Mens en Dier

Microsoft-baas: 1984 van Orwell kan over 3 jaar realiteit zijn

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De maatschappij zoals die wordt voorgesteld in de dystopische roman 1984 van George Orwell kan in 2024 al werkelijkheid worden. Dat heeft Microsoft-baas Brad Smith gezegd in een aflevering van het BBC-programma Panorama. In het boek wordt een toekomstbeeld geschetst waarin een totalitaire overheid elk aspect van het menselijk leven controleert.

Tenzij overheden maatregelen treffen om de bevolking te beschermen tegen de opmars van kunstmatige intelligentie kan dit afschrikwekkende toekomstbeeld volgens Smith al over enkele jaren realiteit worden.

Nederlandse leger tuigde spionageafdeling op

Overheden zetten steeds vaker kunstmatige intelligentie in om hun bevolking te controleren. De Amerikaanse politie zette bijvoorbeeld gezichtsherkenningstechnologie in tijdens demonstraties. Denk ook aan de bewakingstechnologie in China.

En terwijl wij in lockdown zaten, tuigde het Nederlandse leger een spionageafdeling op om de eigen bevolking in de gaten te houden. Kamerlid Renske Leijten mocht het van minister Bijleveld overigens geen spionage noemen. Het is volgens haar een ‘fenomeenanalyse’. De minister blokkeerde een onderzoek naar de spionage.

Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen overheden van alles over ons te weten komen. Die gegevens kunnen ze vervolgens gebruiken om ons gedrag te voorspellen, beïnvloeden en te beheersen.

Uit de hand lopen

“Ik word voortdurend herinnerd aan de lessen van George Orwell in zijn boek 1984,” zei Smith. Het gaat over een regering die kan zien wat iedereen doet en kan horen wat iedereen zegt. “Dat gebeurde niet in 1984, maar als we niet oppassen, zou dat in 2024 wel het geval kunnen zijn,” aldus de Microsoft-baas.

Volgens hem kan de situatie spoedig uit de hand lopen en ‘democratieën doen wankelen’.

4.5 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bibi
Bibi
1 jaar geleden

Die democratie bestaat al lang niet meer hoor!!
Als ie ooit heeft bestaan. . . .

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Maar goed, het is allemaal wel democratisch besloten en 85% van het Nederlandse Volk ziet het wel zitten.

Een beetje flauw misschien om dit telkens te herhalen maar dat is wel hoe werkt want het Nederlandse volk blijft, verkiezing in, verkiezing uit, op het establishment stemmen.

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

En covid19 is het rookgordijn, net als Lenin de eerste wereldoorlog gebruikte om de tsaren familie uit te moorden en een totalitair regime kon installeren…

Perm.
Perm.
1 jaar geleden

Leven we nu nog in een democratie? Het lijkt er allerminst op.
Dit moet en dat zal !!
Een “corona – dictatuur”. Gelukkig groeit de weerstand opzienbarend en worden steeds meer mensen wakker. Er is nog hoop !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

70
0
We lezen graag je reactie!x