Homepagina » Binnenland » Supermarkt zonder verpakkingen opent deuren in Utrecht
Supermarkt zonder verpakkingen opent deuren in Utrecht

Supermarkt zonder verpakkingen opent deuren in Utrecht

De verpakkingsvrije supermarkt Bag & Buy heeft vandaag haar deuren geopend aan de Twijnstraat in Utrecht. Producten zoals noten, gedroogd fruit en muesli zitten los in bakken, kruiken, dispensers en vaten. Klanten kunnen er hun eigen verpakkingen laten vullen.

In de supermarkt worden naast droge producten zoals zaden, koffie, bonen, specerijen, rijst en pasta ook verse streekproducten waaronder olie, azijn en wijn verkocht. Een promotieteam rijdt vandaag op de fiets door de stad om informatie te geven.

“Steeds meer consumenten realiseren zich dat het anders moet”

De winkel, die deels is gefinancierd via crowdfunding, is gevestigd bij de eerste Albert Heijn met enkel biologische producten die eerder deze week opende. Verpakkingsvrije supermarkten hopen een bijdrage te leveren aan de terugdringing van de hoeveelheid huishoudafval in Nederland.

“De tijd is rijp voor dit concept,” zegt initiatiefnemer Wim van Dijk. “Steeds meer consumenten realiseren zich dat het anders moet. Ze staan minder achteloos in het leven, de aandacht voor duurzaamheid groeit. Deze winkel gaat heus de wereldproblematiek niet oplossen, maar draagt wel bij aan een groter bewustzijn.”

15 procent van het voedsel belandt in de vuilnisbak

Van Dijk wil ook de voedselverspilling aanpakken. Per huishouden belandt volgens hem jaarlijks 140 kilo voedsel in de vuilnisbak. Dat is 15 procent van al het voedsel dat consumenten kopen.

Hij startte eind vorig jaar een crowdfundingcampagne, waarmee 92.166 euro werd opgehaald, 23 procent meer dan het streefbedrag van 75.000 euro. Bag & Buy is de tweede verpakkingsvrije supermarkt in Nederland. Begin mei opende Opgeweckt Noord in Groningen.

[Nieuws]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

restaurant

Felle kritiek op sluiting restaurant dat coronapas niet checkt: ‘Politiek van de valse prioriteiten’

Restaurant Waku Waku in Utrecht moest maandag ...

griek

Griekse studie: avondklok versnelde mogelijk de verspreiding van corona

Uit een nieuwe studie is gebleken dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x