Homepagina » Buitenland » Amerikaanse leger traint ex-terroristen in Syrisch vluchtelingenkamp. Wat is het doel hiervan?
Amerikaanse leger traint ex-terroristen in Syrisch vluchtelingenkamp. Wat is het doel hiervan?

Amerikaanse leger traint ex-terroristen in Syrisch vluchtelingenkamp. Wat is het doel hiervan?

Antiterreurmissies zouden niet gebruikt moeten worden om regeringen omver te werpen, zo heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Hij zei dat Moskou bezorgd is over recente berichten dat de VS voormalige terroristen traint in Syrië.

“Pogingen om hiervan te profiteren, door bijvoorbeeld onwelgevallige regimes af te zetten, zijn zorgwekkend,” zei hij.

Steeds vager

De minister zei ‘gemengde gevoelens’ te hebben over de westerse inzet voor het Syrische vredesproces.

“[De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken] Rex Tillerson zei dat het belangrijkste doel van de VS in Syrië het verslaan van IS is, maar nu wordt het steeds vager en vager,” aldus Lavrov.

Sommige Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat Amerikaanse troepen in Syrië blijven tot de Syrische president Assad aftreedt.

Erg zorgwekkend

“Informatie waaruit blijkt dat op sommige Amerikaanse legerbases militanten, waaronder voormalige leden van terreurgroepen, worden getraind, is natuurlijk erg zorgwekkend,” zei Lavrov.

Eerder deze maand meldde het Russische verzoeningscentrum in Syrië dat de Amerikaanse coalitie een zogeheten Nieuw Syrisch Leger aan het vormen was.

Trainingskamp

Die groep zou bestaan uit overblijfselen van IS, het al-Nusra Front en andere militanten en zijn ondergebracht in een vluchtelingenkamp in het noord-oosten van Syrië, op zo’n 20 kilometer van Al-Shaddadah.

Vluchtelingen die terugkeren naar gebieden die zijn heroverd op IS laten weten dat het vluchtelingenkamp al een half jaar door de Amerikaanse coalitie wordt gebruikt als trainingskamp voor extremisten.

Foto: Signaleer Wikimedia Commons

[RT]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Tja, Amerika…..en dan Rex Tillerson, wat een ongelooflijk arrogante kl..tzak is dat toch net zoals zijn vriendjes. Je moet wel lef hebben om te zeggen dat je zomaar onuitgenodigd in een land blijft tot dat de DEMOCRATISCH GEKOZEN president aftreedt, net alsof zij, de VS dus, dit voor het zeggen hebben….totale arrogantie dus en de gehele achterlijk gemaakte wereld hobbelt er achteraan. Om werkelijk braakneigingen van te krijgen. Zou er werkelijk een groot conflict uitbreken, laat het aub duidelijk zijn….ik ben pro Russisch en dat ben ik nooit geweest, nee, dat heeft men van mij gemaakt!!
  Gladiator

  25 likes
  • De president van China, Xi Jinping, spraak vorig jaar soortgelijke bewoording uit als de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov. Jinping gaf toen te kennen dat sommige landen zich minder zouden moeten bemoeien met interne kwesties van andere landen. Hij noemde geen namen maar lijkt mij ook niet nodig.

   Duidelijk is dat Amerika zich met veel landen in de wereld bemoeide aangaande politieke kwesties t/m het voorbereidden van coups, en of uitlokken van oorlogen. Een paar dozijn landen in Afrika, Midden en Zuid Amerika kunnen er over mee praten inclusief het Caribische gebied. Maar ook in Europa, Het Midden Oosten en Azië hielden ze huis. De lijst is lang.

   Ik vind het bovendien hilarisch als een land een aanmerking heeft over het Amerikaanse buitenlandse beleid. Of het zelfde beleid uitvoert. Dan kan het niet door de beugel en piept Amerika het hardste van allemaal. Kenmerkend overigens voor dictoriale regimes.

   9 likes
 2. Amerika… Terroristen NATIE

  15 likes
 3. Grondstoffen stelen,mensen stelen en mensen doden en mensen bang maken, dat allemaal om drogredenen = psychopathologie uitgevoerd door mensen die daar niet mee zitten of misleid zijn door de leiding.

  6 likes
 4. Hoi Gladiator, Had je echt het idee dat er wat zou veranderen??Veranderingen…. dat willen de mensen niet, dat is eng,angstig en oh jee hoe moet dat dan…….. Nee, de mensen willen vasthouden en veiligheid en ja veranderingen komen pas als er sprake is van bv ziekte,ongeluk ed……..tja dan is er schrik en gaan we in het beste geval nadenken. En ja, in het groot (wereldgebeuren) hetzelfde verhaal…pas bij Oorlog of rampen,dan gaat men misschien nadenken…… Ik begrijp je wel, ik zou ook weleens met een toverstokje willen veranderen,maar helaas, als iedereen dat dan weer gaat doen….tja, dan wordt t weer een zooi, we blijven mensen met gebreken……De kunst is om langs de zijkant te staan en het spektakel te aanschouwen, en ja natuurlijk af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien…..met wat humor.. En ik denk dat er meer mensen zijn pro Poetin,op dit moment de man met de beste visie…..maar ja, wat gebeurt er als hij ermee stopt……..Weet je, ik denk dat een aantal mensen hetzelfde willen….gezien de reactie”s hier op deze site, maar we willen allemaal een andere route…… EN tja, ik las bij de voorspellingen dat jouw vriend Rex Tillerson de volgende president wordt, dus afwachten maar……..

  4 likes
 5. Oorlog tegen Iran!

  3 likes
 6. In Syrië wordt een oorlog uitgevochten door twee supermachten Rusland en de VSA met behulp van IsraëlL
  de Golanhoogten – Syrisch gebied. Dit werd in de oorlog van 1967 bezet en deels (Israëlische nederzettingen) geannexeerd door Israël. Ook de Shebaa-boerderijen werden door Israël bezet en zich toegeëigend. De annexaties zijn op grond van onder meer de Geneefse Conventies internationaal veroordeeld en door geen enkele staat erkend.

  3 likes
 7. Bekend spreekwoord DE POT VERWIJT DE KETEL!

  2 likes
 8. Een (valse) kat in nood maakt rare sprongen…

  2 likes
 9. Elke actie brengt reactie voort, reactief gezien komt het voort het proces gedachten/denk, de oorzaak is dat het daarin begint daarin vind alles plaats, het brein de hersens van de mens zit positief zowel negatief met elkaar verweven in deze bron [de oorsprong] vind de oorlog en de vrede zijn weg om anderen een WIL op te leggen deze Wil kan zowel positief als negatief zijn ,aangezien ze verweven zijn met elkaar is het ook altijd in oorlog en tegelijkertijd ook in vrede, het voert oorlog om vrede te behalen actie en reactie word dan beantwoord met wapens en met woorden probeert men elkaar van te overtuigen vanuit het democratie, het communisme geloof env het zijn systemen bedacht door het brein te gunsten waarin het brein gelooft daarin vind het brein dat zijn gedachte/denken altijd beter is dan het anderen dat is de weg naar oorlog en tegelijkertijd zoekt het zijn weg daarin naar vrede actie en reactie het brein waarin zich dit bevind zijn explosieve prikkels ,hoe meer positieve/negatieve prikkels hoe meer explosieve activiteit het vind plaats in woorden met een gedrag code waarin wapens beantwoorden het De wil opleggen van een heel volken geloven van grote bedenk systemen en tot nu toe is er geen Een geweest die perfect in evenwicht is ,kan ook niet eigenlijk het brein zelf het negatieve/positieve de processen die daarin de oorsprong vind zijn altijd in vrede en oorlog met zichzelf en met de ander,dat vind plaats op allerlei vlakken het is doordrenkt in alle systemen en voorlopig zijn we daar niet van af, het menselijke brein is op weg naar vernietiging en als de ander die niet beantwoord aan de sterkste grijpt het de wapens en het woord eerst als wapen gebruikt daarna de wapens zelf een hulpje voor zijn geloof in wat het ook maar is..
  Het menselijke brein met vrede en oorlog doordrenkt. Niet wetend dan het ook nog wat anders bezit gaat het brein richting zelf vernietiging van zijn eigen soort mens.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...