Homepagina » Mens en Dier » Kuipers: wat we gewonnen hebben door coronazorg zou weleens KLEINER kunnen zijn dan wat we verloren hebben door uitstel niet-coronazorg
kuipers
Foto: Ernst Kuipers (Erasmus MC CC BY 3.0)

Kuipers: wat we gewonnen hebben door coronazorg zou weleens KLEINER kunnen zijn dan wat we verloren hebben door uitstel niet-coronazorg

Eind vorige maand zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, aan tafel bij Beau dat de avondklok geen enkel effect had. “Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect,” lichtte hij toe. De uitspraak deed veel stof opwaaien.

Kuipers heeft bij Beau opnieuw een opmerkelijke uitspraak gedaan over het coronabeleid. Er zijn in totaal 140.000 ingrepen uitgesteld om de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan uitgestelde chemobehandelingen en niertransplantaties.

Dat is heel veel

Kuipers zei dat alleen al bij zijn eigen Erasmus MC 4500 patiënten op een wachtlijst staan voor een operatie. Dat zijn 1200 operatiedagen. “Dat is heel veel.”

En nu komt het. “Een voorzichtige aanname is, en dat klinkt wat gek, dat wat we gewonnen hebben door te zorgen voor covidpatiënten, dat zou weleens kleiner kunnen zijn dan wat we verloren hebben door uitstel van non-covidzorg,” zei Kuipers.

Nog lang niet op het normale niveau

Donderdag werd bekend dat het Amsterdam UMC één van zijn drie corona-afdelingen heeft gesloten. Ook werd deze week aangekondigd dat de totale capaciteit op de IC’s wordt teruggebracht naar 1350 bedden. Vorige maand werd nog opgeschaald naar 1550 IC-bedden, met als gevolg dat de reguliere zorg nog verder werd beperkt.

Uit de wekelijkse rapportage van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat de reguliere zorg nog lang niet op het normale niveau is.

4.5 43 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pien
pien
3 maanden geleden

En die psychopaten zullen dat niet weten????

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Führer Mark Ruttler, Dr. Hugo Mengele und Co zijn anders dik tevreden over de behaalde resultaten tot nu toe…Een pure Win-Win situatie…alles loopt op rolletjes en precies volgens planning:

1. Doden door Corona
2. Doden door Nalatigheid
3. Doden door Wanbeleid
4. Doden door Zelfmoord
5. Doden door Vaccinatie

Mar
Mar
3 maanden geleden

Dat is bij de burgers al lang bekend en zeker bij de mensen die zo achtergesteld zijn. Stom om daar nu pas mee aan te komen. Tunnelvisie van t begin af aan. Hadden ze ook niet zo stom om alleen op die rot prik in moeten zetten, waar bovendien ook nog veel mensen ziek van zijn geworden en al veel zijn overleden. Dat stomme OMT moet meermalen ververst worden en ander soort mensen er bij, zonder tunnelvisie. En ook een goed idee is die zorgminister vervangen.

Peter
Peter
3 maanden geleden

Fijn om te lezen dat bij het nepnieuws nog mensen zijn te horen, bij wie hun verstand terugkeert en durven te twijfelen aan deze publiek georganiseerde waanzin.
Fauci wordt inmiddels door de Amerikaanse Senaat verhoord over zijn Gain of Function aspiraties. Hopelijk gaan zo meteen de Nederlandsche hoofdrolspelers in dit smerige spel door het slijk van de pijnlijke realiteit .

x

Check Also

elspeet

Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft ...

verpleegkundige

Verpleegkundige Benthe doet boekje open over mensen die ernstig ziek werden na de prik

Demissionair minister Hugo de Jonge herhaalt het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

92
0
We lezen graag je reactie!x