Homepagina » Mens en Dier » Undercoverduif met geheime boodschap gevonden
Undercoverduif met geheime boodschap gevonden

Undercoverduif met geheime boodschap gevonden

In Bletchingley in het Engelse Surrey zijn de resten gevonden van een postduif uit de Tweede Wereldoorlog. Het dier droeg een gecodeerde boodschap bij zich.

Historici denken dat de vogel op 6 juni 1944, beter bekend als D-Day, is opgelaten vanuit bezet Frankrijk en onderweg in een schoorsteen is gevallen.

Tijdens de oorlog beschikten de Britten over een leger van 250.000 duiven. Het stond bekend als de National Pigeon Service. De legerduiven werden naar bezet gebied gebracht om vervolgens met boodschappen van de geallieerden terug te vliegen naar Groot-Brittannië.

Zeer geheime boodschap

De geheime boodschap die in de schoorsteen werd gevonden is geschreven in een mysterieuze code. “We hebben meer dan 30 boodschappen van postduiven uit de Tweede Wereldoorlog in onze collectie, maar geen van allen zijn ze gecodeerd. Het moet hier gaan om een zeer geheime boodschap,” zei curator van het Bletchley Park Museum Colin Hill.

De vogel werd door David Martin gevonden toen hij zijn huis renoveerde. Men vermoedt dat de vogel de weg kwijt raakte, gedesoriënteerd raakte door slecht weer, of vermoeid was na de reis over het Kanaal.

Ontcijferen

In veel oorlogen is gebruikt gemaakt van duiven. Ze staan bekend als briljante navigators. Daarnaast kunnen ze afstanden tot wel 1100 kilometer overbruggen en snelheden van meer dan 120 kilometer per uur bereiken. Codebrekers doen inmiddels fanatieke pogingen om de boodschap te ontcijferen.

Bekijk hier de video.

Bron: Itv.com Foto: Bletchley Park

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arie
arie
9 jaren geleden

Geen van de bovenstaande vermoedens kan kloppen want dat wordt eigenlijk weer ontkracht door wat er onder staat….Wellicht was het al gewond toen het aankwam en is daarna bezweken….wie zal het zeggen…belangrijker of eigenlijk veel leuker is te weten wat dat briefje betekent heeft.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Een leuke titel was geweest, Post uit oorlog toch bezorgd.Ik ben zeer nieuwsgierig wat er op staat na decodering.En wat reaktie nummer #1 Arie betreft,wat wordt ontkracht,en door wat.

Robert
Robert
9 jaren geleden

Ik denk dat er stond !! 2012 de UFO’S komen er aan.

arie
arie
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Een leuke titel was geweest, Post uit oorlog toch bezorgd.Ik ben zeer nieuwsgierig wat er op staat na decodering.En wat reaktie nummer #1 Arie betreft,wat wordt ontkracht,en door wat.[/quote]

gedesoriënteerd door het weer kan ik me enigszins wat bij voorstellen(hoewel, zo ver is het nu ook weer niet om er overheen te vliegen, er zijn mensen die het kanaal zelfs overzwemmen) maar dat een duif moe is terwijl ze echt behoorlijke afstanden kunnen overbruggen en zelfs nog 120 km per uur kunnen bereiken (?) lijkt me die theorie niet echt juist, of hadden we hier te maken met een duif die een Burn-out had?….trouwens, hoe weten ze eigenlijk dat hij het kanaal is overgevlogen? Had hij een Black box aan boord?

x

Check Also

help NineForNews

Help NineForNews – lees hier 3 verschillende manieren hoe

Zoals we al eerder schreven heeft NineForNews ...

vaccin

‘Wat je ook doet, laat je niet vaccineren. Het is vergif, het vergiftigt je hele lichaam’

Wat je ook doet, laat je niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x