Homepagina » Gezondheid » Is depressie een soort allergische reactie?
Is depressie een soort allergische reactie?

Is depressie een soort allergische reactie?

Steeds meer wetenschappers zeggen dat depressie het gevolg is van een ontsteking die wordt veroorzaakt door het immuunsysteem. Klinisch psycholoog George Slavich van de Universiteit van Californië in Los Angeles doet al vele jaren onderzoek naar depressie en is tot de conclusie gekomen dat depressie net zoveel te maken heeft met het lichaam als met de geest. Dat schrijft The Guardian.

“Ik noem het al niet eens meer een psychiatrische aandoening,” zei hij. “Psychologie speelt zeker een rol, maar biologie en fysieke gezondheid moeten er net zo goed bij betrokken worden.”

De meeste mensen voelen zich erg down als ze ziek zijn. Ze zijn moe, vervelen zich en zijn niet vooruit te branden. De natuur zorgt er op deze manier voor dat mensen ziektes of infecties minder snel kunnen verspreiden.

Depressieve mensen vertonen dezelfde symptomen. Zowel een ziekte als depressie worden veroorzaakt door cytokinen, zo stellen wetenschappers. Dat zijn signaalstoffen die een ontstekingsreactie tegen een ziekteverwekker op gang trekken en nadien weer afremmen. Ze zorgen ervoor dat we ons lusteloos en moe voelen, sociale contacten mijden en minder gaan eten.

Uit meerdere studies is gebleken dat mensen die aan depressie lijden hogere concentraties ontstekingsbevorderende signaalstoffen in hun bloed hebben dan psychisch gezonde mensen. Het kan zijn dat hun immuunsysteem uit balans is geraakt door een chronische ontsteking die verder weinig klachten geeft.

Stress kan ervoor zorgen dat ons immuunsysteem permanent in staat van paraatheid verkeert en dus cytokinen produceert. Omdat ons afweersysteem in onze moderne samenleving te weinig getraind wordt, kan het overreageren op onschadelijke stoffen. Dat kan het ontstaan van depressies ook bevorderen. Een depressie kan eigenlijk worden gezien als een soort allergische reactie.

Onderzoekers experimenteren nu met ontstekingsremmers. Jance Kiecolt-Glaser van de Universiteit van Ohio toonde bijvoorbeeld aan dat studenten minder examenstress hebben als ze ontstekingsremmende omega 3-vetzuren krijgen.

[The Guardian]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
6 jaren geleden

Depressie is een onderbewustzijn vanuit de reptiele hersenen die zich bewust is dat het wordt onderdrukt. Wij mensen worden allemaal gedwongen om vanuit onze reptiele hersenen te leven, zoals overleven en angst nog heel veel meer. Deze reptiele hersenen horen er helemaal niet te zitten. We zijn genetisch gemanuleerd door reptiele buitenaardsen, zodat ze ons vanuit hun hive mind konden sturen en tot slaaf maken. Onze hele samenleving is door deze vijandige reptiele wezens bedacht om ons constant in een lage staat van bewustzijn te houden. Want deze reptiele wezens zijn (nog) onze overlords. Jouw onderbewustzijn wordt constant door hen gemanipuleerd en krijgt je geen kans naar jouw hogere hersendelen te verplaatsen. Bovendien kunnen ze gedachten en emoties beinvloeden. Dat is de ware reden van depressies.

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Dus men vindt weer eens wat uit wat onderdrukt. Het systeem moet gewoon weer natuurlijker ingevuld kunnen worden. Bioritme is de basis. Daarna komt pas de rest. Bioritme zou eigenlijk onder mensenrechten moeten vallen.

rop
rop
6 jaren geleden

Natuurlijk gezien , puur en zuiver bestaat er geen depressie in de natuur , daar is geen depressie in aanwezig, het is de mens zelf die deze met zijn denken/verstand de verschijnsels depressie noemen, neem maar bijvoorbeeld hoe men, Weersomstandigheden benoemt , er is een depressie om komst met veel regen en storm, dat noemen we een depressie waarmee mooi en rustig veranderd in regen en storm deze word benoemt en een Naam krijgt als Depressie, maar is het wel een depressie als regen en storm een heel gewoon natuurlijk verschijnsel is? een depressie komt voort uit een niet accepteren van realiteiten die gebeuren met mensen en zich verzetten tegen een veranderende situatie waarin of waarmee zich omstandigheden voordoen en een veranderende gezicht laat zien die men niet accepteert als een situatie en verandering [Wat deze ook is] geeft veel mensen dan een depressie, mensen kennen zichzelf niet, de meeste mensen laat zich leiden door angsten van verlies en verlies is geen winst voor het denken/verstand men accepteert geen verliezen geen mooi weer en ziet deze als depressies, die negatief worden beoordeeld, het is wel het denken/verstand die de leider en de Hooftrol speelt in het lichaam Mens, alles wat in het brein binnen komt vanuit de buiten wereld kan angst geven , men gaat er mee speculeren het is een reactie actie in het brein zelf die er mee gaat spelen , als te veel negatieve tijd in voorkomt en de situatie zoals het zich voordoet komen er regenbuien in de vorm van tranen [regen]storm [geweld] en verzet voor , en verzet betekent niet accepteren waardoor de depressie zichzelf mee voed en word versterkt door een zwaarder houvast waarin de mens veranderende gebeurtenissen niet accepteert en deze geven angst voor verlies van wat dan ook, men kan alles afschuiven naar een… Een of ander… die een oorzaak is van wat er gebeurt, het is kortzichtig en bekrompen en een gebeurtenis veroordeeld en de oorzaak legt dan altijd bij een ander , deze ander kan van alles zijn van waarin men gelooft , alles wat men doet en ondervind komt voort uit het denken en verstand zij zijn de bestuurders die het lichaam ziek kan maken, een andere naam geven en de oorzaken leggen bij wat dan Ook , is dat men zichzelf niet Kent als een zuiver natuurlijke wezen van vrede , waarin deze vrede word verstoort door allerlei gedachten van beoordelingen en afschuift en af reageert naar een… Een of ander kracht.. en deze geven op zijn beurt regen en stormen..

Henk de Groot
Henk de Groot
6 jaren geleden


Jaren eerder kwam een patiënte met een heel andere veronderstelling. Een jonge vrouw, die voortdurend piekerde. “Ik wou dat ik psychiater was”, zei ze. “Het lijkt me zo heerlijk om altijd gelukkig te zijn.” Ik heb haar maar niet verteld dat artsen juist vaker depressief zijn, vaker verslaafd en zich vaker van het leven beroven dan gemiddeld.

x

Check Also

arts

Arts neemt voor en na coronaprik bloedtests af: ‘Mijn mond viel open’

Een onderzoek van een arts uit de ...

huisarts

Huisarts noemt prikken van jonge mensen crimineel: ‘We maken ze ziek, ik zie het elke dag’

Wie niet gevaccineerd is, loopt de levensgrote ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x