Mens en Dier

Kijk: Jeroen Pauw stelt Hanneke Schuitemaker van het Janssen-vaccin vraag over virussen

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jeroen Pauw zei afgelopen week in Op1 verhalen te lezen dat het coronavirus om te overleven besmettelijker moet worden en tegelijkertijd ook minder dodelijk. Als het dodelijk is, dan heb je er niks aan, aldus Pauw. “Je moet blijven leven om zoveel mogelijk andere mensen aan te kunnen steken.”

Hij vroeg aan viroloog Hanneke Schuitemaker, hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen, of dat klopt.


Maar wij grijpen in

“Uiteindelijk ontstaat er altijd een evenwicht tussen virus en gastheer, maar dat zie je eigenlijk het beste gebeuren als je niet ingrijpt,” antwoordde Schuitemaker. “Dan gaan de zwakkeren eraan dood en de mensen die ertegen kunnen, blijven leven.”

“Dan krijg je een soort evenwicht met dat virus,” voegde ze toe. “Maar wij grijpen in. Dus dat virus gaat ook niet per se de voorspelde route doen.” Oftewel: het wordt onvoorspelbaar omdat wij ingrijpen.

Desondanks vindt ze dat er ingegrepen moet worden. “Ik vind ook dat we in moeten grijpen hoor, begrijp me niet verkeerd,” lachte Schuitemaker. “Maar je kunt dus moeilijk een evolutie voorspellen.”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Moniek
Moniek
1 jaar geleden

Heel duidelijk

prochrist
prochrist
1 jaar geleden

Mensen als Hanneke Schuitemaker zeggen hele zinnige dingen maar zodra ze doorhebben dat dat niet de bedoeling is in Fabeltjesland, voelen ze zich zeer ongemakkelijk.

Joseph
Joseph
1 jaar geleden

Ik grijp. . in laat de natuur zijn werk doen! Veel natuurlijke zifting..de natuur heeft allesvorrzien maar de mens met zijn 7 % actieve brein denkt beter te weten .tegen de alom sterkere wetten van de natuur .Wie is hier nu deskundig .. voor dit te weten .Denk na dit is voor andere duistere doelen..weggelegd ..stop deze waanzin burgers en sta hand in hand op tegen deze tirranie .

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Als jullie niet ingrijpen gaan we allemaal doooooood!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

70
0
We lezen graag je reactie!x