Homepagina » Binnenland » JIT heeft geen bewijs voor Russische rol vliegramp MH17 omdat er geen bewijs is. Journalist legt uit wat er niet klopt
JIT heeft geen bewijs voor Russische rol vliegramp MH17 omdat er geen bewijs is. Journalist legt uit wat er niet klopt

JIT heeft geen bewijs voor Russische rol vliegramp MH17 omdat er geen bewijs is. Journalist legt uit wat er niet klopt

Onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) hebben geconcludeerd dat de Buk-installatie die vlucht MH17 fataal werd, afkomstig was van het Russische leger. Dat maakten ze vorige week bekend tijdens een persconferentie.

Het Russische ministerie van Defensie heeft in een reactie gezegd dat het JIT-rapport gebaseerd is op ‘oude nepbeelden’.

Persbureau Sputnik interviewde politiek activist Anneke de Laaf en journalist Joost Niemöller over de bevindingen.

Geanimeerd

De Laaf, die het onderzoek al vanaf het begin op de voet volgt, zei dat tijdens de persconferentie alleen foto’s werden getoond van Russisch luchtafweergeschut dat dichter bij de grens met Oekraïne werd geplaatst, een logische voorzorgsmaatregel.

Veel beelden waren bovendien geanimeerd, merkt ze op. De meeste echte foto’s, die nogal wazig waren, toonden Russische Buk-systemen op Russisch grondgebied.

De enige foto die naar verluidt een Russische Buk op Oekraïens grondgebied toonde werd eerder al gepresenteerd door het aan de Atlantic Council gelinkte Bellingcat, aldus De Laaf.

Geen bewijs

Daarnaast moet opgemerkt worden dat een Buk-installatie bestaat uit meerdere onderdelen: de raket-installatie, een commandopost en radardetectie- en geleidingssystemen.

“Het JIT wil ons doen geloven dat de Russen al die Buk-installaties naar de grens hebben gestuurd en vervolgens slechts één onderdeel van zo’n vierdelige installatie in het geheim naar Oekraïne hebben gereden, zonder dat de Amerikaanse satelliet het zag,” zei De Laaf.

Schrijver en journalist Niemöller zei dat het onderzoeksteam enkel speculeert en niet over bewijs beschikt.

“Ze hebben geen bewijs omdat er geen bewijs is,” zei hij. “Ik heb tot dusver geen echt bewijs gezien. Ze speculeren alleen maar.”

Anonieme bron

“Nederland en Oekraïne kunnen niets anders doen dan animatievideo’s van internet plukken en verwijzen naar Bellingcat,” voegde hij toe.

De Laaf zei verder dat de resten van een Buk-raket die het JIT heeft onderzocht, zijn aangeleverd door een anonieme bron.

Deze deeltjes, die tijdens de persconferentie werden getoond, waren nagenoeg intact. Dat is volgens Niemöller merkwaardig.

Erg nep

“Ze zeiden niet waar en wanneer de deeltjes waren gevonden,” zei hij. “Ze zeiden alleen dat ze ergens in Oost-Oekraïne waren gevonden, wat erg nep klinkt.”

Volgens De Laaf spreekt het JIT zichzelf ook tegen. Het onderzoeksteam zegt alle bestaande Buk-systemen met elkaar te hebben vergeleken, maar zegt tegelijkertijd dat Rusland niet meewerkt.

Hoe kan het JIT toegang krijgen tot Russische Buk-installaties als Rusland niet meewerkt?

Foto: Wikimedia Commons

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Tja, ik ken dit stuk natuurlijk al langer echter voor degene die eventjes wil zien hoe we gemanipuleerd worden en hoe graag men toch wel een oorlog met Rusland wil hebben kijk eens naar deze korte docu. Er zijn er in totaal 5 of allemaal samengevat in 1 waarvan ik betreffende links zal bijvoegen.

  Waar het om gaat, dus het vervalsen of misschien wel opzettelijk aanleveren van vals bewijs (zou de overheid met als leidinggevende in deze NL zoiets doen, nee natuurlijk niet, of….)

  https://www.youtube.com/watch?v=m140AXJxfyY&ab_channel=MH17Inquiry
  2nd episode: The Elderberry bush
  (duur is ong. 11 min)

  En dan de complete samenvatting van bijna 2 uur….

  https://www.youtube.com/watch?v=KGd9xSAmWow&ab_channel=AdlainX
  MH17 Inquiry
  (duur bijna 2 uur)

  Veel plezier met kijken, en denk aan uw tenen, want die zullen ervan gaan krullen!!!
  WE WORDEN BELOGEN EN BEDROGEN…..vertel ik soms iets nieuws voor u!!??

  Gladiator

  35 likes
 2. Het gelieg en het zonder bewijs het neerschieten van de mh 17 in de Schoenen van de russen te schuiven neemt nu ziekelijke vormen
  Het niet kunnen lezen van de primarie radarbeelden van de Russen en het niet willen geven van de amerikaanse radar beelden geeft toch echt te denken.
  Teens ontbreekt de radarvuurleidingswagen,die het doel opspoort waarna de vuurleidingsofficier op de knop drukte en de raket het doel laat vernietigen.
  Althans zo ging het vroeger bij de kon.luchtmacht,afdeleling geleide wapens.
  Enfin ,zo zijn er nog velen punten,die van dit Jit onderzoek gehakt Kunnen maken.Q

  27 likes
 3. Vechten tegen de bierkaai , of je hard roept, zachtjes of pragmatisch het gaat niet helpen, de verloedering , de leugens en bedrog vooral het zelfbedrog , er is echt een andere mentaliteit de laatste jaren… in tijde van crisis creëer je sterke creatieve mensen….in tijde van welvaart zwakke mensen… Ik hoop dat die mensen van het JIT zichzelf nog kunnen aankijken, maar dat vind ik van alles op het moment.. Vanochtend in Luik een aanslag , zal wel weer een verward persoon zijn. Vanochtend mag onze verwarde Volkert v der G gaan emigreren van de rechter…… Gister las ik in de Volkskrant het verhaal van een arts, mensen kunnen slecht tegen pijn en dan bedoelt hij niet de ernstige patiënten , nee ik heb rugpijn en wil daar van af, na de gewone pijstillers vragen ze nu na de Tramadol nog sterkere opiaten,. Toen Pim Fortuyn zijn boek schreef over de verweesde samenleving (1995) had hij in de verste verte geen idee hoever we nog konden wegzakken in het moeras van onze huidige samenleving …..

  24 likes
 4. @Louise,

  Tja, wat moet ik hier op zeggen!!??

  Het ergste van alles vind ik nog de leugens welke dagelijks door onze zgnd “volksvertegenwoordigers” over de FARM worden losgelaten. Dit zijn geen leugens meer maar complete complotten.

  Ik voel eigenlijk uitsluitend nog haat jegens dit vieze corrupte huichelachtige volk.

  Heb toevallig vanmorgen nog even gekeken naar dat originele YT filmpje waar die vuile rat van een Frans Timmermans zich voor de VN veiligheidsraad met een grote leugen over die afgesneden vingertjes en gestolen ringen, terwijl hij het verhaal exact kende en dus wist dat hij zat te liegen, zo het EU parlement in loog en zodoende kusjesopvangbakje van Jan Kloot Juncker werd.

  Dit vond ik zo smerig en achterbaks dat ik het niet af kon kijken. Zo heb ik mijn kinderen niet opgevoed.

  Hij moet dus wel achterbakse en sneaky ouders hebben gehad en als hij zelf zijn kinderen zo heeft opgevoed dan hebben we nog veel werk voor de boeg want hier helpt niets anders aan dan……tja, moet ik het nóg duidelijker omschrijven.
  Echter, wat ik nu zo erg hier aan vind is het feit dat nagenoeg het hele Neanderlandse volk op de FARM dit gezien heeft, er dus weet van heeft en gewoon het volgende wat zo’n persoon uitbraakt of een collega van zo’n rat, gewoon weer voor WAAR aanneemt!!
  Om ziek van te worden toch??!!

  Het is een complete RAMP welke zich recht voor onze ogen volstrekt en niemand, maar dan ook helemaal niemand die help om hier een einde aan te maken. Althans niet voor goed!!

  Ik zou hier een kort persoonlijk verhaal neer kunnen schrijven zodat men mijn haat begrijpt echter hier zie ik ook geen heil meer in maar geloof me aub op mijn woord als ik u zeg dat dit zo erg is wat mij is aangedaan, althans iemand waar ik van hield, dat ik deze psychopaten het liefst persoonlijk hun strotten door zou snijden!!

  Echter gezien het feit dat men naar mijn idee waarschijnlijk eerst zelf zo vreselijk hard getroffen zal moeten worden alvorens in beweging te komen en dit hopelijk niemand zal overkomen ben ik langzaam genegen de hoop op te geven!!

  Ben eigenlijk een beetje murw geslagen zoals dat zo mooi heet.

  Gegroet en het beste gewenst,

  Gladiator

  19 likes
 5. Even een paar parallellen trekken.

  – In Engeland wordt Tommy Robbinson ( of ik de man aardig vind doet er even niet toe) gearresteerd
  en de media mag er niet over schrijven.

  – In Nederland wordt Omzigt gestopt om lastige vragen te stellen en geen collegakrant van NRC die dit
  Bizar vindt

  – Volkert vd Graaf die via de rechter straks naar het buitenland mag, waarmee de beerput rond Pim
  Fortuyn dichtgaat.

  – Protesten tegen niet afhankelijk nieuws bij Ombudsman, die bijna niets uithalen

  – etc.

  We kunnen doorgaan. maar de macht heeft blijkbaar alle middelen, Media, rechterlijke macht,
  toezichtsorganen, dus letterlijk alle middelen om te doen wat ze willen. Dat zou je niet geloven als je dat suffe zootje in de 2e kamer ziet zitten. Of zit juist daar het probleem. Die 150 hebben helemaal geen macht, zij hoor thuis in dat rijtje van middelen wat ik net noemde en boven dat rijtje zitten de echte machtshebbers.

  Democratie bestaat slechts op papier. Het was er niet, het is er niet en het komt er niet.

  Toch net alls 9/11 gaat het een keer duidelijk worden.
  Hopelijk zal het ook eens officieel aangetoond worden m.b.t. Kennedy

  9 likes
  • democratie was er wel, wel effe geleden hoor
   we moeten even terug naar 490 bc.
   waar onze griekse vrienden besloten
   omdat ze het gezeik met die perzen in je land
   zat waren
   mt 11.000 man naar Marathonaste marcheren
   en die 100.000 perzen de dood in te jagen
   gelukkig was Pheidippidus er ook
   anders was de Marathon nooit geboren ,
   NA DE STRIJD BIJ “”MARATHONAS ”

   DEMOS : COMMON PEOPLE //// KRATOS : STRENGHT

   2 likes
 6. Voor mij bestaat er maar één leidraad waarbij het voor mij 100% duidelijk is dat Oekraïne als potentieel verdachte uit het blikveld moest verdwijnen en dat is artikel 57 op de Wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Die schrijft o.a.;

  -iedere conclusie, voortkomend uit een onderzoek, die de financieel/economische belangen tussen het Koninkrijk en een bevriende natie in gevaar kunnen brengen, deze niet worden opgenomen, in welk rapport dan ook.

  Of de uitspraak van Mr. Pieter van Vollenhoven vlak voordat hij aftrad (of werd hij gedwongen?) als voorzitter van de OvV;

  Overigens doet de ‘zelfmoord’ van voormalig SU-25 piloot, kapitein Voloshin, het BUK-verhaal ook geen goed.
  “Er bestaat NIET zoiets als een onafhankelijk onderzoek.”

  9 likes
 7. Gladiator, murw geslagen voel ik me ook, dat is voor mij raar want ik zie altijd nog wel ergens het licht….Nou staat m’n TV al jaren uit, maar zo langzamerhand denk ik dat het t internet dezelfde kant op gaat………Het is voor een normaal denkend mens allemaal niet meer te verwerken , zeker niet onze generatie , opgevoed met oorlogs leed in de familie , luisteren naar je ouders, met twee worden spreken en respect tonen voor je medemens……..leuke jaren ‘70 waanzinnig goeie muziek en maatschappelijk betrokken ….. we hebben in het leven allemaal vervelende dingen meegemaakt , en ja sommige dingen zijn moeilijk verteerbaar……. Maar dat we in zo’n ongeorganiseerde leugens en bedrog en ieder voor zich samenleving terecht zouden komen, nee nooit gedacht……Het is toch raar, we zijn formeel niet in oorlog maar toch voelt t allemaal onveilig , we hebben geen overheid en rechtshandhaving meer…….vraag je eens af hoe het komt dat er geen bijzondere componisten worden geboren a la Bach, waar zijn de creatieve kunstenaars, schilders, muziek groepen a la Beatles, etc…….ER is alleen kwantiteit ……. Natuurlijk nieuwe generatie met nu dat internet i.p.v. goed geweldig kan je leuke dingen mee doen, kiest de overgrote meerderheid , om zichzelf te laten zien nou fijn, mag je lezen dat ze elkaar afmaken, elkaar beledigen, kijk eens wat een leuk lichaam ik heb etc .nou klink ik natuurlijk als een oude school juffrouw maar ik sta nog fris en fruitig midden in het leven…… tot slot zoals jij en anderen op deze site de mensen wakker willen schudden zo heb ik dat jarenlang geprobeerd om mensen bewust te maken te maken van hun lichamelijk functioneren en hun sprirituele functioneren ……… wat denk je, hetzelfde verhaal, ohhhhh je hebt gelijk, maar tot ziens….. gewoon blijven wie je bent, kleine leuke dingen doen, ik heb mezelf verwent met bloemen en het boek,,Het napalm meisje ( uit de Vietnam oorlog) en zij ziet nog veel liefde, dus laten we een beetje blijven lachen, want wij hebben de allerbeste muzikanten als we op de wolk komen en naar beneden kijken………

  9 likes
 8. RAAR ….?????…. NEDERLAND WEET NIETS VAN OLIGARCH DIE ZEGT .. IK MH17 NEERGESCHOTEN ..??.. Kolomoysky: Sorry about MH17 – but it is a trifle … https://www.youtube.com/watch?v=NrfKZUttEwE … BETERE FILM VERWIJDERD..??.. https://www.youtube.com/watch?v=daUQD_

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...