Binnenland

Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de kans groot is dat zij volgend jaar moeten korten op de pensioenen. ABP kan niet zeggen hoe groot de korting zou zijn als die er komt. De fondsen verdienden meer geld met beleggingen, maar de rente is dusdanig laag dat ze naar eigen zeggen niet genoeg in kas hebben om te voldoen aan de verplichtingen. Tegelijkertijd geeft Rutte miljarden weg aan Zuid-Europa.

Dat er moet worden gekort op de pensioenen en tegelijkertijd miljarden naar Zuid-Europa gaan, is niet logisch, schrijft Harry Kuenen. “In de jaren die voor ons liggen, krijgt de rekenrente alsmaar de schuld van een eventuele korting, terwijl ook nu nog het geld tegen de wanden van de pensioenfondsen klotst.”

Twee keer door dezelfde hond gebeten

En dan nog iets. In de jaren negentig haalde de Nederlandse regering tot grote woede van de Algemene Rekenkamer 30 miljard gulden uit de pensioenpot bij het ABP. De mensen die dat geld hebben ingebracht, dreigen nu door diezelfde regering te worden gekort. Zo word je twee keer door dezelfde hond gebeten, zegt Ruud van Aalst.

Jacques Stoop wijst erop dat het ABP nooit is gecompenseerd voor de pensioenroof door het kabinet-Lubbers. “Gepensioneerden dreigen nu de rekening te moeten betalen. Kortingen zijn ontoelaatbaar.”

Europarlementariër Derk Jan Eppink voegt toe:


Ouderenorganisatie ANBO heeft Den Haag ook laten weten dat door veranderende rekenregels forse kortingen dreigen. In een brief aan de Tweede Kamer waarschuwt de organisatie dat gepensioneerden definitief een derde van hun pensioen dreigen kwijt te raken als er geen goede overgangsregeling naar het nieuwe pensioenstelsel komt. In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om dat verlies goed te maken. “Rutte laat ouderen bungelen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
duitinzakje
duitinzakje
2 jaren geleden

‘Rutte laat ouderen bungelen’ aldus ANBO.

Maar gelukkig is daar Pia Dijkstra die u humaan naar de andere kant helpt dus geen zorgen.

Bart van den Bos
Bart van den Bos
2 jaren geleden

Het Enige wat klein Holland tegen over deze Wereld doen kan is land opspuiten en daar het inkomende plaatsen voor de Winter weer komt kijken

Reliable Liar
Reliable Liar
2 jaren geleden

En toch stemmen er mensen op deze kwezel.
Onbegrijpelijk …..
Lijkt wel of ze bewust een revolutie aan het uitdagen zijn.

Arwijn
Arwijn
2 jaren geleden

Uit eigen zak terug betalen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x