CoronaBinnenland

MIT-voorzitter vindt dat coronatoegangsbewijs in de wet moet worden opgenomen: ‘Ongelofelijk’

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Het coronatoegangsbewijs moet in de wet worden opgenomen, vindt Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT). “Horeca en cultuur kunnen niet openblijven bij een oplaaiing van het virus als er niet iets is als het toegangsbewijs,” zei ze in het radioprogramma Sven op 1.

Het MIT bepleit het verankeren van het coronatoegangsbewijs in de wet. “Zorg dat je alle instrumenten klaar hebt liggen, ook dit instrument. Zorg ook dat je het zo kunt inrichten dat het mensen zo weinig mogelijk uitsluit,” aldus Sap.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Zoals we nu voorbereid zijn, is de enige optie als het weer heftig wordt dat al die sectoren – sport, cultuur en evenementen – weer dicht moeten, met ook hele grote maatschappelijke en economische effecten.”

De stekker moet uit het MIT

Haar uitspraken leiden tot felle kritiek. “De stekker moet uit het MIT,” betoogt waterbouwkundige Auke Terlouw. “Een adviesorgaan dat keer op keer middels desinformatie pleit voor het coronatoegangsbewijs moet stante pede opgeheven worden.”

Terlouw kan niet anders dan concluderen dat hier een (politieke) agenda achter zit.

Ook neuroloog Jan Bonte is het oneens met Sap. “Nee, een coronatoegangsbewijs heeft geen zin, heeft geen effect, kost hopeloos veel geld, en heeft ook nog eens tot een enorme polarisatie geleid. Hoeveel bewijs heb je daarvoor nog nodig?” vraagt hij.

Hij verwijst de voorzitter van het MIT door naar psychiater Esther van Fenema. “Geen twijfel mogelijk. Dit is psychiatrie. Deze vrouw is gek. Knettergek. Knotsknettergek,” stelt Bonte.

Gevaarlijk

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen stelt: “Mevrouw Sap toont zich hier kampioen drogredeneren. Het coronatoegangsbewijs heeft niet geholpen om virusverspreiding tegen te gaan (wel om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te stoken) en ze geeft geen enkele onderbouwing waarom het in de toekomst wel zou werken.”

Arts Jona Walk vindt het ‘ongelofelijk’ dat de MIT-voorzitter pleit voor het uitsluiten van vele burgers met een bewezen ineffectieve maatregel. “Hieruit blijkt weer hoe gevaarlijk het is om heftige vrijheidsbeperkende maatregelen te normaliseren,” schrijft de arts.

Noodbevoegdheid

Walk waarschuwt dat de regering later kan proberen de noodbevoegdheid te gebruiken voor de coronatoegangspas, bijvoorbeeld op basis van adviezen van Sap. Zo gebruikte Kuipers recent argumenten van het MIT om reizigers uit China verplicht te testen.

De arts wil dat mensen de Eerste Kamer oproepen de aangepaste Wet publieke gezondheid, waar een permanente coronawet onderdeel van wordt, af te wijzen. “Hoe meer mensen dit ook doen, hoe luider onze gezamenlijke stem.”

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Dit is een sappige uitspraak, die zolang het bestaan van het virus niet is aangetoond, kant nog wal raakt.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

We hebben dat hele circus reeds gezien en weten ondertussen hoe de vork aan de steel zit, oprotten met die vrijheidsberovende onzin!

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
1 jaar geleden

Jolande Sap was al niet snugger toen ze in de 2de kamer zat. 10 jaar later is het er ook niet beter op geworden.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Jolanda Sap is de oud voorgangster van Groenlinks.

Zij demonstreerde in de 2de kamer hoe je een stekker uit het stopcontact trekt.

Wordt tijd dat haar stekker eruit getrokken wordt.

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x