haar deuren geopend aan de Twijnstraat in Utrecht. Producten zoals noten, gedroogd fruit en muesli zitten los in bakken, kruiken, dispensers en vaten. Klanten kunnen er hun eigen verpakkingen laten vullen.

In de supermarkt worden naast droge producten zoals zaden, koffie, bonen, specerijen, rijst en pasta ook verse streekproducten waaronder olie, azijn en wijn verkocht. Een promotieteam rijdt vandaag op de fiets door de stad om informatie te geven.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Steeds meer consumenten realiseren zich dat het anders moet”

De winkel, die deels is gefinancierd via crowdfunding, is gevestigd bij de eerste Albert Heijn met enkel biologische producten die eerder deze week opende. Verpakkingsvrije supermarkten hopen een bijdrage te leveren aan de terugdringing van de hoeveelheid huishoudafval in Nederland.

“De tijd is rijp voor dit concept,” zegt initiatiefnemer Wim van Dijk. “Steeds meer consumenten realiseren zich dat het anders moet. Ze staan minder achteloos in het leven, de aandacht voor duurzaamheid groeit. Deze winkel gaat heus de wereldproblematiek niet oplossen, maar draagt wel bij aan een groter bewustzijn.”

15 procent van het voedsel belandt in de vuilnisbak

Van Dijk wil ook de voedselverspilling aanpakken. Per huishouden belandt volgens hem jaarlijks 140 kilo voedsel in de vuilnisbak. Dat is 15 procent van al het voedsel dat consumenten kopen.

Hij startte eind vorig jaar een crowdfundingcampagne, waarmee 92.166 euro werd opgehaald, 23 procent meer dan het streefbedrag van 75.000 euro. Bag & Buy is de tweede verpakkingsvrije supermarkt in Nederland. Begin mei opende Opgeweckt Noord in Groningen.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x