Buitenland

Amerikaanse leger traint ex-terroristen in Syrisch vluchtelingenkamp. Wat is het doel hiervan?

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Antiterreurmissies zouden niet gebruikt moeten worden om regeringen omver te werpen, zo heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Hij zei dat Moskou bezorgd is over recente berichten dat de VS voormalige terroristen traint in Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Pogingen om hiervan te profiteren, door bijvoorbeeld onwelgevallige regimes af te zetten, zijn zorgwekkend,” zei hij.

Steeds vager

De minister zei ‘gemengde gevoelens’ te hebben over de westerse inzet voor het Syrische vredesproces.

“[De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken] Rex Tillerson zei dat het belangrijkste doel van de VS in Syrië het verslaan van IS is, maar nu wordt het steeds vager en vager,” aldus Lavrov.

Sommige Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat Amerikaanse troepen in Syrië blijven tot de Syrische president Assad aftreedt.

Erg zorgwekkend

“Informatie waaruit blijkt dat op sommige Amerikaanse legerbases militanten, waaronder voormalige leden van terreurgroepen, worden getraind, is natuurlijk erg zorgwekkend,” zei Lavrov.

Eerder deze maand meldde het Russische verzoeningscentrum in Syrië dat de Amerikaanse coalitie een zogeheten Nieuw Syrisch Leger aan het vormen was.

Trainingskamp

Die groep zou bestaan uit overblijfselen van IS, het al-Nusra Front en andere militanten en zijn ondergebracht in een vluchtelingenkamp in het noord-oosten van Syrië, op zo’n 20 kilometer van Al-Shaddadah.

Vluchtelingen die terugkeren naar gebieden die zijn heroverd op IS laten weten dat het vluchtelingenkamp al een half jaar door de Amerikaanse coalitie wordt gebruikt als trainingskamp voor extremisten.

Foto: Signaleer Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Tja, Amerika…..en dan Rex Tillerson, wat een ongelooflijk arrogante kl..tzak is dat toch net zoals zijn vriendjes. Je moet wel lef hebben om te zeggen dat je zomaar onuitgenodigd in een land blijft tot dat de DEMOCRATISCH GEKOZEN president aftreedt, net alsof zij, de VS dus, dit voor het zeggen hebben….totale arrogantie dus en de gehele achterlijk gemaakte wereld hobbelt er achteraan. Om werkelijk braakneigingen van te krijgen. Zou er werkelijk een groot conflict uitbreken, laat het aub duidelijk zijn….ik ben pro Russisch en dat ben ik nooit geweest, nee, dat heeft men van mij gemaakt!!
Gladiator

Rob
Rob
6 jaren geleden

Oorlog tegen Iran!

louise
louise
6 jaren geleden

Hoi Gladiator, Had je echt het idee dat er wat zou veranderen??Veranderingen…. dat willen de mensen niet, dat is eng,angstig en oh jee hoe moet dat dan…….. Nee, de mensen willen vasthouden en veiligheid en ja veranderingen komen pas als er sprake is van bv ziekte,ongeluk ed……..tja dan is er schrik en gaan we in het beste geval nadenken. En ja, in het groot (wereldgebeuren) hetzelfde verhaal…pas bij Oorlog of rampen,dan gaat men misschien nadenken…… Ik begrijp je wel, ik zou ook weleens met een toverstokje willen veranderen,maar helaas, als iedereen dat dan weer gaat doen….tja, dan wordt t weer een zooi, we blijven mensen met gebreken……De kunst is om langs de zijkant te staan en het spektakel te aanschouwen, en ja natuurlijk af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien…..met wat humor.. En ik denk dat er meer mensen zijn pro Poetin,op dit moment de man met de beste visie…..maar ja, wat gebeurt er als hij ermee stopt……..Weet je, ik denk dat een aantal mensen hetzelfde willen….gezien de reactie”s hier op deze site, maar we willen allemaal een andere route…… EN tja, ik las bij de voorspellingen dat jouw vriend Rex Tillerson de volgende president wordt, dus afwachten maar……..

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Amerika… Terroristen NATIE

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x