Binnenland

JIT heeft geen bewijs voor Russische rol vliegramp MH17 omdat er geen bewijs is. Journalist legt uit wat er niet klopt

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) hebben geconcludeerd dat de Buk-installatie die vlucht MH17 fataal werd, afkomstig was van het Russische leger. Dat maakten ze vorige week bekend tijdens een persconferentie.

Het Russische ministerie van Defensie heeft in een reactie gezegd dat het JIT-rapport gebaseerd is op ‘oude nepbeelden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Persbureau Sputnik interviewde politiek activist Anneke de Laaf en journalist Joost Niemöller over de bevindingen.

Geanimeerd

De Laaf, die het onderzoek al vanaf het begin op de voet volgt, zei dat tijdens de persconferentie alleen foto’s werden getoond van Russisch luchtafweergeschut dat dichter bij de grens met Oekraïne werd geplaatst, een logische voorzorgsmaatregel.

Veel beelden waren bovendien geanimeerd, merkt ze op. De meeste echte foto’s, die nogal wazig waren, toonden Russische Buk-systemen op Russisch grondgebied.

De enige foto die naar verluidt een Russische Buk op Oekraïens grondgebied toonde werd eerder al gepresenteerd door het aan de Atlantic Council gelinkte Bellingcat, aldus De Laaf.

Geen bewijs

Daarnaast moet opgemerkt worden dat een Buk-installatie bestaat uit meerdere onderdelen: de raket-installatie, een commandopost en radardetectie- en geleidingssystemen.

“Het JIT wil ons doen geloven dat de Russen al die Buk-installaties naar de grens hebben gestuurd en vervolgens slechts één onderdeel van zo’n vierdelige installatie in het geheim naar Oekraïne hebben gereden, zonder dat de Amerikaanse satelliet het zag,” zei De Laaf.

Schrijver en journalist Niemöller zei dat het onderzoeksteam enkel speculeert en niet over bewijs beschikt.

“Ze hebben geen bewijs omdat er geen bewijs is,” zei hij. “Ik heb tot dusver geen echt bewijs gezien. Ze speculeren alleen maar.”

Anonieme bron

“Nederland en Oekraïne kunnen niets anders doen dan animatievideo’s van internet plukken en verwijzen naar Bellingcat,” voegde hij toe.

De Laaf zei verder dat de resten van een Buk-raket die het JIT heeft onderzocht, zijn aangeleverd door een anonieme bron.

Deze deeltjes, die tijdens de persconferentie werden getoond, waren nagenoeg intact. Dat is volgens Niemöller merkwaardig.

Erg nep

“Ze zeiden niet waar en wanneer de deeltjes waren gevonden,” zei hij. “Ze zeiden alleen dat ze ergens in Oost-Oekraïne waren gevonden, wat erg nep klinkt.”

Volgens De Laaf spreekt het JIT zichzelf ook tegen. Het onderzoeksteam zegt alle bestaande Buk-systemen met elkaar te hebben vergeleken, maar zegt tegelijkertijd dat Rusland niet meewerkt.

Hoe kan het JIT toegang krijgen tot Russische Buk-installaties als Rusland niet meewerkt?

Foto: Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
REYCHLER
REYCHLER
5 jaren geleden

RAAR ….?????…. NEDERLAND WEET NIETS VAN OLIGARCH DIE ZEGT .. IK MH17 NEERGESCHOTEN ..??.. Kolomoysky: Sorry about MH17 – but it is a trifle … https://www.youtube.com/watch?v=NrfKZUttEwE … BETERE FILM VERWIJDERD..??.. https://www.youtube.com/watch?v=daUQD_

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Tja, ik ken dit stuk natuurlijk al langer echter voor degene die eventjes wil zien hoe we gemanipuleerd worden en hoe graag men toch wel een oorlog met Rusland wil hebben kijk eens naar deze korte docu. Er zijn er in totaal 5 of allemaal samengevat in 1 waarvan ik betreffende links zal bijvoegen.

Waar het om gaat, dus het vervalsen of misschien wel opzettelijk aanleveren van vals bewijs (zou de overheid met als leidinggevende in deze NL zoiets doen, nee natuurlijk niet, of….)

https://www.youtube.com/watch?v=m140AXJxfyY&ab_channel=MH17Inquiry
2nd episode: The Elderberry bush
(duur is ong. 11 min)

En dan de complete samenvatting van bijna 2 uur….

https://www.youtube.com/watch?v=KGd9xSAmWow&ab_channel=AdlainX
MH17 Inquiry
(duur bijna 2 uur)

Veel plezier met kijken, en denk aan uw tenen, want die zullen ervan gaan krullen!!!
WE WORDEN BELOGEN EN BEDROGEN…..vertel ik soms iets nieuws voor u!!??

Gladiator

Louise
Louise
5 jaren geleden

Vechten tegen de bierkaai , of je hard roept, zachtjes of pragmatisch het gaat niet helpen, de verloedering , de leugens en bedrog vooral het zelfbedrog , er is echt een andere mentaliteit de laatste jaren… in tijde van crisis creëer je sterke creatieve mensen….in tijde van welvaart zwakke mensen… Ik hoop dat die mensen van het JIT zichzelf nog kunnen aankijken, maar dat vind ik van alles op het moment.. Vanochtend in Luik een aanslag , zal wel weer een verward persoon zijn. Vanochtend mag onze verwarde Volkert v der G gaan emigreren van de rechter…… Gister las ik in de Volkskrant het verhaal van een arts, mensen kunnen slecht tegen pijn en dan bedoelt hij niet de ernstige patiënten , nee ik heb rugpijn en wil daar van af, na de gewone pijstillers vragen ze nu na de Tramadol nog sterkere opiaten,. Toen Pim Fortuyn zijn boek schreef over de verweesde samenleving (1995) had hij in de verste verte geen idee hoever we nog konden wegzakken in het moeras van onze huidige samenleving …..

Peter snijder
Peter snijder
5 jaren geleden

Het gelieg en het zonder bewijs het neerschieten van de mh 17 in de Schoenen van de russen te schuiven neemt nu ziekelijke vormen
Het niet kunnen lezen van de primarie radarbeelden van de Russen en het niet willen geven van de amerikaanse radar beelden geeft toch echt te denken.
Teens ontbreekt de radarvuurleidingswagen,die het doel opspoort waarna de vuurleidingsofficier op de knop drukte en de raket het doel laat vernietigen.
Althans zo ging het vroeger bij de kon.luchtmacht,afdeleling geleide wapens.
Enfin ,zo zijn er nog velen punten,die van dit Jit onderzoek gehakt Kunnen maken.Q

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x