Homepagina » Binnenland » Na Groot-Brittannië ook Nederland uit de EU? Nexit grote hit op social media
Na Groot-Brittannië ook Nederland uit de EU? Nexit grote hit op social media

Na Groot-Brittannië ook Nederland uit de EU? Nexit grote hit op social media

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU was hét onderwerp op social media vrijdag in Nederland. Velen grijpen de uitkomst aan om nu ook een Nexit bespreekbaar te maken.

Minister-president Mark Rutte beweerde gisteren dat er in Nederland geen belangstelling bestaat voor een referendum. Dat zegt niet alleen de premier, maar ook de leiding van de PvdA en de oppositiepartijen CDA en D66.

Die veronderstelling strookt echter niet met de uitkomst van recente enquêtes. Die wijzen uit dat ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking wel direct geraadpleegd wil worden en dat bijna de helft voor een Nexit zou stemmen.

Anti-democratische machine

Boris Johnson sprak tijdens het slotdebat op de BBC belangrijke woorden: “De welvaart is gebaseerd op democratie. De EU is een anti-democratische machine die zich laat aansturen door de lobby van het internationale bedrijfsleven. Brussel is een eigen kaste die het eigen belang bevoordeelt, niet het belang van de Europese bevolking.” Hel en verdoemenis werden voorspeld door kwaadaardige graaiers als miljardair George Soros. Maar kijk, de markten lijken zich alweer te herstellen. Beleggers zijn ook maar gewoon gokkers, aldus journalist Joost Niemöller. “Nu moeten wij niet jaloers toekijken,” vervolgt hij. “Dit is het moment om een Nederlands referendum af te dwingen. Laat het rommelen onder die gebouwen van de EU. Laat ze daar nu maar bang zijn om hun baantjes. Laat Europa herrijzen om wat het in essentie is: een succesvolle verzameling natiestaten, geen bestuurlijke eenheidsworst.”

Grote gevolgen

Uit een analyse van socialmediamonitor Buzzcapture blijkt dat op de social media steeds meer wordt gesproken over een referendum in Nederland over uittreding uit de EU. De term ‘Nexit’ wordt steeds vaker gebruikt. UKIP-leider Nigel Farage zei al dat de Brexit wel eens grote gevolgen kan hebben. “Ik geloof dat het grote effect van deze verkiezing is wat er in de rest van Europa zal gebeuren. We zijn misschien wel dicht bij een Nexit of een Dexit,” zei hij. Farage is blij dat ook andere Europese landen erover nadenken om uit de Europese Unie te stappen. “In de rest van de EU werd er nooit gepraat over opstappen uit de EU. Nu doen ze dat wel,” vertelde hij.

Boost

Volgens hem is er ook in Denemarken een meerderheid voor een vertrek uit de EU. “Dus misschien zijn we ook dicht bij een Dexit. En hetzelfde geldt voor Zweden, Oostenrijk en misschien wel Italië,” zei hij. Peilingen laten zien dat tijdens de presidentsverkiezingen van volgend jaar de eurosceptische partij Front National veel stemmen zal winnen. Partijleider Marine Le Pen wil ook een referendum. Ze vindt dat Frankrijk het recht heeft om te kiezen. Op Twitter schreef ze: “De vrijheid heeft gewonnen. Ik zeg het al jaren, maar nu moeten we wel hetzelfde referendum houden in Frankrijk en andere EU-landen.”

In Spanje zijn zondag verkiezingen. De Brexit kan een mogelijke boost geven aan de nieuwe protestpartij Podemos. Zij hebben schoon genoeg van de economisch strenge regels die Brussel oplegt.

Petitie

De Italiaanse Vijfsterrenbeweging (M5S), de grootste oppositiepartij van het land, wil ook een referendum over een vertrek uit de eurozone. De leider van de Italiaanse partij Lega Nord, Matteo Salvini, ziet een referendum ook wel zitten: “Dank Groot-Brittannië, nu is het onze beurt.”

Ook in Zweden, Denemarken en Oostenrijk hebben partijen opgeroepen tot een referendum of nieuwe onderhandelingen met de EU. En in Polen en Hongarije heerst een sterk anti-EU-sentiment.

In de Europese wetgeving zorgt artikel 50 ervoor dat lidstaten de mogelijkheid hebben om uit de EU te stappen. De wet geeft leiders dan twee jaar de tijd om uit te zoeken hoe ze dit gaan aanpakken. Omdat nog nooit eerder in de Europese geschiedenis een lidstaat beroep heeft gedaan op dit artikel, moeten Europees President Donald Tusk en zijn collega’s nu gaan uitzoeken hoe de Britten de EU effectief moeten verlaten.

Een petitie die is gestart om een referendum over een Nexit af te dwingen is inmiddels al ruim 50.000 keer ondertekend. “Sinds de komst van de euro en de Europese Unie, waarbij onze nationale soevereiniteit is weggegeven en onze grenzen zijn verdwenen, is alles er alleen maar slechter op geworden. We zijn niet langer bezig met opbouwen, maar met afbreken en uitdelen. Daarom willen wij een referendum om de EU te verlaten,” klinkt het.Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

71 reacties

 1. Nederland moet niet uit de EU stappen. We hebben Europa nodig. Kort nadat Engeland uit de EU stapte kelderde de Britse pond naar het laagste punt in meer dan 30 jaar. De munt verloor in één nacht tijd maar liefst 9,5 procent van zijn waarde, het grootste verlies ooit genoteerd.

  4 likes
  • Laat niets in je oren blazen!

   In de jaren negentig ging Zwitserland kapot gaan als land en gingen ze financieel de dieperik ingaan omdat ze niet in de eu wilden stappen…

   Tegenwoordig is Zwitserland een van de meest welvarende landen van de wereld dus laat die mantra maar achterwege!!

   43 likes
   • Zwitserland is al veel langer dan sinds de 90er jaren een van de welvarendste landen.
    Bovendien hebben ze veel verdragen met de EU waardoor ze aan de meeste wetten van de EU voldoen, ze betalen contributie aan de EU, buitenlanders mogen zich vrij vestigen, ze nemen vluchtelingen op, maar hebben geen reet te vertellen in de EU, want geen lid.

    Dat verhaaltje van Heel Gallië?, Nee, een klein dorpje …’ is en blijft gewoon een sprookje.

    5 likes
    • days of our lives

     Klopt. Zwitserland is volledig geïntegreerd binnen de EU zonder EU lid te zijn, net als bijvoorbeeld Noorwegen. Frappant dat Psychris dit idealiseert, een handelsverdrag voor de Oekraïne die Oekraïne dezelfde status geeft als Noorwegen en Zwitserland (maar ook Chili, Israel, Turkije e.v.a.), werd als onwenselijk gezien. Snap het even niet meer. 🙂

     Heel veel mensen weten echt niet waar ze het over hebben.

     Het lot van Nederland is vooral verbonden aan dat van Duitsland, dat is het land waar Nederland het meeste geld aan/mee verdiend. Een Nexit zou funest zijn voor Nederland, als België en Duitsland wel EU lid zou blijven, dan verplaatst Duitsland zijn/haar import-/exportactiviteiten gewoon naar Antwerpen.

     Sinds mensenheugenis is de gulden gekoppeld geweest aan de Duitse Mark. Toen was er al sprake van een verbond, alleen niet op papier.

     Nederland kan het niet alleen, heeft minimaal de twee buurlanden nodig. Engeland heeft het op dat gebied wat makkelijker, zij behielden hun eigen munt.

     Maar er komen interessante tijden. Ben benieuwd hoe Engeland het gaat aanpakken. Het is de vraag of Schotland, Gibraltar en Noord-Ierland aan het Verenigd Koninkrijk verbonden zullen willen blijven. De uitslag van het referendum in Schotland over afscheiding van Engeland was mede bereikt dankzij de EU status. Nu die gaat vervallen, zullen de Schotten wellicht de EU prefereren boven het VK.

     En wie weet…wanneer de beurzen in het Verenigd Koninkrijk de komende weken blijven kelderen en na een aantal maanden de eerste golf nieuwe werkelozen verschijnen, kan de publieke opinie over uittreding omslaan en kan men altijd weer terugkomen op het besluit om uit de EU te stappen.

     En 52% tegen 48% is een marginaal verschil. Het land is woest verdeeld. Geen solide maatschappelijk draagvlak om dit in te zetten, zeker omdat zo’n 10% van de kiezers twijfelden tussen erin of eruit. We gaan het zien.

     6 likes
     • @Days
      Je weet er veel van af.
      Ik hoop dat het mensen tot nadenken brengt.
      Het zijn vooral ouderen die uit de EU willen.
      Ik bent bang dat ze niet verder denken dan hun pensioengat onder het motto
      Die goeie ouwe tijd.
      Ik vraag me af of mensen wel beseffen hoe goed ze het hebben.
      Dat een volk nog nooit in de geschiedenis zo blakend, welvarend en vrij van oorlogen is geweest.
      Mijn overgroot oma, was een wijze vrouw.
      Die goeie ouwe tijd, zei ze. Weg ermee. Wat een ellende.

      3 likes
     • Waarom keek Boris zo sip?

      “If [Boris Johnson] runs for leadership of the party, and then fails to follow through on triggering Article 50, then he is finished. If he does not run and effectively abandons the field, then he is finished. If he runs, wins and pulls the UK out of the EU, then it will all be over – Scotland will break away, there will be upheaval in Ireland, a recession … broken trade agreements. Then he is also finished. Boris Johnson knows all of this. When he acts like the dumb blond it is just that: an act.

      The Brexit leaders now have a result that they cannot use. For them, leadership of the Tory party has become a poison chalice.”
      http://www.theguardian.com/politics/live/2016/jun/25/brexit-live-emergency-meetings-eu-uk-leave-vote#comment-77205935

      2 likes
     • Een goed betoog
      Het is helaas moeilijke materie en veel mensen komen niet verder dan popi Wilders kreten, die enorme bijval krijgen.
      Voor stabiliteit en veiligheid heb je goede buren nodig.
      Dat betekent dat je buren net zo welvarend moeten zijn als jijzelf.
      Anders kun je muren (grenzen) tot in de hemel bouwen en zit je in je eentje in je tijdelijke gouden kooi. Die heel snel afbrokkelt zonder export. Er valt dan namelijk steeds minder te exporteren.

      2 likes
     • days of our lives

      @Padja. 🙂 De oorlogen uit het verleden zijn inderdaad meestal begonnen met als reden dat de welvaartsverschillen zo groot waren (tachtigjarige oorlog, waarbij men in opstand kwam tegen de exorbitant rijke katholieke kerk, op hun beurt gesteund door Spanje, waarna het sobere protestantisme is ontstaan en verdeling van welvaart startte), of dat de aanvaller haar eigen land en diens bronnen zodanig had uitgeput, dat ze het over de grens gingen halen (Rusland is daar bijvoorbeeld heel groot door geworden).

      Nu zal het met Engeland allemaal wel meevallen op dat gebied, maar ook Groot Brittanië behoorde ooit tot de grootste landen ter wereld, met Canada, voorloper van de VS, Australië, veel gebieden in Azië en Zuid Amerika. Dat is allemaal weg, altijd ingegeven door het feit dat de geannexeerde gebieden met hun volkeren zich niet volwaardig voelden behandeld door het “moeder”land en vrijheidsoorlogen startten. Zelf voornemens tot het uit de EU stappen. Schotland en Noord Ierland lijken nu ook tot het inzicht te komen dat hun mening niet telt en gaan wellicht de politieke weg weer bewandelen (elk lidstaat van het VK heeft wetten waarin de wens tot onafhankelijkheid via volksraadplegingen kunnen worden gehonoreerd). Dan zijn ze, op Wales en wat onbeduidende eilandjes en gebiedjes na, weer bijna terug bij af. Die muur staat er al.

      En gezien de reacties op het topic over het referendum van Schotland, zou een Schots streven naar onafhankelijkheid voor de bezoekers van deze site louter op steun kunnen rekenen, vòòr Brexit èn voor onafhankelijkheid van Schotland (die dus in de EU zullen blijven) 🙂 :

      https://www.ninefornews.nl/schotse-onafhankelijkheid-verkiezing-vervalst-bewijs-voor-fraude/

      2 likes
     • Hoeveel verdien je als EU Trol om dit soort waanzin hier te verkondigen. O ja je heb tegen het Brexit getekend via internet en wil een nieuw referendum en je woont net als die anderen 40000 ondertekenaars die in Vatikaanstad wonen waar maar 1000 inwoners zijn geregistreed

      1 likes
     • Niet zo vreemd dat het merendeel van de ouderen er uit willen, ze weten nu dat ze flink voorlogen zijn door de EU .
      Zij geloofde destijds ook alle blabla verhalen over de EU en stemden toen voor.
      Nu trappen de jongeren weer in die blabla verhalen.
      Laat ze kijken naar IJsland, Noorwegen en Zwitserland.

      De EU is echt een dom systeem.
      Neem 5 rijke landen waar het al prima is en voeg ze samen met veel meer armere landen zodat wij het nog beter krijgen!
      Stuur dan een deel van het rijke geld in een bodemloze put bij de arme landen dan worden we er veel beter van en stabieler.
      Geef mij maar de jaren 50, 60 en 70 want daarna is de verslechtering door de EU begonnen, en dat zien de ouderen nu ook.

      1 likes
  • Oh ja Calvin.
   In 2014 betaalde Nederland 4,7 miljard euro en kreeg 2,2 miljard euro terug aan subsidies van de EU. Een verliespost van 2,5 miljard. Wat je alleen daar al allemaal niet voor kan doen. Schijnbaar heb je liever dat je oma de hele dag in haar strontluier zit ja, de mensen die Nederland hebben opgebouwd.

   En je vergeet even dat er heel veel angst is gezaaid door de EU criminelen en andere zionistische gekken als Soros, Juncker, Cameron en anderen.
   Zelfs president Gauck van Duitsland is compleet gek geworden, let even op wat hij zegt.
   “De Elite is niet het probleem, maar de populaties”.

   https://www.youtube.com/watch?v=9hX6LPqOFf8

   54 likes
  • Met de E.E.G. ging het ook prima.Een handelsverdrag volstaat.De angst regeert weer eens.Allemaal aangepraat en na geblaat.
   Zelfbeschikking en vrijheid tegen dictatuur!
   Zo hoort het te zijn.En die economische toestanden nu zijn ALLEN gemanipuleerd om nog meer angst te zaaien en heeft technisch gezien niets met brexit te maken.De bankiers zullen er alles aan doen de mens aan de leiband te houden ook nu weer.
   De misleiding is groot en slaat kennelijk hier en daar wel aan.Helaas, helaas.

   26 likes
  • Voor de Engelse producenten is dat natuurlijk geweldig goed nieuws. De orders stromen binnen en nieuw personeel kan weer aan de slag.
   Plotseling wordt het weer aantrekkelijk om te produceren ipv in China alles te bestellen.

   Ik hoorde net dat Britisch Leyland weer auto’s gaat fabriceren.
   Reisburo’s hebben problemen de England reizen te verwerken, te vele aanvragen.

   Ik heb medeliij met de Engelsen, ook de werklozen moeten nu aan de slag….

   19 likes
  • Enkel een schrik reactie. Dat herstelt zich in de komende dagen weer. Het VK neemt nu het voortouw en er zullen meer landen volgen. Het volgende één EU project heeft weer gefaald. Een EU zal er nooit komen, daarvoor zijn de verschillen tussen de landen veel te groot.

   19 likes
  • Naast Brexit ook Nexit .
   Dan kunnen wij ook onder het dictaat van de Eu Ellie uitkomen.
   Wij kunnen dan beginnen met het opheffen van de idiote boycot van Rusland,die onze handel al miljarden heeft gekost.
   Verder gaan wij zelf bepalen ,wat er aan asielzoekers binnenkomt

   10 likes
  • Tja als je geld belangrijker vind dan je vrijheid.
   We worden gegijzeld door de EU, Engeland gaat zijn vrijheid en voorspoed tegemoet net als IJsland , Noorwegen, Zwitserland, Andorra en Liechtenstein .
   Daar gaat het beter dan de gegijzelde EU-landen.

   En ach de Britten kunnen altijd ook nog de geldpersen dag en nacht aanzetten net als de VS en de EU. haha

   6 likes
  • “maar liefst 9,5 procent”

   Dat moet je met een korrel zout nemen, dat zijn statistieken uitgedrukt in procenten, maar dat stelt echt niets voor hoor.

   In de krant stond het volgende, van 1.27 pond naar 1.03 pond, dat is net iets minder dan wanneer de crisis zogezegd op haar hoogte punt stond…toen was het rond de 1.13 pond.. enkele jaren geleden, toen stond het op 1.30 pond en dat is nog steeds meer dan 10-20-30 jaar geleden.

   Dus als men zegt het pond staat nu op het laagste sinds 30 jaar, neem dat met een dikke korrel Pond op…..dat zijn statistieken, fake, fear factor!!

   Wat wel zo is, dat de beurzen op 1 dag tijd 1600 miljoen Euro hebben verloren, vooral de banken dan wel te verstaan…..maar niets dat aangeeft dat het de fout van brexit is, gezien de beurzen al voor maanden aan het achteruit boeren zijn.
   De financiële marketen zijn al voor jaren onstabiel te noemen, waarbij om de haverklap wel banken en verzekeraars over kop gaan….onlangs in België Optima nog en het Spaans/Nederlandse Santander die een herziening van de kredieten hebben door gevoerd.

   4 likes
  • Dus? Dat wil zeggen dat dat over een jaar nog steeds zo is?

   0 likes
  • Al word de Britse pond 50% minder waard. De Engelsen hebben het er voor over omdat ze van de EU af willen. De City of Londen en Schotland stribbelden het meeste tegen maar dat was al langer duidelijk voor het referendum aanving. De Bankiersconnectie en de zware EU subsidies die Schotland overeind houden maken het af. Door de EU spreekt men in de rest van London en uiterwaarden inmiddels meer dan 300 talen en ze willen van geen wijken weten want de Engelsman betaald.

   1 likes
  • Weer papagaai praat we kunnen niet zonder Europa!!
   whaha dat wil men jou geloven ja,praatjes van eurofiele die eurogeil zijn,maar is dat waar,dat we niet zonder kunnen??

   NEE!

   Europa hebben we nodig dat is eeuwen bewezen,maar Brussel en de unie is nooit bewezen en hier mee een illusie gemaakt door euro fascisten.

   1 likes
  • Onze overheid heeft de waarde van de gulden destijds verkwanseld. De identiteit van Nederland raakt verloren. Met leningen die nooit meer worden terugbetaald en de overbetaalde ambtenaren elite in Europa heeft het ons allemaal armer gemaakt. Ons sociale stelsel staat onder de druk door vrij personenvervoer waar op grote schaal misbruikt van wordt gemaakt. De goedkope arbeidskrachten vanuit eu landen. Zie ook de toeslagenfraude, het niet betalen van bekeuringen. Dit is slechts een compilatie. Kortom Nederland is helemaal niet klaar voor Europa. Laten we beginnen om een laag of 2 lagen ambtenaren te schrappen. Gemeente, provincie, rijk of Europese ambtenaren. Roep maar. Ik ben voor provincie en Europese ambtenaren te schrappen. Te beginnen met die populist die in 7 talen onzin uitkraamt.

   0 likes
 2. Wat een chaos, hoe moeten we ooit tot een wereldregering zien te komen?

  4 likes
  • Nou, niet.Een wereldregering is het slechtste wat de mens, de wereld kan overkomen.
   Ieder land weer haar eigen regels en wetten zoals het hoort.Zelfbeschikking en zelfbestuur is het beste voor vrijheid van elk individu.Stop dictatuur.Stop de Eu!

   56 likes
   • Op zich beschouw ik een wereldregering niet persé als iets slechts. Wat leiderschap goed óf slecht maakt, is de wijze waarop men dat leiderschap tot uiting brengt.
    Wat wij tot nog toe zien van leiders is duidelijk geen motivatie om als burger toe te staan om te komen tot een wereldregering.

    Indien het democratische gehalte veel hoger wordt, de belangen van burgers centraal staan en deze uitgangspunten te verankeren zijn in het bestuur…..ben ik nog wel te porren voor iets dergelijks. Gezien de situatie in de wereld en de onderlinge verschillen, acht ik het niet zeer waarschijnlijk dat wij een dergelijke regering zullen gaan meemaken. Dat is tenzij er een of ander groot ‘iets’ gaat gebeuren zoals massale landingen van buitenaards leven of een fenomeen dat de mensheid met uitsterven zou kunnen bedreigen.

    Saai is het in ieder geval niet!

    1 likes
 3. Het is een grote BIG JOKE. Brexit zal nooit gebeuren omdat het allang is uitgedacht binnen de EU en Bilderbergclub. Cameron stapt helemaal niet op en Farage laat zijn vriendjes in Brussel echt niet in de steek, ondanks dat hij al jaren loopt te blazen in EU vergaderingen. Het is allemaal een grote grap en volksverlakkerij. En ook de Europese superstaat zal gehandhaafd blijven en alleen maak sterker worden in zijn dictatuur de komende jaren.

  Van Referenda moet je het niet hebben want dat is een groot bedrog. Alleen oog om oog, tand om tand en hooivorken in Den Haag om de lakeien van de EU/Bilderberg het duidelijk te maken(dat het ons serieus is), is de enige mogelijkheid om van deze Nazi superstaat af te komen.
  Zo is het en niet anders.

  45 likes
 4. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Wat gaat die elite nu doen? Ik vrees dat ze weleens bommen zouden kunnen gaan gooien op Engeland totdat ze weer terug gedrongen worden in de EU.
  Ze zullen komen met DE grootste false flag van alle andere. En daarna het motto: zien jullie nu wel? Jullie schuld!

  33 likes
  • De elite heeft de EU gebracht als iets geweldigs waarmee iedereen er op vooruit zou gaan maar het tegendeel is de enige waarheid en daar kan niemand omheen. Laat de elite ook maar eens uitleggen waar het Nederlandse belastinggeld naar toe gaat.

   13 likes
  • Tijdens de WO 2 waren de Engelsen niet klein te krijgen. Ook nu redden ze het en ik wens ze alle succes.

   6 likes
 5. METEEN uit de EU stappen !!!! Het heeft ons alleen maar ellende gebracht, klauwen met geld gekost en niets opgebracht. Samenwerking is goed, maar dit EU beest is door en door corrupt en een geld verslinder. Het is nooit de bedoeling geweest, dat de rijkere landen de broek op zouden houden van landen die er zelf een financieel potje van hebben gemaakt. De EU wordt hiervoor nu door die landen misbruikt en trekken nu de rijkere landen helemaal leeg. Een vorm van nivelleren (iedereen arm), maar niet helemaal de bedoeling. Er zijn meerdere pogingen gedaan, om één Europa te maken en die hebben allemaal gefaald. De verschillen van de landen onderling in alle opzichten zijn te groot. Dat komt nooit bij alkaar

  32 likes
 6. Dit had bij voorbaat al geen kans van slagen , wij als 1 van de welvarendste landen gingen samen met al die armoede landjes en maar uitdelen . De goede en sterke gulden ingeruild voor waardeloze euro’s had nooit moeten gebeuren dat is de grootste fout geweest . Maar we hadden politicie die alles beter wisten en die hebben het ons door de strot gedrukt op ondemocratische wijze . En als je dat doet is het gedoemd te sterven , het volk staat er simpelweg niet achter omdat het ons klauwen geld kost en nog steeds wat nooit nodig was geweest . De kosten zijn voor de burger met 50% gestegen stond onlangs in de kranten sinds die tijd dat is toch absurt . We zouden er allemaal op vooruit gaan werd ons voor gelogen , nou ik kan je verzekeren dat we er keihard op zijn achteruit gegaan . Eerste levens behoeften zijn zowat niet meer te betalen met dank aan die zogenaamde hoger opgeleiden . Vind het niet zo vreemd dat de EU op sterven na dood is , het is dictator kliek daar in Brussel en alleen bedoelt voor de rijken en multinationals en niet anders . Ben er helemaal klaar mee , nu snel een Nexit .

  30 likes
  • Als je alleen maar armoede landjes om je heen hebt…
   Wie neemt dan je export producten nog af?..
   Dat kunnen zij dan niet meer betalen.
   Dus werd Nl te welvarend en dus te duur ten opzichte van de rest van de wereld.
   Kan dan nog maar één kant op he…..een diepe val.

   0 likes
 7. Nog even een reactie op Calvin…

  Luister knaap, wij als handelsnatie drijven al eeuwen handel met alles en iedereen, dat zal nooit veranderen
  Bangmakerij met verlies lijden beurswise. wellicht is het beter om het verlies te nemen om daar uiteindelijk sterker uit te komen

  Ijsland is een goed voorbeeld hier van.

  27 likes
 8. ER KLOPT IETS NIET! (moet dit even van de daken schreeuwen)
  Tot nu toe zijn alle grote wereldgebeurtenissen Precies gegaan zoals de cabal dat wilde.
  En dan nu Brexit niet? Dit was gepland!
  Waarom springt Frau Merkel zo snel in aktie? en waarom wilde ze het kleine, zwakke G.land niet laten gaan?
  Allemaal om de macht van Duitsland/Nazi’s uit te breiden. Engeland bood nog wat tegenwicht. Nu dus niet meer.
  Natuurlijk zijn het de fascistische krachten erachter, die dit bekokstoven.
  Kijk maar naar de VS: al helemaal fascistisch geworden.

  Oplossing: Allemaal eruit! Geef de donkere krachten (via D.land) geen kans om de andere landen in de greep te houden.

  11 likes
  • Ja precies, Hilter draait zich om in zijn graf van het lachen. Hoe dom het is overgrote deel van het Europese volk door zich zo in de luren te laten leggen.

   7 likes
   • De welvaart heeft hen in slaap gesust.
    Plus de hersenspoeling van “tolerantie”/politieke korrektheid.
    Toen ik nog in NL woonde zag ik dat ook niet zo scherp. Nu…..vanuit het buitenland wel!

    5 likes
 9. Doe maar nu! We hebben al gestemd…

  19 likes
 10. Haha Loki heeft gelijk.

  Niets op het malieveld demonstreren maar op het binnenhof en er om heen, liefst als iedereen binnen is.

  Waar kun je pek én veren aanschaffen tegenwoordig?

  12 likes
 11. Terug naar het echte handel drijven, goede goederen, juiste kwaliteit en juiste manier van afleveren. Hebben we geen EU voor nodig. Groot voorstander om uit de EU te treden! Terug naar ons eigen land en niet een narcistische leider uit Brussel. Wat een stelletje kneuzen daar en maar bakken met geld verdienen wat eigenlijk voor de burgers is.

  12 likes
 12. Ook Nederland zou uit de EU moeten

  Die keus zouden wij Nederlanders, net als alle andere Europese volken, ook moeten hebben, vóórdat Brussel echt alle macht naar zich toetrekt en een totalitaire dictatuur wordt, en vóórdat bijna alle politieke partijen ons land, onze cultuur en onze toekomst daar vrijwillig voor opofferen.

  Want in de EU blijven, en dus verantwoordelijk blijven voor de extreme schulden van Zuid Europa en de door Brussel geëiste immigratie van miljoenen moslims, betekent dat onze welvaart, onze pensioenen en ons spaargeld stap voor stap worden weggezogen, en de euro uiteindelijk op het niveau van de oude Italiaanse lire zal belanden. Onze sociale zekerheid wordt nu al stap voor stap afgebroken om al die nieuwkomers te kunnen onderhouden.

  Bovendien betekent in de EU blijven het door steeds meer mensen gevreesde complete verlies van zeggenschap over ons land. Al onze grenzen –zowel fysieke als sociale en maatschappelijke- zullen gedwongen worden definitief te verdwijnen, waardoor er op den duur helemaal niets meer van Nederland en de Nederlanders zal overblijven. En hoogstwaarschijnlijk pas dan, als ons land compleet is uitgezogen en onze onafhankelijkheid en zelfbeschikking compleet zijn verwoest, zal men in Brussel ‘missie voltooid’ zeggen.

  2 likes
  • Precies, er moet ook een muur rond Amsterdam komen en de Amsterdamse Florijn moet weer worden ingevoerd. Op alle toegangswegen moeten de niet-Amsterdammers tol betalen en moeten zij hun geld tegen ongunstige koersen wisselen voor Amsterdamse Florijnen.
   Een cultuurkamer moet er op toezien dat de Amsterdamse cultuur niet bevuild wordt door de Utrechtse, Haagse of Rotterdamse cultuur. De Amsterdamse onafhankelijkheid en zelfbeschikking blijven zo gewaarborgd.

   5 likes
   • Ja hoor eens. De pijp heeft recht op zelfbeschikking en wil niet binnen de Amsterdamse dictatuur blijven.
    Ik zeg…een eigen muur rond de pijp.

    2 likes
    • De Pijp met de U.K. vergelijken is nogal small. Ook al heeft iemand 0,0 verstand van politiek dan nog snapt men inmiddels dat als de U.S. iets heel graag wil, het voor ons nooit goed kan zijn. Of het moet de overbetaalde bovenlaag zijn.

     0 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie

    Mensen die teveel van geld houden moeten weg uit Amsterdam. Toeristen ook, daar zijn er nu ook veel teveel van. Originele mensen, die er creatief uitzien krijgen voorrang op een huis. Laten we de stad weer leuk maken, met mensen die iets toe te voegen hebben, in plaats van niksige, inhoudloze yuppen.

    1 likes
 13. Dat wordt een PVV-feestje, moeten we niet willen.

  3 likes
  • Laten we onze soevereiniteit opdoeken anders krijgt de pvv gelijk. Zie hier de kinderlijke pathologie van links Nederland in volle glorie.. Wat maakt het uit wie een feestje viert of niet. Dit gaat om vrijheid en zelfdeterminatie niet om politieke kleur..

   3 likes
  • BerendW

   Je hebt gelijk. Als ze zo tegen de EU zijn waarom zitten er dan PVV-ers in de EU. Heel verdacht en het stinkt teveel om op die manier zieltjes te winnen. Ofwel Wilders is een 2de Farage die gewoon de boel in de maling neemt.

   1 likes
 14. Ik sta achter de argumenten van de SP. Die kiest voor een middenweg/binnenuit. Zelf denk ik er ook zo over. Opstand wordt gewoon neergesabeld. Infiltratie enz.(Oekraïne in het groot) Krijg je een burgeroorlog. Ik begrijp de emotie/ben er zelf ook klaar mee, maar rustig blijven en een andere weg/ingang zoeken lijkt mij de beste optie.

  2 likes
  • Van binnenuit is mogelijk als je democratische invloed heb, in de eu word de wet bepaald door ongekozen commissies die je onmogelijk weg kunt stemmen. Halve maatregelen zullen daarom nooit werken. het beest moet tegen de vlakte. Alsof europeanen elkaar opeens gaan bevechten zonder de eu.. ik denk dat het tegenovergestelde waar is. Een europees blok in de handen van autocraten is vele malen gevaarlijker dan een losse collectie natiestaten.

   4 likes
 15. Het zijn juist de afzonderlijke natiestaten die Brussel wil vernietigen.
  En die opzet dreigt te mislukken want het volk is het daar niet mee eens.
  Enkele honderden jaren geleden zouden ze met pek en veren Brussel uitgesmeten zijn.
  Maar wat niet is kan nog komen.

  6 likes
 16. Ze blijven met 12 staten, net als de Antichrist met de twaalf kronen, later gaan 2 weg en blijven er 10.
  Dan de Derde oorlog.

  1 likes
  • Wim …Even serieus. Kom nou niet wéér met bijbel teksten aan . God bestaat niet

   2 likes
  • Nee Wim, eerst komt toverkol Hilary Clinton aan de macht als President, de president na haar veroorzaakt een derde wereld oorlog. Dus over 4,5 jaar barst de BOM. Let op mijn woorden, dit is in mijn oor gefluisterd door een soort informant uit andere tijden.

   1 likes
 17. Die Junker denkt dat afknijpen vd de handel een oplossing Is?
  Dit is het bewijs van zelfgenoegzaamheid?

  2 likes
 18. De opportunist Boris Johnsson heeft opeens niet meer zo’n haast met de Brexit, waarom?
  Mogelijk wil hij als rasechte politicus eerst premier worden vóórdat alle negatieve aspecten van de Brexit duidelijk gaan worden. Dat zou wel eens zo sterk kunnen worden dat ze hem niet meer moeten.
  In plaats van make Britain Great Britain again dreigen Schotland en Noord-Ierland hun Britain nog ‘smaller’ en onbeduidender te maken.

  2 likes
 19. Vandaag is Kerry in Londen om te onderwijzen hoe de U.S. het wil. Waar bemoeien ze zich mee?
  Dat zijn hun zaken toch helemaal niet wat hier in Europa gebeurd. Maar de zo kenmerkende dominantie van die dombo’s druipt er af bij die lui.
  Het is ook vooral die houding meteen al of ze boven je staan.
  Kijk naar Bush toen hij Balkenende ontving, er is meteen al geen sprake van een prettig gesprek maar van
  ”jij luistert naar mij.” Er zijn vast nog wat youtube’s van te vinden.
  Wedden dat Kerry dezelfde tactiek weer gaat gebruiken.

  1 likes
 20. Ik weet niet of hij in het Lagerhuis ontvangen zal worden maar hoop dat iemand hem kort en bondig verteld dat ie op moet tyfen, of dat hij nog verder wilde bouwen aan zijn negatieve karma.
  En dan een klap met de hamer zo hard dat het hem na 10 minuten nog in de oren galmt en intussen meteen afvoeren onder begeleiding. In de boeien er mee.
  Buiten dat het zinvol is is het ook mooie televisie.

  1 likes
 21. Maken sommige vluchtelingen een vergelijking tussen de blanke Nederlanders en de Joden tijdens WO 2 ?

  0 likes
 22. Hee, wat hoor ik? komt er een woning vrij in Brussel?

  0 likes
 23. Mijn ten pence :
  Brexit gaat niet door. Het was een raadgevend referendum, Cameron heeft gezegd de uitslag te zullen respecteren en dát is de reden waarom hij zo snel zijn ontslag indiende. Cameron exit, stemming in Parlement en hup, exit Brexit.

  0 likes
 24. Waar maken jullie je toch druk over Turkij komt volgend jaar bij de EU de onderhandelingen zijn in een stroom versnelling, een niet Europeesland maar what the F*ck. En als de Turk er geen brood in ziet vwg te weinig subsidie. Noord Korea lijkt ook een geschikte Kandidaat , kan de niet gekozen elite uit Brussel nog wat leren van de grote leider Kim Ill nog wat

  0 likes
 25. Tja de eurofiele gemeenschap doet alles om de Brexit ongedaan te maken en ondertussen blazen ze koud en warm tegelijk. Het is een must om het fascistisch EU een halt toe te roepen en waarschijnlijk zullen de mensen hiervoor zwaar op non eu gezinde partijen moeten stemmen. Nochthans was er ooit een beter leven voor het ontstaan van de EU, de EEG bevoerbeeld, de BENELUX samenwerking, …. Hoe dan ook burgers moeten besparen maar over het geld dat naar de EU vloeit wordt geen woord gerept. Het verraad aan onze cultuur door massa immigratie moeten we blijkbaar maar normaal vinden en land die IS steunen zoals turkije en Erdogan moeten we maar aanvaarden. Let’s all say NO and go for Nexit en Bexit.

  0 likes
 26. OPROEP:
  Landgenoten, ons land wordt momenteel bezet. Niet door een militair leger, maar door een politieke overmacht, waarvoor wij niet gekozen hebben. Plus 60% van Nederland heeft zich in juni 2005 al uitgesproken tegen het Verdrag van Maastricht! Red Nederland! Sluit u aan bij het VERZET en stem op 15 Maart 2017 op een partij die ons land uit de klauwen van deze ondemocratische EU bevrijdt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...