Wetenschap

Kunstmatige plasmaballen gemaakt met HAARP

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Natuurkundigen die zijn betrokken bij het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) in Alaska hebben in de bovenste laag van de atmosfeer dichte plasmawolken laten ontstaan.

De plasmawolken werden een uur lang in stand gehouden door de HAARP-zender. Eerdere kunstmatige plasmawolken bleven hooguit 10 minuten bestaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) om de invloed van fenomenen in de ionosfeer op communicatie en ruimteweer te bestuderen.

Kritiek

Het HAARP-project is erop gericht om een 3,6 MW signaal, variërend van 2,8 tot 10 MHz op de HF-band, uit te zenden in de ionosfeer. Men wil de plasmawolken, of plasmaballen, op een hoogte van 50 kilometer onder de ionosfeer gebruiken als kunstmatige spiegels om radar- en communicatiesignalen te reflecteren.

Bij het project zijn ook het Stanford Research Institute, de Universiteit van Alaska Fairbanks, de Universiteit van Florida en het Britse defensiebedrijf BAE Systems betrokken.

Al sinds het begin van het project is er kritiek geuit op HAARP. Allereerst werd de locatie voor het HAARP-terrein vooral gekozen om politieke redenen. Midden jaren negentig begonnen mensen te twijfelen aan de ware doelstellingen van HAARP, een programma dat voortborduurt op de technologie van Nikola Tesla.

Hersengolven

Een groep Amerikaanse natuurkundigen uitte kritiek in wetenschappelijke tijdschriften als Physics and Society, waarin ze beweerden dat HAARP onderzoek zou kunnen doen naar het uitschakelen van vijandige wapens. Deze kritiek werd versterkt door natuurkundige Bernard Eastlund, die enkele van de concepten achter HAARP had helpen ontwikkelen.

In augustus 2002 presenteerde de Russische Staatsdoema een kritisch rapport over HAARP, waarin werd gesteld dat de Amerikanen bezig zouden zijn met de ontwikkeling van een geofysisch wapen. Rusland beschikt zelf ook over een ionosfeerbestraler, de Soera. Tot slot zijn er onderzoekers die stellen dat HAARP kan worden gebruikt om hersengolven te manipuleren.

Bron: Navy.mil

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathy
Cathy
11 jaren geleden

Ja ze denken dat ze god zijn en maar spelen met dat ding .

m&m
m&m
11 jaren geleden

is geen sf meer,zometeen lopen wij(de burger)als zombies rond.

diamond
diamond
11 jaren geleden

Zolang je het maar vertrouwen schenkt cq er niets tegen kunt doen is er voor hun geen vuiltje aan de lucht, en als er een vuiltje is, hebben ze HAARP.
Inmiddels begrijpelijk dat dit onder het, inmiddels wetende dat het zowiezo een leugen is, mom van “maar we hebben het toch goed met jullie voor” cliché, getolereerd wordt door dezelfde zieke bovenlaag..

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“Tot slot zijn er onderzoekers die stellen dat HAARP kan worden gebruikt om hersengolven te manipuleren.”

Wie zijn er zoal met dergelijke onderzoeken bezig geweest ?

Interessant omdat:
Hersengolven worden gekenmerkt door laag-energetische elekrische signalen met een ultra lage frequentie.
Terwijl HAARP gebruikt maakt van hoogfrequente electromagnetische signalen met een hoge energetisch niveau.
Het is niet uit te sluiten dat elekrische stromen in de hersenen kunnen worden gemanipuleerd door hoogfrequente energie, maar zo’n techniek komt bij mij nogal lomp over.
Het grofstoffelijke van HAARP inzetten om het fijnstoffelijke te manipuleren. (Een graafmachine gebruiken voor het verwijderen van een houtplinter uit je arm.)
Het verslag van zo’n onderzoeker werp wellicht een ander licht.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x