Mens en Dier

Mona Keijzer over ’toneelspel’ Rutte: ‘Het is eigenlijk niet te geloven’

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Premier Rutte wilde afgelopen nacht niet uitweiden over het kabinetsoverleg of ingaan op mogelijke stappen die zijn gezet. Na de ministerraad zal een deel van het kabinet verder praten over een pakket maatregelen om grip te krijgen op de instroom van asielzoekers.

Rutte heeft de deadline van zijn eigen fractie om voor het zomerreces een pakket maatregelen op tafel te hebben, niet gehaald. “We zijn hard bezig,” beweerde hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De premier dreigde het kabinet te laten vallen als de andere coalitiepartijen niet akkoord gaan met maatregelen om de instroom te beteugelen.

Toneelstuk

Veel mensen trappen er niet in. “Het is heel erg aanlokkelijk om in dit spelletje, toneelstuk mee te gaan, maar het is eigenlijk niet te geloven dat we hier nu staan, zo vlak voor de zomervakantie,” zei voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer in Op1.

Ze wees erop dat dit al jaren speelt. “Al jaren verdrinken er mensen op de Middellandse Zee. Al jaren zien we dat asielzoekerscentra vollopen. Nu zitten we vlak voor de vakantie en gaat Rutte stoer doen.”

Wat hier volgens haar had moeten gebeuren: Rutte had zijn positie in Brussel jaren geleden al moeten gebruiken om iets te doen aan die kerstboom van wet- en regelgeving die hier staat, waardoor het zo aanlokkelijk is om in een bootje te stappen, waardoor het zo aanlokkelijk is om door te lopen naar Nederland.

Vlieg er niet in, mensen

Rutte eist onder meer een beperking van het aantal kinderen dat uit oorlogsgebied naar Nederland komt. “Vlieg er niet in, mensen!” waarschuwt Kees Vlaardingerbroek. “Klein maatregeltje hier, kleine beperking daar. Alles voor de bühne. Uiteindelijk gaat de massa-immigratie naar Nederland gewoon door, aangejaagd door Rutte en zijn VVD. Veel geschreeuw, weinig wol. Is al vele jaren zo immers.”

Hoogleraar Ewald Engelen zegt: “Typisch Rutte om een kabinet te laten vallen op een opgepompt onzin-onderwerp dat hem rechts kudo’s oplevert en hem in staat stelt links om de oren te slaan met hun onbegrip van de zorgen van de gewone Nederlander.”

Ermee wegkomen

“Terwijl die gewone Nederlander niet inziet dat niet de asielzoeker zijn vijand is, maar de CEO van de Nederlandse multinational en zijn organische intellectuelen in de politiek, media en academie,” aldus Engelen.

“Zoals Rutte al bij zijn vorige demissionaire periode zei, kan hij dan meer doen en ermee wegkomen want hij is dan al officieel ‘opgestapt’,” merkt topmodel Lonneke Engel op.

4.9 191 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ludo
ludo
10 maanden geleden

“wanneer krijgt mijn kind nu eens een woning?”
geloven jullie nu nog ECHT in dat sprookje???

Mikkie
Mikkie
10 maanden geleden

Ja…die stroom gaat gewoon door..

jessie nameles
jessie nameles
10 maanden geleden

van het begin af aan hadden ze die rubberbootjes lek moeten schieten op het strand van libie, tunesie , enz ,. en al die boten die de [vluchtelingen] op pikken naar de schroothoop moeten brengen in plaats van onze vissers vloot . dan hadden ze wel 3 keer na gedacht voordat je op een opblaas krokodil de middelandse zee over wil peddelen.!!!!!!!!!!

Simon
Simon
10 maanden geleden

Toneelspelen, liegen en bedriegen zijn de top skills van Rutte. Hij zit dus op de juiste plek. Droombaan.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x