Het Complot

Dit verbijsterende artikel over Osama bin Laden verscheen 20 jaar geleden

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 6 december 1993 verscheen er een opmerkelijk artikel in de Britse krant The Independent. Het stuk is getiteld ‘Anti-Sovjetstrijder met zijn leger op weg naar vrede’.

Nadat Osama bin Laden met de moedjahedien tussen 1979 en 1989 had gevochten tegen de Sovjetinval in Afghanistan, ontvluchtte hij zijn manschappen en geld en reisde hij af naar Soedan om zich bezig te houden met publieke werken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toen Bin Laden werd gevraagd naar militante trainingskampen zei de Saoedische ondernemer: “Ik ben een bouwkundige en landbouwkundige. Als ik hier in Soedan trainingskampen had, zou ik mijn werk niet kunnen doen.”

De koninklijke Arabische moedjahedien, die in Afghanistan zij aan zij vochten met Bin Laden, werden voornamelijk gefinancierd, bewapend en getraind door de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. President Reagan noemde deze moedjahedien vrijheidsstrijders, die de principes van onafhankelijkheid en vrijheid verdedigen en de basis vormen van wereldwijde veiligheid en stabiliteit.

In Soedan voltooide Bin Laden de snelweg tussen Port Soedan en de hoofdstad Khartoem. “We hebben zo lang op deze weg gewacht,” zei een sjeik. “We hebben gewacht totdat we iedereen hadden opgegeven en toen kwam Osama bin Laden.”

Dit verbijsterende artikel over Osama bin Laden verscheen 20 jaar geleden

Westerse ambassades in Khartoem begonnen geruchten te verspreiden dat sommige ‘Afghanen’ waarmee de Saoedische ondernemer naar Soedan was gevlucht, aan het trainen waren voor een jihadische strijd in Algerije, Tunesië en Egypte. Bin Laden was hiervan op de hoogte. “Onzin die wordt verspreid door de media en de ambassades,” zei hij. “Ik ben een bouwkundige en landbouwkundige. Als ik hier in Soedan trainingskampen had, zou ik mijn werk niet kunnen doen.”

De journalist omschrijft Bin Laden als een verlegen iemand. Naast zijn woning in Khartoem had hij nog een klein appartement in zijn thuisstad Djedda. Hij was getrouwd met vier vrouwen en wantrouwde de pers. Het interview met The Independent was zijn eerste interview met een westerse journalist.

Na de Sovjetinval in Afghanistan was Bin Laden woedend. Binnen enkele maanden stuurde hij duizenden Arabische strijders uit Egypte, Algerije, Libanon, Koeweit, Turkije en Tunesië naar Afghanistan. Hij ondersteunde ze door middel van zijn eigen bouwbedrijf en gaf ze wapens.

Na de strijd in Afghanistan sloeg Bin Laden een geheel andere weg in. Hij werkte samen met de Iraakse ingenieur Mohamed Saad aan de snelweg in Soedan. Zijn bedrijf kreeg uitbetaald in de Soedanese munteenheid en van het geld werden sesam en andere exportproducten gekocht.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dictators hebben iets met wegen, Hitler zorgde ook al voor wegen, nu Osama ook weer.

Miss Multiuniverse
Miss Multiuniverse
9 jaren geleden

Eerste les voor een aankomend Dictator. Begin met de aanleg van een goeie infrastructuur.
Altijd makkelijk voor een parade terwijl het domme volk toejuicht.
En later voor de troepenverplaatsingen en het afvoeren van krijgdgevangeningen.

Yge Visser
Yge Visser
9 jaren geleden

Bin´Aire Choco´Laden Letters & Zij´Vers maken de´huiden´lijk dat Bin´Laden allang was geselecteerd om 911 in´2001 als dader te worden ge´mark´eer´it. 911 in´2001 was 11 j´haren & 1 day fly voorafgaande aan 12´9´12. Open´B´Haringen in onze Kom´Aha der Vis´Zen die kunnen lees´zen wat alle boot´schap´py´ss te be´teken´nen hebben … (1913 – 2012 = 99 lucht´ballon´nen van nee´na zoveel oorlog … v´rede !)

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

9/11 World Trade Centers in New York zouden conform de
Amerikaanse lezing zijn bedacht door Osama Bin Laden.
Tip voor mensen die hier nog echt wraak voor willen nemen:
De hoogste wolkenkrabber ter wereld wordt nu gebouwd in:
Saoedi Arabie, door: de familie Bin Laden..
De wraak is pas op zijn zoetst, als de wolkenkrabber net af
is, dus nog even geduld, a.u.b…

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x