Natuur en Milieu

Steeds minder Nederlanders geloven dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. Bekijk de resultaten

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds minder Nederlanders geloven dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Bijna een derde (31 procent) stelt dat de aarde niet opwarmt als gevolg van de mens. Vorig jaar was dit nog 23 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook in landen om ons heen zijn steeds meer mensen van mening dat de mens geen invloed heeft op klimaatverandering. Zij zeggen dat het iets natuurlijks is.

Nauwelijks invloed

Aan het onderzoek deden ruim 27.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee.

“Opwarming en afkoeling van de aarde gebeurt al miljoenen jaren. Het is pure ijdelheid van de mensen om zichzelf voor zo’n gigantisch effect verantwoordelijk te houden,” zei één van de panelleden.

“In werkelijkheid heeft onze aanwezigheid nauwelijks invloed, laat staan dat wij deze verandering kunnen tegenhouden,” klonk het.

Geen vertrouwen

Iets meer dan de helft (54 procent) zei de klimaatwetenschappers te geloven. Bijna vier op de tien (36 procent) heeft geen vertrouwen in deze wetenschappers.

Ook in veel andere landen geloven steeds meer mensen dat klimaatverandering vooral een natuurlijk proces is.

Zes op de 10

In de Verenigde Staten wonen de meeste ‘klimaatsceptici’: bijna zes op de 10 (59 procent) Amerikanen gelooft niet dat de mens verantwoordelijk is voor global warming.

In Polen zegt ook ongeveer 60 procent dat de aarde niet opwarmt door toedoen van de mens.

[EenVandaag]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

31% gelooft niet dat de Aarde opwarmt door toedoen van de mens, dat houd in dat 69% er wel in gelooft. Sinds wanneer is dit een geloof geworden ?
Wij kunnen beter uitgaan van wetenschappelijke feiten dan ergens in te geloven.

Elise
Elise
5 jaren geleden

Klimaat(natuurlijke veranderingen) en milieuvervuiling(menselijk toedoen) moet men in de basis gescheiden houden, als je erover wilt praten.
Hoe kun je nog over natuurlijk klimaat spreken als men: de lucht besproeit om de zon te blokkeren? Of de hele ether vol gooit met frequenties via zendmasten, satellieten etc.? Of het weer laat opschuiven via Haarp technieken voor oa grondstoffen te delven? enz.
De hele discussie is dus al zinloos.(vanuit de basis gezien).
Wat sowieso belachelijk is: metingen van gemiddelden en die dan weer zien als waarheid en daar weer het gemiddelde van neemt. Gemiddelden zijn geen juiste metingen. 6+3+4+7= 20:4=5(is het gemiddelde) die 5 komt nergens terug in dit rijtje. Is dus geen waarheid/realiteit. Snappie?
Moet je nagaan, dat men zo ook speculeert met geld/aandelen. Men handelt om vermoedens/rekenformules.

Solida
Solida
5 jaren geleden

Warmt de aarde in zijn totaliteit wel op..?

Rob
Rob
5 jaren geleden

Klimaatverandering betreft planetaire verandering. Planetaire verandering is onderhevig aan externe, of kosmische, invloeden. Jaren geleden waren er al berichten dat de stand van de aardas zou gaan veranderen. Later waren er berichten dat het klimaat van Zuid Europa meer naar het Noorden aan het verschuiven was. Ook al een tijdje geleden was er een bericht waarin poolbewoners (of mensen bij de poolcirkel) aangaven dat ze de zon op andere plaatsen zagen opkomen en onder gaan. Dat duidde volgens hen ook op een verandering van de stand van de aardas (logisch). Vroeger was halverwege de middag het warmste punt en dan ging de temperatuur daarna weer naar beneden. Nu loopt de temperatuur vaak op, of blijft op zijn hoogst, tot het einde van de middag voordat het begint te dalen.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x