Homepagina » Natuur en Milieu » Min 42 graden in oktober?! Overal in de Verenigde Staten sneuvelen kouderecords. Wat kunnen we verwachten?
Min 42 graden in oktober? Overal in de Verenigde Staten sneuvelen kouderecords. Wat kunnen we verwachten?

Min 42 graden in oktober?! Overal in de Verenigde Staten sneuvelen kouderecords. Wat kunnen we verwachten?

Het officiële begin van de winter is nog ver weg, maar in grote delen van de Verenigde Staten lijkt het wel of het januari is.

In de ene na de andere stad sneuvelden kouderecords voor de maand oktober. Op dit moment is extreem koude lucht op weg naar het Midden-Westen, waar al enkele zware sneeuwbuien zijn geweest.

Daar zal het liefst 17 tot 28 graden kouder zijn dan normaal, aldus meteoroloog Ryan Maue.

Laagste oktobertemperatuur

Dat terwijl ruim de helft van de maïs nog geoogst moet worden, aangezien een groot deel van het gebied bedekt is met een laag sneeuw.

In Peter Sinks, Utah ging de temperatuur woensdag richting de -43 graden Celsius, de laagste oktobertemperatuur ooit gemeten in de aaneengesloten Amerikaanse staten, zei weerman Timothy Wright volgens USA Today.


In veel steden gingen de records aan diggelen.

Nog nooit zoiets meegemaakt

Onder meer in Bozeman (Montana), Casper (Wyoming), Grand Junction (Colorado) en Salt Lake City werden nieuwe kouderecords gevestigd.

Veel Amerikanen hebben nog nooit zoiets meegemaakt in oktober.

In Denver werden zelfs drie dagen op rij nieuwe records neergezet, meldde CBS Denver.

Net boven het vriespunt

Op 30 oktober kwam de temperatuur in die stad maar net boven het vriespunt uit. Daarmee ging het vorige record uit de boeken.

Zelfs steden waar het normaal gesproken warm is, hebben te kampen met extreem lage temperaturen.

Op donderdagochtend werd het in Albuquerque in New Mexico slechts -7 graden Celsius. Het vorige record stond op -6, schreef de Albuquerque Journal.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Leest Rutte dit ook?…

johan den haag
johan den haag
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

Nee,

Mag niet van Ollongren 🙂

Margie
Margie
Reactie op  PREDATOR
1 jaar geleden

Ollongren misschien…die heeft tijd zat

Loekie
Loekie
1 jaar geleden

Jullie kunnen l*llen als Brugman, maar de oorzaak was, is en blijft de opwarming van de aarde, punt uit.

Tigron
Tigron
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

Beste Loekie,

Ik kan jouw reactie lezen als ‘n sarcastische opmerking t.a.v. de MSM en politiek, of als ‘n poging om aandacht te krijgen hier met ‘n uitspraak waarbij je ‘n onderbouwing of bewijzen maar achterwege laat.

Het is niet duidelijk wat jouw bedoeling is met jouw reactie op het artikel.
In ieder geval heeft het weinig toegevoegde waarde.

Jeff
Jeff
Reactie op  Tigron
1 jaar geleden

Hee kom op Tigron … ze bedoeld het juist sarcastisch oelewapper. Juist jouw reactie heeft gen toegevoegde waarde. Ook in ellende is humor een belangrijke factor. Oh, en btw … zelfs mijn reactie is niet van toegevoegde waarde

Tigron
Tigron
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Beste Jeff,

Jammer dat je gaat schelden.

Willem
Willem
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

Ik zet de verwarming hoger dan gaat mijn ijskast vanzelf harder vriezen 🙂

Elise
Elise
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Daarom, wil ik niet van gas af. Sowieso prettig als de stroom uitvalt. Kun je in ieder geval nog water koken en eten maken.

salvar
salvar
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

@loekie loekie toch.

Janszn
Janszn
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

Dream on op je linkse kussentje

IIS
IIS
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

Als dit van @Loekie geen cynisme is, dan moeten we wachten totdat Loekie de ijspegels aan de neus hangen. Hoewel?? Door de shift kan het in Nederland in de winter misschien/hopelijk warmer worden en lopen we in de winter in T-shirt op straat. Hopelijk niet vanwege armoede na de astronomische economische collaps!

frans
frans
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

Ik denk eerder dat de aarde zelf de klimaatverandering doet op “zoek” naar een gematigd klimaat.
en dan zijn er natuurlijk die geoengeneers die deze natuurlijke gang van zaken heftig beinvloed waardoor op vele plaatsen extreme aarde en weersuitingen.
Ach ja, laten ze Amerika maar even invriezen voor een tijdje om van dat Indianengedrag te genezen..
.

peterson
peterson
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

@frans ja ,het geloof van mensen is zeer hardnekkig, ook al zien ze letterlijk met eigen ogen om hen heen het tegendeel,hun geloof zegt nee nee nee het is waar !!! hersenspoeling is lastig te verhelpen .

IIS
IIS
1 jaar geleden

Er is geen klimaatverandering, maar een climateshift, klimaatverschuiving gaande. Deze verschuiving zorgt voor ander (instabiel)weer en staat los van de theorie dat de mens de aarde in z’n geheel opwarmt. Het zal op bepaalde plekken warmer, kouder of droger dan wel vochtiger worden.

Verminderende zonactiviteit, planetenstanden, aardmagnetisme, aardasverandering zorgen voor een verschuiving, een shift, van het klimaat. Ontbossing zou men als enige invloed kunnen meenemen in het veranderen van atmosferische vocht en droogte veroorzaakt door de mens.

andere peter
andere peter
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

ik heb me wel eens afgevraagd wat warmtestijging is doordat er steeds meer mensen op aarde komen. Het aantal mensen is de laatste verviervoudigd of zo, en ieder mens produceert netzoveel warmte als een 100W gloeilamp. Da’s niet niks. Ik hoor daar nooit iemand over. Is dat dan zo verwaarloosbaar, die 8 miljard 100W gloeilampen die dag en nacht branden, dag in, dag uit?

IIS
IIS
Reactie op  andere peter
1 jaar geleden

@andere peter

Deze theorie vind ik niet vreemd, de mens produceert uiteindelijk redelijk veel lichaamswarmte, met een aantal mensen in huis gaat de kachel al snel lager, beginnen ze te dansen en te hossen is het soms al helemaal niet meer uit te houden en moeten de ramen erbij open omdat het te warm wordt.

Geldt misschien ook voor steden, waar gebouwen en asfalt opwarmt onder invloed van de zon en de temperatuur meer stijgt dan op het land, bossen of zee.

Maar of de aarde deze problemen niet zou kunnen verwerken lijkt mij vreemd, want de aarde is een krachtige planeet die ergens een groot zelfreinigendvermogen lijkt te hebben. Zou de planeet niet machtig sterk zijn of geen zelfreinigendvermogen bezitten was de planeet al miljoenen jaren geleden afgeschreven.

Car
Car
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Wat ook interessant is, vrouwen bestaan ongeveer de helft van het lichaam uit water. Bij mannen is dat nog iets meer, zo’n 65% van hun lichaam bestaat uit water. Een lichaam van een baby bevat zelfs nóg meer water: wel 75%! Dit betekent dus dat iemand die 40 kg weegt, uit zo’n 20 tot 26 liter water bestaat. Nu leven inmiddels vele miljarden meer mensen op aarde dan voorheen, en hebben allemaal ook dagelijks water nodig om het eigen percentage aan te vullen dan wel te behouden. Leuk rekensommetje om te zien hoeveel meer water per dag nodig is om al die miljarden mensen niet uit te laten drogen . Een ijsschots of meer ? 🙂
1804 jaar: 1 miljard
123 jaar later: 2 miljard
33 jaar later: 3 miljard
15 jaar later: 4 miljard
12 jaar later: 5 miljard
12 jaar later: 6 miljard
12 jaar later: 7 miljard

ger
ger
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

we hadden broeikas effecten al veel sterker gehad miljoenen jaren geleden,
waar vulkaan activiteit hoger was. Dit is het zoveelste reinste bedrog van
lieden die er eigen belang op na houden. Verder niks nieuws.

ger
ger
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

zoals je zelf al eerder schetste, het is een natuurlijk fenomeen, dat speelt.
Een kanteling van de aarde-as van tiende graden brengt al een effect
op het aardse klimaat. Het weer en klimaat word eveneens beinvloed
door de oceanen met hun warme en koude stromingen.

arnoud
arnoud
Reactie op  andere peter
1 jaar geleden

De menselijke warmteproductie valt in het niet bij de thermische activiteit van de Aarde zelf en de warmte uitstraling vanaf het aardoppervlak afkomstig van de Zon.

Ruud
Ruud
Reactie op  andere peter
1 jaar geleden

Weet je hoe groot de aarde is, en 2/3 is oceaan, wat denk je zelf? Dieren ook maar gelijk wegdoen?

salvar
salvar
1 jaar geleden

ik luister en luistert maar ik hoor nog niets van de klimaatgekken, jullie wel?
de aardveranderingen ligt niet aan de mens het gaat veranderen het weer op deze aardkloot of je wil of niet.
de kleine ijstijd komt eraan en ik raad iedereen aan die hier woont een sneeuwscooter te kopen, behalve de klimaatgekken voor hen blijft het warm ook al vriest het dat het kraakt.

lol.

Marie
Marie
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

In de zomer kunnen er wel wat uitschieters zijn geweest maar mei was absoluut veel kouder dan normaal, mensen liepen nog in hun winterjas! Ook de maanden september en oktober waren beduidend kouder dan normaal maar alleen aan warmterecords mag de MSM aandacht besteden natuurlijk..Op deze site is het net andersom, wel heel veel aandacht voor ´het klimaat´ en kouderecords hier.

exegese
exegese
1 jaar geleden

hier nog maar eens een artikel van februarie 2018 over een aankomende ijstijd, iets wat veel waarschijnlijker is met bovendien een degelijke onderbouwing :

http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12678:eerste-tekenen-mini-ijstijd-dienen-zich-aan&catid=37:wereld&Itemid=50

We kunnen ons beter voorbereiden op barre kou dan op extreme warmte. Maar dat alles altijd precies andersom is ben ik inmiddels wel gewend. Dat is eerder regel dan wat anders.
men is immers altijd bezig mensen met desinformatie te bestoken om ze in verwarring te brengen en uit hun kracht te halen. We staan niet zelden steeds op het verkeerde been en daar werken ze doelgericht naar toe.

Joop
Joop
1 jaar geleden

Fff zitten kijken maar in Utah USA was De laagste temperatuur afgelopen woensdag Min -11
Dus waar die Min -42 vandaan komt begrijp ik even niet misschien – 42 Fahrenheit

Begrijp mij niet verkeerd want ze moeten al die door Soros betaalde klimaat en economie vernietigers alsook de Roverheid per omgaande hoofdelijk verantwoordelijk stellen voor het door hun bestuurder gewenste beleid wat Rutten en zijn Linkse vrienden o.a EU MH 17 en Milieu leugenaar F*ck Timmermans Iedereen door de strot word heengeduwd om er later weer achter te komen dat het toch niet gewerkt heeft en de economie en het land wel grotendeels naar de klote is en je in het grootste deel van Nederigland Arabisch moet spreken om niet beroofd vermoord of verkracht te worden 🤮🤮🤮💉💉 Maar de argumenten moeten wel kloppen om niet door D666 Grun Links PvdAll en mede hun riant betaalde internet Trollen Ondwruit gehaald tw worden wat dit is vanzelfspreken ld hun legitieme Doel met ALLE schapenkoppen hier in dit 21e eeuwse Slavenland van de vroegere Nederlander ‼️‼️‼️🤮🙈

IIS
IIS
Reactie op  Joop
1 jaar geleden

@Joop

Zijn koude records in Fahrenheit. Ook in Celsius zijn het records. Maakt dus geen verschil.

Ik las wel dat de idioten hardnekkig blijven volhouden dat dit alles te maken heeft met de klimaatverandering (was ooit klimaat opwarming).

…..”Why cold weather doesn’t mean climate change is fake
Weather and climate aren’t the same thing, meaning you can expect harsher winters in a warming world”…. Bron:National Geographic

Het geloof in het klimaatdom moet natuurlijk wel zegevieren, zoals de islam en het geloof in het kunstmatig opjagen van de beurzen door het scheppen van geld uit het niets. De mensheid is zwaar geestesziek en betekent dat er twee dingen kunnen plaatsvinden: totale ineenstorting met applaus of totale ineenstorting zonder applaus.

ger
ger
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

mensheid is wat de bedoeling is en het heft zich zelf op als het evolututionair
geen succes mocht blijken. Dus geen zorgen met milieu klimaat nonsens.
Het gaat zoals het moet gaan. Alleen ik verrek het gvdmme om me mijn
leven te laten vergallen door een stelletje vak-egoististen, zelf verrijkende
arrogante debielen.

Sjazon
Sjazon
1 jaar geleden

Als het straks -100 graden gaat vriezen, moeten we toch gebruik gaan maken van nucleaire energie. Veel keus is er dan niet. Bouw daarom kleine kerncentrales (zoals in onderzeeboten) maar bij. Deze zijn veiliger in het gebruik en de rampen blijven beperkt.

x

Check Also

duits

Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding

Als het aan partijen als D66 en ...

sneeuw

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x