Mens en Dier

Minister Jetten afwezig bij belangrijkste debat van het jaar: ‘Hoelang laten wij ons nog in de maling nemen?’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie is afwezig bij het belangrijkste debat van het jaar in verband met een reis naar Chicago voor het Global Clean Energy Action Forum.

Van de (on)betaalbaarheid van energie liggen miljoenen Nederlanders wakker. Dat zou topprioriteit moeten zijn, stelt Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij gaat medestanders zoeken om hem te verzoeken aanwezig te zijn en in debat te gaan over hoe mensen de rekeningen kunnen blijven betalen en hoe woekerwinsten kunnen worden aangepakt.

Andere prioriteiten

“In verband met mijn aanwezigheid bij het Global Clean Energy Forum in Pittsburgh, waar voor Nederland belangrijke onderwerpen als waterstof, bio-energie en transport op ministerieel niveau worden besproken, zal ik helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen in uw Kamer op 21 en 22 september 2022,” schrijft de D66-minister in een brief.

Er is veel kritiek op het besluit van Jetten om het debat aan zich voorbij te laten gaan. “De ene D66’er is ziek bij een belangrijk debat en de ander heeft andere prioriteiten. Hoelang laten wij ons nog in de maling nemen?” vraagt sportverslaggever Jack van Gelder.

‘Democratisch onzuiver’

Vorig jaar gaf Sigrid Kaag aan niet bij de Algemene Politieke Beschouwingen te zijn omdat ze naar New York zou gaan voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Vervolgens trad ze af als minister, nadat de Kamer een motie van afkeuring had aangenomen vanwege het kabinetsbeleid in de Afghanistancrisis.

Hoewel Kaag vanwege haar aftreden niet meer naar New York ging, besloot ze toch niet het woord te voeren tijdens het debat. “Het is in mijn opvatting democratisch onzuiver om een begroting te becommentariëren en te bekritiseren die ik als minister mede heb gemaakt. Ik zou dat niet geloofwaardig vinden,” schreef ze in een verklaring.


4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
semper amici
semper amici
9 maanden geleden

Wat zal mama Jetten trots op haar ´zoontje´ zijn!

Charlotte
Charlotte
9 maanden geleden

Het is bizar dat dit gebeurd, D66 de pedo partij alom, dit is de tweede afwezig bij een debat! 😡 Duidelijk waar hun prioriteiten liggen! Ig niet bij de Nederlandse burger! 😡

Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
9 maanden geleden

In een wereld van gekken is gekker nog niet te gek.

H. Vaes
H. Vaes
9 maanden geleden

Tja, het merendeel der Nederlanders wil nu eenmaal in de zeik genomen worden. Jammer maar helaas. En zolang ze over zich laten zeiken zal de trein inderdaad doordenderen. Zeer droevig dat de minderheid daar de dupe van is.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x