Homepagina » Archeologie » ‘Nieuw bewijs’ dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?
'Nieuw bewijs' dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?

‘Nieuw bewijs’ dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?

Op een berg zijn sporen van de Ark van Noach gevonden, zo zeggen onderzoekers. Het schip zou op de Ararat in Turkije liggen.

Professor Paul Esprante zei vastbesloten te zijn bewijs te vinden waaruit blijkt dat de Ark op de berg kan worden gevonden.

Hij nam samen met 107 andere wetenschappers deel aan een driedaags symposium over de Ark in Turkije.

Geen mythe

“Ik ben van plan plekken rond de berg te bezoeken en te speuren naar tekenen van catastrofale gebeurtenissen in het verleden,” zei Esprante.

Professor Oktay Belli van de Universiteit van Istanboel zei: “De Ark van Noach is geen mythe, maar heeft echt bestaan en wordt genoemd in alle heilige boeken.”

Volgens Genesis 8:4 bleef de Ark op de 150e dag van de grote zondvloed vastzitten op het ‘gebergte van Ararat’.

Andere hoge berg

Dr. Andrew Snelling denkt niet dat de Ararat de locatie kan zijn waar de Ark ligt omdat het gebergte volgens hem pas na de zondvloed is gevormd.

“De vulkaan die nu Ararat wordt genoemd ontstond pas nadat het oceaanwater zich terugtrok,” zei hij.

Dr. Snelling denkt dat de Ark op een andere hoge berg in de regio is aanbeland.

99,9 procent zekerheid

In april 2010 claimde een onderzoeksteam de resten van de Ark van Noach te hebben gevonden op Ararat.

Filmmaker Yeung Wing-cheung beweerde toen met 99,9 procent zekerheid de Ark van Noach te hebben gevonden.

Foto: Botaurus Wikimedia Commons

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcelleke
marcelleke
3 jaren geleden

Dit “nieuw bewijs” dient nog gevonden te worden, als ik de tekst goed lees …

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De arc van Noach was een ufo.m

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De arc van Noach was een ufo.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Unidentified FLOATING Object ??

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Hebben ze beelden van uitgezonden.
Grote schip van hout boven op een berg.
Inderdaad in Turkije op de berg Ararat. Het is onmogelijk dat een schip daar op een 6 km boven zeeniveau op een besneeuwd bergtop kan geraken.

Sterm
Sterm
Reactie op  Typhoon
3 jaren geleden

Is het op TV geweest? Oh dan is het vast waar.

Denk even na over de absolute waanzin van dit bijbelse verhaal en je zal begrijpen zal zelfs het houden van alleen twee olifanten voor 150 dagen op zo’n schip met acht bemanningsleden een bijna onmogelijke taak is. Ze vreten dan al 60 ton aan voedsel en 60.000 liter aan zoet water dat dat je niet vers kan houden.

K.Gankema
K.Gankema
Reactie op  Sterm
11 maanden geleden

Er bestaat beeldmateriaal van het chinees onderzoeksteam,waarbij heel nauwkeurig delen van het schip zijn beschreven en bezocht. Ik ben niet gelovig maar puur vanuit archeologisch perspectief is dit heel indrukwekkend. Zoek de beelden maar eens op en raak onder de indruk.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

@Jaya, De ark van Noach is inderdaad het schip van Enki.

Marco
Marco
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Ja met DNA van alle soorten levens op aarde.

D enk i k

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Religieuze boeken en religies tot aan religieuzen zijn doorgewinterde satanische zaken (idem als politieke stromingen, clubjes allerlei aard tot aan koningshuizen en vroegere machtige landheren) die met grote scepsis op afstand dienen te worden gehouden, het liefst nog mogen worden opgeruimd voordat ze de kans krijgen anderen op te ruimen omdat men zich niet zou willen bekeren tot de religie, hun macht of ideeën.

Niets zo gevaarlijk voor een vrij denkend, onafhankelijk, zelfstandig en soeverein mens als religie en al zijn bijkomende ellendige, waardeloze en nietszeggende onderwerpen gebaseerd op pure bijgeloof of simpel: “het geloven in een opperwezen die goede (ooit zal belonen en het kwade (ooit) zal straffen”. Alles inhoudsloos en gekakel van de bovenste plank van smeerlappen die de kunst van bespelen en sturen begrijpen en over lijken gaan als het even niet gaat zoals ze willen…Want waar is het recht gedaan en waar is onrecht gestraft in de eeuwen dat het voor miljarden doden heeft gezorgd en de groots mogelijke ellende heeft gebracht onder de vlag van een rechtvaardige opperwezen die liefde en warmte predikt?

Dat een Ark van Noach zou hebben bestaan is pure onzin, sagen, verhalen en boodschappen aan het domme volk wat zich gedwee en slaaf vrijwillige onderwerpt aan de machtigen der aarde die met goedgelovigheid en angst en hel of verdoemenis het achterlijke volk onder de duim weten te houden.

De mensen die religies, politieke ideeën of macht structuren verspreiden zijn nog altijd niet gestraft en zijn nog altijd dankzij het goedgelovige en volgzame slavenvolk hun macht en invloed niet kwijt. Daar kan zelfs een onzichtbaar, stumperig opperwezen niets aan veranderen. De macht ligt bij het volk, maar niet bij het volk zodra ze zich onderwerpt aan de meest idiote boeken, diverse media, of machten.

Maarten V
Maarten V
3 jaren geleden

Een houten boot dat alle dieren van de Aarde vervoerde. Van slak (die niet van zout water houdt) uit het Noorden tot olifant uit het Zuiden. Er zijn zo’n 4 500 zoogdieren, 9 000 vogelsoorten en meer dan 900 000 soorten van insecten etc… (als je de soorten leven op de aarde van een-celligen, plantensoorten tot olifanten samen optelt kom je makkelijk aan minstens een 10 miljard diersoorten, denk ik).
Van elk diersoort een mannetje en een vrouwtje dan kom je algauw tot een dubbel zo groot getal. En dit alles kon Noach in luttele dagen (of weken) verzamelen in zijn houten boot. Dit is een typisch voorbeeld van een parabel. Een sprookje met als doel een moraal of een religieuze levenswijze te verspreiden aan het gewone volk die niet konden lezen of schrijven.

Als ze houtresten zouden vinden van een schip zal dat zeker niet toe behoren tot Noach, laat staan van een boot uit die tijd.

Het zou dus een gigantisch groot schip moeten zijn met vele hokjes(want stel je voor dat de dieren elkaar zouden oppeuzelen). Een houten schip zou meteen in tweeën breken door het gewicht en door de grootte.

Oh ja. De reden dat het toen wel kon? Wel omdat god het zo heeft gewild. Het staat in het heilig boek, zowel de bijbel, de thorax als de koran. PUNT! Pffff…

Bovendien zou het hout allang vergaan zijn door de eeuwen heen.

Zelfs een ruimteschip zou niet in staat zijn om zoveel diersoorten in enkele weken tijd te kunnen herbergen. Misschien wel door middel van het verzamelen van dna-stalen. Maar dan hebben die dingen weer miljarden jaren tijd nodig om tot de populatie te komen als dat van vandaag.

Dat er in die tijd door een (natuurlijke) global warming meer overstromingen waren kan best waar zijn. Waardoor ook in Indië bijvoorbeeld gelijkaardige verhalen verschenen (maar dan zonder Noach).

Ik ben wel benieuwd wat ze zullen vinden op die berg. Ofwel vinden ze gewoon niets (en zouden de religieuze aanhangers van de complottheoretici zeggen dat het door een geheime elite is weggehaald) ofwel spelen ze vals door eeuwenoud wrakhout op de berg te plaatsen en deze toe te schrijven aan restanten van Noachs boot.

Willie
Willie
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Natuurlijk zijn al deze verhalen parabelen n.a.v. (kosmische- en/of of rampzalige) “ware” gebeurtenissen en dienen dus anders te worden verstaan; het zijn geen letterlijke verslagen en waarheden. En Maarten……, in de “thorax’ zul je helemaal niets vinden over deze gebeurtenissen, misschien wel een liefdevol hart! 🙂

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Willie
3 jaren geleden

Oeps… Thora bedoelde ik. Amai. Wat een domme misser van me. :s

oskaar
oskaar
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

In de Thorax nog wel, Tijd voor een luchtwegenonderzoek van de dokter lijkt mij zo….

Pascal
Pascal
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Dit staat ook al beschreven in kleitabletten . In opdracht van Enki !! Als je alleen het DNA gebruikt van alle dieren , dan past dat makkelijk op dat formaat boot ..

Ruben
Ruben
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Genoeg aanwijzingen dat het echt is gebeurd. Noach heeft de dieren niet zelf allemaal verzameld ,dieren werden geleidt door Gods werkzame kracht. En trouwens er zijn ook een hoop dieren gestorven ,zoals sabeltandtijger en de mammoet. En wat betreft Halloween Moederallerzielen en Allerheiligen op 31 oktober ,1 en 2 november, als je goed kijkt naar de diepe oorsprong ervan , gaat het helemaal terug naar de tijd van van de 17e dag van de tweede maand en dat is de Joodse maand Tisjrien, en die dag van de Joodse kalender zit op en nabij Halloween, en 1,2 november. Kelten vierden het maar ook heleboel germaanse stammen , zelfs de Sumeriers en Akkadiers vierden of herdachten deze dag , en het slaat uiteindelijk allemaal op de herdenking van de Zondvloed met Noach de Heer der Wateren.

Westerhof Geert
Westerhof Geert
Reactie op  Ruben
2 jaren geleden

En hoe kwamen dan die pinguins van de zuidpool en de ijsberen van de noordpool, die moesten nogal een eind lopen en/of zwemmen en hoeveel tijd kregen ze daar voor? Waar haalden ze op de ark al dat voedsel vandaan? Oh, God zorgde dat ze geen honger kregen natuurlijk en dat ze elkaar niet opvraten.
Dit zijn toch verhalen zoals je die in elke cultuur vindt om iets in bloementaal te verklaren net als het scheppingsverhaal, toren van Babel etc.
Zou een Schepper van dit immens heelal, met zijn miljarden melkwegstelsels, geen simpeler methode kunnen bedenken dan zo’n ingewikkelde operatie met een boot…
Kom nou toch!

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

De zondvloed is geen mythe maar een waargebeurd verhaal. Net uniek omdat wereldwijd veel volkeren het stijgen van de zeespiegel vermeldden. Dit had te maken met einde van de laatste ijstijd die omstreeks 12,000 jaar geleden plaatsvond.

PIETJE
PIETJE
3 jaren geleden

Waar zijn de fotos vraag ik me dan af ?

lobo
lobo
Reactie op  PIETJE
3 jaren geleden

geen foto’s , de mensen waren naakt, ze zijn gecensureerd 🙂

Louise
Louise
3 jaren geleden

Een mythe moet je niet uit elkaar rafelen, anders is het geen mythe meer…….je moet je in kunnen leven in de tijd dat verhalen van generatie naar generatie gingen……en uiteindelijk geeft iedereen zn eigen draai eraan….De zondvloed was er natuurlijk wel, een groot gebied heeft onder water gestaan tot in China toe, daar zijn nu nog prachtige groene vreemd vormige bergen, waar vroeger zee was……..Overigens heeft Joanna Lumlye voor de BBC een prachtige docu gemaakt, op zoek naar de ark van Noach , te zien op you tube……….

salvar
salvar
3 jaren geleden

inderdaad zoals sommige zeggen een ufo en het dna van al het leven in dna-banken opgeslagen.

Bewust
Bewust
3 jaren geleden

In de nadagen van het tsarenrijk hebben de Russen een aanzienlijk deel van de inhoud van de ark van Noach in kisten meegenomen van de berg Ararat . De zogenaamde revolutie heeft er helaas voor gezorgd , dat de kisten met hun waardevolle inhoud zijn “verdwenen “, waarbij het me niets zou verbazen als ze zijn meegenomen door dezelfde krachten die voor de “revolutie “gezorgd hebben . In dat geval zijn ze dus waarschijnlijk in Amerika .
Overigens moet men de techniek van toen niet onderschatten . Het lijkt me zeer aannemelijk dat van alle planten en dieren alleen hun zaad en DNA in veiligheid werd gebracht , te vergelijken met de databank ergens bij de Noordpool .
Dat de ark echt heeft bestaan lijdt geen twijfel .

x

Check Also

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

advocaat

Advocaat Adèle van der Plas over pedo’s bij justitie: ‘Dit is iets wat heel Nederland moet horen’

Deze week was er vooral aandacht voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x