Homepagina » Natuur en Milieu » Steeds minder Nederlanders geloven dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. Bekijk de resultaten
Steeds minder Nederlanders geloven dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. Bekijk de resultaten

Steeds minder Nederlanders geloven dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. Bekijk de resultaten

Steeds minder Nederlanders geloven dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Bijna een derde (31 procent) stelt dat de aarde niet opwarmt als gevolg van de mens. Vorig jaar was dit nog 23 procent.

Ook in landen om ons heen zijn steeds meer mensen van mening dat de mens geen invloed heeft op klimaatverandering. Zij zeggen dat het iets natuurlijks is.

Nauwelijks invloed

Aan het onderzoek deden ruim 27.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee.

“Opwarming en afkoeling van de aarde gebeurt al miljoenen jaren. Het is pure ijdelheid van de mensen om zichzelf voor zo’n gigantisch effect verantwoordelijk te houden,” zei één van de panelleden.

“In werkelijkheid heeft onze aanwezigheid nauwelijks invloed, laat staan dat wij deze verandering kunnen tegenhouden,” klonk het.

Geen vertrouwen

Iets meer dan de helft (54 procent) zei de klimaatwetenschappers te geloven. Bijna vier op de tien (36 procent) heeft geen vertrouwen in deze wetenschappers.

Ook in veel andere landen geloven steeds meer mensen dat klimaatverandering vooral een natuurlijk proces is.

Zes op de 10

In de Verenigde Staten wonen de meeste ‘klimaatsceptici’: bijna zes op de 10 (59 procent) Amerikanen gelooft niet dat de mens verantwoordelijk is voor global warming.

In Polen zegt ook ongeveer 60 procent dat de aarde niet opwarmt door toedoen van de mens.

[EenVandaag]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. 31% gelooft niet dat de Aarde opwarmt door toedoen van de mens, dat houd in dat 69% er wel in gelooft. Sinds wanneer is dit een geloof geworden ?
  Wij kunnen beter uitgaan van wetenschappelijke feiten dan ergens in te geloven.

  13 likes
  • Wetenschappelijke feiten die aan de realiteit en waarheid getrouw dienen te zijn en niet gebaseerd zijn op worstcase scenario’s zoals men deze dagelijks presenteert. Onderbouwde feiten en cijfers en geen natte vingerwerk door elitaire en bankiers gesteunde projecten. De mens is namelijk een kuddedier en volgt de leider als een dom en blind schaap. Aarde warmt inderdaad niet op door toedoen van de mensheid. Dat is een leugen waarmee machthebbers ons dagelijks belegen en bedriegen tot zelfs frauduleuze toestanden aantoe.

   18 likes
  • Het is maar net welke wetenschappelijke feiten je volgt. Dat de aarde cyclussen doorloopt van warme en koude periode’s is een wetenschappelijk feit. Dat de aarde cyclussen doorloopt van veel en weinig CO2 in de atmosfeer is een wetenschappelijk feit. Dat de vulkanen uitbarsten en de lucht vervuilen en dan weer duizenden jaren kunnen rusten is een wetenschappelijk feit. Dat er cyclussen zijn waarbij al het leven op aarde uitgeroeid wordt en weer terugkomt is een wetenschappelijk feit. Allemaal terug te vinden in de bodemlagen. Wat geen wetenschappelijk feit is: Hoeveel invloed hebben wij daarop.

   13 likes
   • Waarom het gaat is niet alleen wat de oorzaak van opwarming van de aarde is, maar wat het effect is, namelijk de verwachte zeespiegelstijging net zoals die in vorige opwarminsperioden plaats heeft gevonden. Twee meter stijging is al voor veel bewoonde locaties desastreus. Alles moet gedaan worden om dit te voorkomen om de leefbaarheid van de aarde te behouden. Soms hebben maatregelen effect. Denk aan CFK reductie. Een concrete maatregel en geen geloof.

    1 likes
    • Het is de arragantie van de mens om te denken dat als de aarde opwarmt dat de mens aan het thermostaat kan draaien dat is een illusie. afgelopen 20 jaar zouden de Malediven bijv al in zee verdwenen uitspraken van al Gore en andere klimaatgekkies nou de Malediven krijgen steeds meer droge grond omdar de grond ook omhoog of omlaag gaat. En ten tijde van de dino’s was het CO2 gehalte 15 keer hoger dan nu en dat is te bewijzen wetenschappelijke feiten door onderzoek dat verklaart de grote flora en fauna van die tijd en door meer zuurstof waren de dino’s en ander dieren & insecten zo groot. Er is geen geen constant het zelfde klimaat het schommelt er is een koude, en een warmte periode dat is clyclus en dan oik nog erns de zon die invlied heeft of drnkt de srrgante mens dasr ookklimaatgemjan te doen? Het klimaat histerie is pure geldkwestie en wil men heersen over een volk/wereldbevolking dan creëer angst en verdeeldheid dan kun je heersen.

     4 likes
  • De wereld en de natuur is NIET maakbaar door de Mens….. hoe graag die dat ook GELOOFT met z’n wetenschapjes.

   9 likes
  • tsjonge wat een irritant figuur.
   Msm naprater.

   fff

   2 likes
  • “Wetenschappelijke feiten” bestaan eigenlijk niet. De conclusies van wetenschappelijke onderzoeken worden later altijd weer aangevuld of weerlegd doof andere onderzoeken. Daarbij zijn wetenschappers, ook klimaatwetenschappers, het veel meer met elkaar oneens dan menigeen denkt.

   1 likes
 2. Klimaat(natuurlijke veranderingen) en milieuvervuiling(menselijk toedoen) moet men in de basis gescheiden houden, als je erover wilt praten.
  Hoe kun je nog over natuurlijk klimaat spreken als men: de lucht besproeit om de zon te blokkeren? Of de hele ether vol gooit met frequenties via zendmasten, satellieten etc.? Of het weer laat opschuiven via Haarp technieken voor oa grondstoffen te delven? enz.
  De hele discussie is dus al zinloos.(vanuit de basis gezien).
  Wat sowieso belachelijk is: metingen van gemiddelden en die dan weer zien als waarheid en daar weer het gemiddelde van neemt. Gemiddelden zijn geen juiste metingen. 6+3+4+7= 20:4=5(is het gemiddelde) die 5 komt nergens terug in dit rijtje. Is dus geen waarheid/realiteit. Snappie?
  Moet je nagaan, dat men zo ook speculeert met geld/aandelen. Men handelt om vermoedens/rekenformules.

  24 likes
 3. Klimaatverandering betreft planetaire verandering. Planetaire verandering is onderhevig aan externe, of kosmische, invloeden. Jaren geleden waren er al berichten dat de stand van de aardas zou gaan veranderen. Later waren er berichten dat het klimaat van Zuid Europa meer naar het Noorden aan het verschuiven was. Ook al een tijdje geleden was er een bericht waarin poolbewoners (of mensen bij de poolcirkel) aangaven dat ze de zon op andere plaatsen zagen opkomen en onder gaan. Dat duidde volgens hen ook op een verandering van de stand van de aardas (logisch). Vroeger was halverwege de middag het warmste punt en dan ging de temperatuur daarna weer naar beneden. Nu loopt de temperatuur vaak op, of blijft op zijn hoogst, tot het einde van de middag voordat het begint te dalen.

  6 likes
 4. kijk op youtube en verspreid de boodschap op facebook The Great Global Warming Swindle en Nasas secret planet climate en Top 10 Climate Change Lies Exposed.Geef de mens een schuldgevoel draai een rad voor de ogen en doe ze geloven dat ze hun geweten kunnen zuiveren door een aflaat. Ziedaar de nieuwe religieuze instelling aangevuurd door papegaaien van het IPCC die zelfs niet willen weten dat de zon schijnt op aarde.

  2 likes
 5. Vervuilen zijn we wel de beste in.

  2 likes
 6. Warmt de aarde in zijn totaliteit wel op..?

  1 likes
 7. Ook zou het door de zon zelf kunnen komen, deze opwarming; PAX die niet alleen voor wereldvrede staat doet ook verder onderzoek naar deze klimaatkwestie.

  0 likes
 8. Toen ik geboren werd, in 1953, waren er ongeveer 3.000.000.000 (3 miljard) mensen op aarde. De gemiddelde leeftijd lag rond de 70 jaar.
  Al deze mensen hadden een lichaamstemperatuur van 37 graden.
  Een rekensommetje leert dat:
  1953 -> 3 miljard x 70 jaar x 37 grd =  7.770.000.000.000 graden
  Nu lopen er 7 miljard mensen op deze planeet en deze worden gemiddeld 80 jaar en hebben nog steeds een lichaamstemperatuur van 37 graden.
  Een rekensommetje leert dat:
  2018 -> 7 miljard x 80 jaar x 37 grd =20.720.000.000.000 graden
  De door de totale mensheid afgegeven temperatuur is dus in 65 jaar met 12.950.000.000.000 graden gestegen oftewel
  twaalf biljoen-negenhonderdenvijftig miljard graden meer.

  Logisch toch dat onze moeder aarde warmer wordt……

  0 likes
 9. de een roept dit … dit ander roept dat.. ik geloof dat niet… ik geloof alleen wat ik zelf kan verklaren en waar ik mij goed bij voel en wat redeneerbaar is.
  dus zonder winst oogmerk.. zonder wat een ander mij aanpraat.. gewoon door gezond en heel vestandig zelf over nagedacht .. wat kan kloppen.
  Ik ben niet zo’n meeloper namelijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

royals

Mensen zijn het zat om continu uitgemaakt te worden voor racist. Hoe de politieke klasse en royals de massa demoniseren

Er was de afgelopen weken veel te ...

gemeente

Gemeente in Drenthe ontkent klimaatverandering formeel, maar het duurt niet lang voordat GroenLinks ingrijpt

In de gemeente Aa en Hunze is ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.