Straling

Je mobieltje kan wel degelijk kanker veroorzaken. Deze professor legt uit wat je er tegen kunt doen

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen eeuw is de intensiteit van door de mens veroorzaakte straling enorm toegenomen, op sommige plekken – zoals in de stad – met een factor 1000. Dat stelt professor Guy Vandenbosch van de KU Leuven in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.

Tegenwoordig is overal om ons heen zeer veel straling aanwezig die door de mens gemaakt is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze straling, die onder meer wordt uitgezonden door mobieltjes en draadloze routers, kun je niet horen, zien, voelen of proeven, maar is er wel.

Biologische effecten

Wat zijn nu de effecten van deze straling op ons lichaam? Enerzijds zorgt de straling ervoor dat je hoofd opwarmt als je aan het telefoneren bent.

Tijdens het bellen stijgt de temperatuur in je hersenen gestaag, met enkele tienden van een graad, aldus dr. Vandenbosch.

Dat zal volgens hem echter niet één groot effect hebben op het lichaam. Waar we vooral naar moeten kijken zijn de biologische effecten, zegt hij.

Kanker

Denk aan het krijgen van hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, of misschien zelfs kanker.

Als de straling in contact komt met onze cellen kan de celwerking verstoord raken en kan op deze manier kanker ontstaan.

“Deze dingen worden allemaal onderzocht en zijn uitgeplozen binnen onderzoeken,” zegt Vandenbosch.

Stralingshygiëne

Wat kunnen we hieraan doen? De professor wijst op het belang van wat hij stralingshygiëne noemt. Hij gebruikt zijn gsm alleen wanneer het echt nodig is of maakt gebruik van zijn vaste telefoon.

Daarnaast vindt Vandenbosch dat de stralingsnormen zo streng mogelijk moeten worden. De stralingsniveaus moeten dusdanig worden geminimaliseerd dat het systeem nog net goed werkt.

Bekijk de video hieronder:

[Universiteit van Vlaanderen]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Men kan altijd nog wat in het kankerfonds storten als bestrijding van kanker? zodat men gewoon door kan gaan met kanker verwerkende apparatuur waar de mens zich mee bediend als een hulpje voor communicatie misschien vinden ze wel een pilletje of wat er voor uit ….

Pollie
Pollie
6 jaren geleden

In een wereld waarin bijna iedereen van een mobiele telefoon gebruik maakt zie je het aantal hersentumoren niet enorm toenemen. Dus het valt in de praktijk wel mee met die stralingsgevaren

Peter
Peter
6 jaren geleden

Waarschuwingen m.b.t. Straling mobieltjes zullen helaas genegeerd worden.
Geval van cognitieve dissonantie.

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Dus de temperatuur in de hersenen stijgt een heel klein beetje door te telefoneren. Terwijl we buiten, extremere temperaturen gemakkelijk kunnen doorstaan: winterkoude tot zomerhitte.
De “gewone” straling uit elektrische toestellen (elektromagnetische straling bijvoorbeeld), die beïnvloeden ons naar het schijnt ook (ai. Hier zit ik dan met mijn nieuwe elektrische tandenborstel).

Een microgolfoven van 1000W is bijvoorbeeld 500 keer krachtiger dan een gsm.

Zelfs de klassieke AM-FM-radio gebruikt radiogolven. Zonlicht (UV-straling) is schadelijk,… We kunnen beter diep in de grond leven, weg van alle straling… alhoewel… er is ook zoiets van aardstraling…

Afbeelding van een stralingsdiagram:
http://www.mobilemac.nl/wordpress/wp-content/uploads/mm/2009/10/ondeselectromagnetiques.jpg

Gelukkig gebruik ik mijn smartphone niet om uren lang te telefoneren, eerder om berichtjes te versturen en hooguit vijf minuutjes daarmee te telefoneren. Ik hoop minstens 80 jaar te mogen worden zonder tumor in de hersenen, maar een leven zonder WIFI of mobiele phone lijkt mij niet meer van deze tijd. Ik zou ze niet kunnen missen.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x