Homepagina » Buitenland » Wat heeft Mitt Romney te verbergen? (video)
Mitt Romney

Wat heeft Mitt Romney te verbergen? (video)

De Democraten hebben in de race om het Amerikaanse presidentsschap een reeks video’s vrijgegeven waarin Mitt Romney wordt aangevallen omdat hij geheimzinnig doet over zijn belastingaangiftes.

Voor Romney wordt het een steeds groter probleem tijdens zijn presidentscampagne en daar maken de Democraten graag gebruik van.

Uit de defintieve belastingaangifte over 2010 en de voorlopige aangifte over 2011 blijkt dat Romney Zwitserse en Luxemburgse bankrekeningen heeft en voor tientallen miljoenen aan investeringen heeft in belastingparadijzen als Bermuda en de Kaaimaneilanden.

Bain Capital

Met zijn Individuele Pensioensrekening, rekeningen die zijn bedoeld om een belastingvoordeel te bieden aan spaarders uit de middenklasse, is Romney er op de één of andere manier in geslaagd om tussen de 20 en 100 miljoen dollar te vergaren.

“Tot hij eerdere belastingaangiftes vrijgeeft weet het Amerikaanse volk niet waarom hij zijn geld heeft doorgesluisd naar de Kaaimaneilanden en waarom hij investeerde in Bermuda,” schreef Ben LaBolt, perssecretaris van de presidentscampagne van Obama in een email. Romney zou de eerste presidentskandidaat in jaren zijn die een belastingaangifte over een heel jaar zou vrijgeven. Dat zet je aan het denken: wat heeft Mitt Romney te verbergen?”

De partijgenoten van Romney willen dat de kandidaat meer belastingaangiftes vrijgeeft. Romney houdt het been stijf. Dat maakt ze alleen nog maar wantrouwiger. Ze willen onder andere meer openheid over zijn rol bij de investeringsfirma Bain Capital, waar hij Amerikaanse banen naar de lagelonenlanden verscheept zou hebben.

Donoren

De Republikein zit voortdurend in het defensief en komt nauwelijks nog toe aan zijn eigen agenda. Nadat hij de wind van voren kreeg van de bevriende conservatieve krant de Wall Street Journal en de Australisch-Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, kreegt Romney op de televisietalkshows ook rake kritiek van een aantal vooraanstaande Republikeinse opiniemakers. Daarnaast wordt hem verweten dat hij de namen van zijn donoren geheim houdt.

Zolang Romney de waarheid over zijn investeringen niet bekendmaakt, kunnen we alleen maar aannemen dat hij iets verbergt dat hem ernstig zou kunnen schaden.

Obama for America TV Ad: “Makes You Wonder”

Even Republicans Agree: Mitt Romney’s Hiding Something

Look Who’s Demanding To See Romney’s Tax Returns

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
8 jaren geleden

net zo veel als al die andere rest .

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

Voldoende om niet als president te worden gekozen.En deze Republikein is door Obama gigantisch op de slof genomen.Ik zie de tweede termijn voor Obama nog wel gebeuren ook.

Veldt
Veldt
8 jaren geleden

Doe hier nou niet aan mee, het maakt niets uit wie er (schijn) president wordt.

Pure afleiding en tijdsverspilling.

baslok
baslok
8 jaren geleden

vergeet trouwns niet dat de amerikaanse machthebbers heel gemakkelijk zijn om tegenstanders allerlei beschuldigingen van belastingszaken in de schoenen te schuiven en nog te “bewijzen” ook, er zijn er onderhand al meer slachtoffers gevallen en deze zitten nu achter de tralies, dus ik geloof dit soort verhalen nog niet zo hard

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jacob

13-jarige Jacob valt 3 dagen na tweede Pfizer-prik dood neer

Tami Burages heeft via Twitter bekendgemaakt dat ...

betere wereld

Een betere wereld creëren, hoe? 7 tips (plus GRATIS cadeau)

Sommige mensen zeggen dat ze het gevoel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x