CoronaBinnenland

Veel kritiek op coronaherstelplan: ‘Nederland heeft 47 miljard gestort en ‘krijgt’ daar 4,7 miljard voor terug’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

De EU-ministers van Financiën hebben het ‘coronaherstelplan’ van Nederland definitief goedgekeurd. Nederland heeft recht op 4,7 miljard euro aan subsidies. Het geld wordt besteed aan duurzame energie, digitalisering en de stikstofaanpak.

“Het is goed nieuws dat de Europese ministers van Financiën nu ook hun goedkeuring hebben gegeven aan het Nederlands Herstel- en Veerkrachtplan,” zei minister van Financiën Sigrid Kaag. “Nederland kan nu echt aan de slag met belangrijke projecten die onder andere bijdragen aan de groene en digitale transitie.”

In ruil voor het geld moet Nederland hervormingen doorvoeren, onder meer op de woning- en arbeidsmarkt.

Hoera!

Er is veel kritiek op de plannen. Zo zegt Tweede Kamerlid Olaf Ephraim (BVNL): “Nederland heeft bijna 47 miljard euro gestort en ‘krijgt’ daar 4,7 miljard euro voor terug, waarvan Brussel ook nog eens voorschrijft waar we het aan uit moeten geven. Een welverdiende felicitatie voor deze uitmuntende ‘handelsgeest’ excellentie. Hoera!”

‘Herstel- en veerkrachtplan’. Klinkt alsof we net de Derde Wereldoorlog achter de rug hebben. En we een kerkhof op zee gaan bouwen, schrijft Ewald Kegel, FVD-fractievoorzitter in Zuid-Holland.

Dit ging toch over een virus?

Financieel journalist Arno Wellens vraagt zich hardop af: “Dit ging toch over een virus? Dat wordt ruim ingezet.”

Volgens hem gaat het coronafonds de economie ernstig beschadigen. “De uitgaven zijn ook niet gerelateerd aan zorg. Er zitten belastingverhogingen in de groene plannen en één op de 10 boeren moet weg. Corona was een gelegenheidsargument,” aldus Wellens.

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
1 maand geleden

De EU rooft de landen leeg en WEf heks Kaag stond er bij en keek er naar en vond het wel oke en het volk moppert een beetje en das al dus men kan er mee doorgaan.
Blij dat ik niet meer in NL woon.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Wanneer wordt de corrupte regering opgeruimd ??

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Fase 3 van de vernietiging kan beginnen.

Bart
Bart
1 maand geleden

ongelooflijk en onbegrijpelijk, dit is NIET wat Nederlanders in meerderheid wil

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x