Buitenland

Wat heeft Mitt Romney te verbergen? (video)

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Democraten hebben in de race om het Amerikaanse presidentsschap een reeks video’s vrijgegeven waarin Mitt Romney wordt aangevallen omdat hij geheimzinnig doet over zijn belastingaangiftes.

Voor Romney wordt het een steeds groter probleem tijdens zijn presidentscampagne en daar maken de Democraten graag gebruik van.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uit de defintieve belastingaangifte over 2010 en de voorlopige aangifte over 2011 blijkt dat Romney Zwitserse en Luxemburgse bankrekeningen heeft en voor tientallen miljoenen aan investeringen heeft in belastingparadijzen als Bermuda en de Kaaimaneilanden.

Bain Capital

Met zijn Individuele Pensioensrekening, rekeningen die zijn bedoeld om een belastingvoordeel te bieden aan spaarders uit de middenklasse, is Romney er op de één of andere manier in geslaagd om tussen de 20 en 100 miljoen dollar te vergaren.

“Tot hij eerdere belastingaangiftes vrijgeeft weet het Amerikaanse volk niet waarom hij zijn geld heeft doorgesluisd naar de Kaaimaneilanden en waarom hij investeerde in Bermuda,” schreef Ben LaBolt, perssecretaris van de presidentscampagne van Obama in een email. Romney zou de eerste presidentskandidaat in jaren zijn die een belastingaangifte over een heel jaar zou vrijgeven. Dat zet je aan het denken: wat heeft Mitt Romney te verbergen?”

De partijgenoten van Romney willen dat de kandidaat meer belastingaangiftes vrijgeeft. Romney houdt het been stijf. Dat maakt ze alleen nog maar wantrouwiger. Ze willen onder andere meer openheid over zijn rol bij de investeringsfirma Bain Capital, waar hij Amerikaanse banen naar de lagelonenlanden verscheept zou hebben.

Donoren

De Republikein zit voortdurend in het defensief en komt nauwelijks nog toe aan zijn eigen agenda. Nadat hij de wind van voren kreeg van de bevriende conservatieve krant de Wall Street Journal en de Australisch-Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, kreegt Romney op de televisietalkshows ook rake kritiek van een aantal vooraanstaande Republikeinse opiniemakers. Daarnaast wordt hem verweten dat hij de namen van zijn donoren geheim houdt.

Zolang Romney de waarheid over zijn investeringen niet bekendmaakt, kunnen we alleen maar aannemen dat hij iets verbergt dat hem ernstig zou kunnen schaden.

Obama for America TV Ad: “Makes You Wonder”

Even Republicans Agree: Mitt Romney’s Hiding Something

Look Who’s Demanding To See Romney’s Tax Returns

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

net zo veel als al die andere rest .

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Voldoende om niet als president te worden gekozen.En deze Republikein is door Obama gigantisch op de slof genomen.Ik zie de tweede termijn voor Obama nog wel gebeuren ook.

Veldt
Veldt
11 jaren geleden

Doe hier nou niet aan mee, het maakt niets uit wie er (schijn) president wordt.

Pure afleiding en tijdsverspilling.

baslok
baslok
11 jaren geleden

vergeet trouwns niet dat de amerikaanse machthebbers heel gemakkelijk zijn om tegenstanders allerlei beschuldigingen van belastingszaken in de schoenen te schuiven en nog te “bewijzen” ook, er zijn er onderhand al meer slachtoffers gevallen en deze zitten nu achter de tralies, dus ik geloof dit soort verhalen nog niet zo hard

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x