Mens en Dier

Kijk: Jeroen Pauw stelt Hanneke Schuitemaker van het Janssen-vaccin vraag over virussen

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jeroen Pauw zei afgelopen week in Op1 verhalen te lezen dat het coronavirus om te overleven besmettelijker moet worden en tegelijkertijd ook minder dodelijk. Als het dodelijk is, dan heb je er niks aan, aldus Pauw. “Je moet blijven leven om zoveel mogelijk andere mensen aan te kunnen steken.”

Hij vroeg aan viroloog Hanneke Schuitemaker, hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen, of dat klopt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Maar wij grijpen in

“Uiteindelijk ontstaat er altijd een evenwicht tussen virus en gastheer, maar dat zie je eigenlijk het beste gebeuren als je niet ingrijpt,” antwoordde Schuitemaker. “Dan gaan de zwakkeren eraan dood en de mensen die ertegen kunnen, blijven leven.”

“Dan krijg je een soort evenwicht met dat virus,” voegde ze toe. “Maar wij grijpen in. Dus dat virus gaat ook niet per se de voorspelde route doen.” Oftewel: het wordt onvoorspelbaar omdat wij ingrijpen.

Desondanks vindt ze dat er ingegrepen moet worden. “Ik vind ook dat we in moeten grijpen hoor, begrijp me niet verkeerd,” lachte Schuitemaker. “Maar je kunt dus moeilijk een evolutie voorspellen.”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Moniek
Moniek
2 jaren geleden

Heel duidelijk

prochrist
prochrist
2 jaren geleden

Mensen als Hanneke Schuitemaker zeggen hele zinnige dingen maar zodra ze doorhebben dat dat niet de bedoeling is in Fabeltjesland, voelen ze zich zeer ongemakkelijk.

Joseph
Joseph
2 jaren geleden

Ik grijp. . in laat de natuur zijn werk doen! Veel natuurlijke zifting..de natuur heeft allesvorrzien maar de mens met zijn 7 % actieve brein denkt beter te weten .tegen de alom sterkere wetten van de natuur .Wie is hier nu deskundig .. voor dit te weten .Denk na dit is voor andere duistere doelen..weggelegd ..stop deze waanzin burgers en sta hand in hand op tegen deze tirranie .

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 jaren geleden

Als jullie niet ingrijpen gaan we allemaal doooooood!

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x