Homepagina » Binnenland » Minister verandert op de valreep de spelregels voor Ongehoord Nederland. Dit is een ‘typisch voorbeeld’ van een onbetrouwbare overheid
minister
Foto: YouTube/Ongehoord Nederland

Minister verandert op de valreep de spelregels voor Ongehoord Nederland. Dit is een ‘typisch voorbeeld’ van een onbetrouwbare overheid

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland heeft bijna 50.000 leden. En dus besloot minister Slob van Media de spelregels te veranderen.

De peildatum voor de ledentelling van nieuwe omroepen is verschoven van 31 december 2019 naar 31 december 2020.

Die peildatum is de datum waarop omroepen en aspirant omroepen zoals ON! hun ledental moeten indienen bij de overheid.

Typisch voorbeeld

ON! is boos omdat het hierdoor voor nieuwe toetreders moeilijker wordt gemaakt.

De nieuwe omroep: “Dit op het allerlaatste moment verschuiven van de peildatum is een typisch voorbeeld van een onbetrouwbare overheid.”

De initiatiefnemers zeggen ‘gedwongen’ te worden hun strategie te veranderen.

Ineens zegt de minister achteloos tegen een nagenoeg lege Tweede Kamer: ‘de peildatum verandert’, klinkt het.

Dodelijk rapport

“Wat je dan dus doet is vlak voor de finishlijn de spelregels veranderen,” zegt de omroep. “Zo ga je toch niet om met de burgers?”

Volgens een woordvoerder van minister Slob is de verschuiving ‘niet nieuw’. Die zou in juni al aangekondigd zijn en op 6 september vermeld zijn in een wetsvoorstel.

ON! verwijst verder naar een ‘dodelijk’ rapport van de Algemene Rekenkamer over de NPO, de publieke omroep.

De conclusie van dat rapport luidt dat er in Hilversum wordt gegraaid en verbrast.

Echte stem

“Allerlei juridische constructies zijn bedacht om de zakken te vullen van uw belastinggeld,” stelt de omroep.

ON! laat zich niet uit het veld slaan.

“We zullen voor een tweede keer de omroepwereld, met hun verkalkte omroepen en hun wegstromende leden, versteld doen staan,” zeggen de initiatiefnemers.

“ON! zal de NPO veranderen door u een echte stem te geven,” voegen ze toe.

[AD]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Walter schreef:

  Wat is nieuw, kijk maar naar het Oekraïense referendum met een inleg velletje toch akkoord ook Europese grondwet doorgedrukt onder een ander naampje. D66 heeft jaren gevochten voor dit referendum en na een slecht vallend advies zijn ze gelijk met afschaffen begonnen. Waar staat de D voor?

  28 likes
 • Willem schreef:

  Tja had iemand iets anders verwacht? Ze kunnen daar gewoon doen wat ze willen om de hele zooi in stand te houden en iedereen moet luisteren naar 1 dom figuur met een valse agenda kijk ook maar naar die kwal van een Timmermans, IK WIL en dan gebeurt het en wij volgen morrend gedwee want het moet, wat een bagger allemaal. Wn ze blijven maar gezond en worden nooit aangevallen, onbegrijpelijk.

  24 likes
  • Rob schreef:

   @Willem, gewoon stoppen met het meespelen in het macht systeem. Politiek is macht dus stop met stemmen (je stem aan een ander te geven). De banken staan er heel slecht voor, Hou je geld in eigen beheer. En als de politie aan de deur komt, verwijs je ze door naar Rutte. Je doet niets verkeerd want Rutte zei ooit dat iedereen voor zichzelf moest zorgen. Dus kunnen ze je daar niet op pakken. Stop met de mobiele telefoon. Daardoor is niemand in contact met zijn omgeving, plus dat alles wat je doet, koopt, waar je bent etc door dat ding wordt doorgegeven. Dat is de reden waarom het een smart-phone wordt genoemd, het is ‘smart’ voor de heersende macht. Koop wat je nodig hebt om te leven, niet wat je niet nodig hebt. Heb je elk jaar nieuwe kleding nodig om te leven? Nee. Heb je steeds het nieuwste van het nieuwste aan apparatuur nodig? Nee. Koop alleen iets nieuws wanneer dat echt nodig is. Dat is als iets echt kapot is en niet meer werkt. En zo is er waarschijnlijk wel meer wat je zelf knt bedenken. Zo ben je ook bezig met de verandering die gaande is, een verschuiving van het wereldje van macht naar het leven zelf. Dan wordt de klap die er straks komt ook minder groot als er heftige dingen gaan gebeuren. Macht is letterlijk maar 2D, het leven is 3D. Dus ben je met een verschuiving bezig als je je daar op toe legt. De heersende macht zal dan minder gevoed worden als je het niet meer mee speelt en uiteindelijk zullen ze zichzelf ten gronde richten omdat ze niet mee gaan in de veranderingen die in deze tijd gaande zijn. In die zin gaat het niet meer om DOEN maar juist om niet meer MEE TE DOEN aan het vernietigende macht spel.

   24 likes
   • johan schreef:

    Hou toch op met deze ‘mantra’! Of moet ik op jou stemmen Dat jij gelijk hebt?
    Echt onzin. Ik heb ook mijn bedenkingen over politiek en weet soms niet wat te stemmen. Niet stemmen is dom.. dan wordt je stem… en vul maar in…

    6 likes
    • Rob schreef:

     Jij bent duidelijk nog iemand die zijn leven van een ander laat afhangen. Je begrijpt nog steeds niet hoe de wereld werkt waar jij je stem aan geeft. En nee, je moet ook niet o mij stemmen. Je zou je stem zelf moeten gebruiken als er iets wil veranderen in dit land. Je stem aan een ander geven en vervolgens klagen dat het hier zo’n teringzooi is. Geloof maar niet dat er ook maar enige partij bestaat die iets kan veranderen aan wat al om zeep is geholpen. Ook niet PVV en FvD. Wat er allemaal aan welvaart etc is weggesluisd van het volk komt door geen enkele partij terug. Dat is domweg verdwenen. Als jij denkt dat de PVV of FvD dat terug haalt van de kapitalisten en globalisten dan ben jij degene die nog steeds in een waan zit. Op het Binnenhof zal nooit iets veranderen, door niemand. Het is één grote corrupte bende. Hoe vaak zijn er niet nieuwe partijen gekomen die beloftes doen en het nog nooit nagekomen zijn? Dan komt de FvD met zijn mensen die heel mooi kunnen praten en hoppa, het gros tuint er voor de zoveelste keer in. Ze zeggen precies wat het volk denkt ja. Dat deed de PvdA ook toen die na de oorlog zogenaamd de arbeiders ging vertegenwoordigen omdat de arbeiders onrustig werden. Wat is ervan geworden? Minder dan niks. Het is niet eens meer voor de arbeiders. Maar ga je gang, geef je stem maar aan iemand anders. Dat is precies de reden waarom er nooit iets verandert in dit land. Niemand trekt zijn bek open en laat het gespuis lekker zijn gang gaan. Daar ben jij er ook één van. Maar niet klagen als volgend jaar weer de zorgverzekering verhoogd wordt, de energiekosten, de huren etc. Wie zwijgt STEMT toe. En dat is precies waarom er verkiezingen zijn, het volk het zwijgen opleggen en laten toestemmen dat alles duurder wordt terwijl je inkomsten ver achter blijven en je uiteindelijk een keer met niks over blijft.

     Wat ze daar uitvreten in het Binnenhof zal mij een worst zijn. Straks zitten ze daar een keer niet meer want dan is dat hele systeem ingestort. Maar dan heb ik mijn eigen leven op orde en jij niet. Jij zal nog steeds afhankelijk zijn van anderen omdat jij geen zelfexpressie hebt als je je stem niet zelf gebruikt. Je zal straks een keer zelf moeten gaan nadenken want niemand heeft een plan. Dan moet het uit de mens gaan komen en dat wordt knap moeilijk als je geen eigen stem hebt. De politiek is macht, wat er straks belangrijk gaat worden is iets heel anders: KRACHT. Mensen zullen dan hun krachten moeten gaan bundelen en zich niet meer laten overheersen door macht. Dat is wat het gros nu nog steeds doet, stemmen op een macht die over hen heerst. En jij hoort daar bij. Gelukkig is dat niet mijn probleem, daar STEM je zelf voor. Ik niet meer, ik ben daar allang klaar mee. Als je nu nog niet wakker bent dan wordt je straks wel een keer keihard door elkaar geschud en dan zul je wel moeten. Dan is er geen politiek machtsbeleid meer. Er zijn dingen aan het veranderen in deze tijd waar jij nog totaal geen idee van hebt. Het is nu domweg oorlog en jij staat aan de kant van de macht die de boel aan het vernietigen is. DAT is dom.

     5 likes
     • danmaarzo schreef:

      Dus ON had dit kunnen weten, beetje dom dus. Verder is men kritisch over de overheid, maar gaat wel de hand ophouden voor geld (kijk en luistergeld), schijnheilig dus.

      0 likes
     • Hein schreef:

      Top Rob, ik had niet beter kunnen verwoorden.

      0 likes
    • Hein schreef:

     Stem dan blanco, stemmen is de grootste onzin die er bestaat.

     0 likes
 • Rob schreef:

  Misschien kan ON een Youtube kanaal beginnen voordat ze verder komen. Jensen doet het ook goed op Youtube. Dat levert dan in ieder geval al bekendheid op. Of, als Youtube dwars gaat liggen, is er wel een ander media platform. Er zijn er meer in deze tijd.

  9 likes
 • René schreef:

  Wat mij betreft helemaal opheffen, gesubsidieerd TV kijken. Het geld wat vrijkomt dan maandelijks overmaken aan de burgers zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze naar willen kijken.

  7 likes
 • ErikDL schreef:

  ” De peildatum voor de ledentelling van nieuwe omroepen is verschoven van 31 december 2019 naar 31 december 2020. ”
  Dat is toch een jaar extra ? Of zie ik dat verkeerd ? Een extra jaar om meer leden te werven ?

  7 likes
 • exegese schreef:

  quote : “Wat je dan dus doet is vlak voor de finishlijn de spelregels veranderen,” zegt de omroep. “Zo ga je toch niet om met de burgers?”

  Een andere groep burgers waarbij men aldoor tijdens het spel de regels naar believen blijft veranderen zijn de boeren. Zij hebben investering op investering gedaan aan de hand van allerlei opeenvolgende veranderingen van de spelregels. De laatste veranderingen van onzinregels qua co2, stikstof en pfas stelt zelfs het totale voortbestaan van het levenswerk van meerdere generaties in de waag. Zij vinden dus terecht dat de overheid een totaal onbetrouwbare partner is, een partnerschap wat zeker niet in vrijwilligheid en gelijkheid in recht is aangegaan. Diezelfde boeren zijn terecht heeeel erg pissig en dat gaan we nog merken in Nederland. Je hoort er weinig van maar er staan grote acties op til. Grote kans dat de schappen in de winkels verre van gevuld zullen zijn vlak voor de kerst. We kunnen nog wat leren van die boeren, ze gaan het mes op de keel zetten bij het gespuis in Den Haag.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2019/12/10/boeren-beloven-keiharde-acties/

  6 likes
 • vladi schreef:

  ben al lid.

  fff

  3 likes
 • salvar schreef:

  hebben jullie ook zo,n hekel aan het woord spelregels?
  ik wel ik kan het woord wel uit mijn strot trekken.
  ik heb het idee of je nog op de kleuterschool zit.
  het is GVD geen spelletje het is het vern..ken van het volk , ondanks dat is er niets nieuws onder de zon

  kijk maar naar die man met die grijze baard (timmermans) , bad bad sint.

  2 likes
 • Earthaxis schreef:

  Ongehoord Nederland doet zijn uiterste best om voor 20 december 50.000 leden te werven. Want dan zijn ze op tijd om een zendmachtiging aan te vragen. Dachten ze. Want het is niet zo: de peildatum is in december 2020. Dat de peildatum naar 2020 zou worden verschoven was al een half jaar bekend, maar kennelijk niet bij de vrienden van de schedelmeters en holocaustontkenners. En dus zijn ze nu boos. Omdat ze zich vergist hebben.

  Ik zou zeggen, doe nou eens je huiswerk, want zwakbegaafdheid past in het rijtje holocaustontkennen en schedemeten. Of moet ik zwakbegaafdheid ontkennen en net doen alsof jullie allemaal hoogbegaafde “deskundigen” zijn.

  Jullie doen dit allemaal uit woede. En die woede maakt gretig. Die gretigheid maakt je haastig en die haast maakt weer slordig.
  Het zwakbegaafde gedeelte is dat je dit hoort te weten als je als stel volwassenen je je boven het gepeupel gaat verheffen om een omroep te starten. Ja jullie gaan het de rest van Nederland wel even vertellen toch?

  Lekker overal tegenaan schoppen. Lekker boos. Dat je leven niet is gelopen zoals je had gedacht, nu heb je daar dan lekker een uitlaapklep voor. Hoppa wat zondebokjes erbij en klaar is kees.

  Hoezo de wereld verbeteren middels een tv omroep? Hoe dan?
  Allemaal gebakken lucht, commercie en opinie beinvloeding.

  Dus wie zegt me niet dat het allemaal (zoals bij gecontroleerde oppositie) allemaal vooropgezet en nep is?

  Huppel maar lekker van links naar rechts en weer terug lieve kijkbuiskindertjes. Oogjes dicht en snaveltjes toe. Zzzz

  NEXT

  2 likes
 • ikbenik schreef:

  Ik ben al een hele tijd fel tegen Nederland 1 tot en met 3.
  We moeten hier niet meer aan meedoen lees ik.
  Hoe dan? ik heb geen tv aansluiting meer. Alleen internet…
  Hoe krijgen we het voor elkaar om geen belastinggeld meer naar deze zenders te sturen?

  1 likes
 • Pjoter schreef:

  @ Rob, jawel een goede vervanger van you tube en razend populair ;

  https://www.brighteon.com/channel/thinkaboutit

  0 likes
 • Johan_SC schreef:

  Een beetje mosterd na de maaltijd:

  “Volgens een woordvoerder van minister Slob is de verschuiving ‘niet nieuw’. Die zou in juni al aangekondigd zijn en op 6 september vermeld zijn in een wetsvoorstel.”

  Als men bij ON niet goed oplet, dan krijg je deze onderbuikwaarheden.

  0 likes
 • Neeltje schreef:

  Ja je mag niet gehoord worden!
  On Gehoord !!! Toch

  0 likes
 • Hein schreef:

  Als stemmen echt zou werken, was het allang verboden geweest.

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >