Homepagina » Binnenland » Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de kans groot is dat zij volgend jaar moeten korten op de pensioenen. ABP kan niet zeggen hoe groot de korting zou zijn als die er komt. De fondsen verdienden meer geld met beleggingen, maar de rente is dusdanig laag dat ze naar eigen zeggen niet genoeg in kas hebben om te voldoen aan de verplichtingen. Tegelijkertijd geeft Rutte miljarden weg aan Zuid-Europa.

Dat er moet worden gekort op de pensioenen en tegelijkertijd miljarden naar Zuid-Europa gaan, is niet logisch, schrijft Harry Kuenen. “In de jaren die voor ons liggen, krijgt de rekenrente alsmaar de schuld van een eventuele korting, terwijl ook nu nog het geld tegen de wanden van de pensioenfondsen klotst.”

Twee keer door dezelfde hond gebeten

En dan nog iets. In de jaren negentig haalde de Nederlandse regering tot grote woede van de Algemene Rekenkamer 30 miljard gulden uit de pensioenpot bij het ABP. De mensen die dat geld hebben ingebracht, dreigen nu door diezelfde regering te worden gekort. Zo word je twee keer door dezelfde hond gebeten, zegt Ruud van Aalst.

Jacques Stoop wijst erop dat het ABP nooit is gecompenseerd voor de pensioenroof door het kabinet-Lubbers. “Gepensioneerden dreigen nu de rekening te moeten betalen. Kortingen zijn ontoelaatbaar.”

Europarlementariër Derk Jan Eppink voegt toe:


Ouderenorganisatie ANBO heeft Den Haag ook laten weten dat door veranderende rekenregels forse kortingen dreigen. In een brief aan de Tweede Kamer waarschuwt de organisatie dat gepensioneerden definitief een derde van hun pensioen dreigen kwijt te raken als er geen goede overgangsregeling naar het nieuwe pensioenstelsel komt. In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om dat verlies goed te maken. “Rutte laat ouderen bungelen.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • duitinzakje schreef:

  ‘Rutte laat ouderen bungelen’ aldus ANBO.

  Maar gelukkig is daar Pia Dijkstra die u humaan naar de andere kant helpt dus geen zorgen.

  0 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Behalve als je een goed gevulde bankrekening hebt, dan verdwijn je eerst in de zorg tot dat ie leeg gelepeld is en dan pas komt daarna snel in alle haast Pia Dijkstra D666 met haar pil. Stem ze weg!!!

   0 likes
 • Bart van den Bos schreef:

  Het Enige wat klein Holland tegen over deze Wereld doen kan is land opspuiten en daar het inkomende plaatsen voor de Winter weer komt kijken

  0 likes
 • Reliable Liar schreef:

  En toch stemmen er mensen op deze kwezel.
  Onbegrijpelijk …..
  Lijkt wel of ze bewust een revolutie aan het uitdagen zijn.

  0 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Ik zou zeggen alleen de mensen korten die op deze partijen hebben gestemd en voor de lockdown waren. Ik weet het onmogelijk om daar achter te komen. Maar voelt zo oneerlijk t.o.v. mensen die die hele corona BS biet accepteerde omdat ze wisten dat het slechts een afleiding is om al die ongein dr doorheen te drukken wat ze nu doen.

   0 likes
  • Willem schreef:

   Is in principe ook zo, het is de weg van de wereld en van het bedachte systeem, wisseling van de wacht als het ware, verschuiving van de macht, inperking van de bevolkingsgroei en het assisteren bij een vroegtijdig heengaan. Zouden ze er niet zo’n toneelstuk van maken maar gewoon straight zijn en vertellen wat de echte bedoeling is denk ik dat het allemaal veel rustiger zou verlopen.

   0 likes
 • Arwijn schreef:

  Uit eigen zak terug betalen!

  0 likes
 • salvar schreef:

  rutte rutte rutte?
  snap nu echt nog niemand dat hij geen enkele interesse heeft in de burger niet , in de pensioenen (behalve graaien) niet.
  heeft geen interesse in nederland.
  waar heeft hij dan wel interesse in?
  zijn meesters bij de illuminatie die ba-al eren.
  het land(en) kapot maken.
  liegen dat het gedrukt staat.
  vooral interesse in zich zelf.
  buiten liegen heeft hij zo,n grote dunk van zichzelf dat het de spuigaten uitloopt.
  heeft een zeer lage dunk van mensen.
  is met reces en zal wel met een pij en cappuson hebben gelopen bij het rituele feest bij de vrijmetselarij.

  0 likes
 • Casper schreef:

  Mijn laatste hoop is volgend jaar Maart. Als Nederland dan niet wakker is geworden. Dan geef ik dit land op, inclusief de bewoners. Weet iemand nog een leuk land in de wereld waar het geen dictatuur is, en waar normaal belasting wordt geheven? Thuiswerken kan ik vanaf elke locatie met internet 😉

  0 likes
 • Der Stef schreef:

  “Rutte laat ouderen bungelen.”
  Dat zouden de ouderen met hem moeten doen !!!
  A. .. …… …m !

  0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja en het zal nog veel ernstiger worden de bezuinigingen en dat allemaal omdat de ooppernar uit Den Haag Sinterklaas speelt. Maar laten we ook realistisch blijven de zg Boomers stemmen massaal op CDA of deze de partij van de kwallen de VVD. Nou hier is je rekening zou ik zeggen.

  0 likes
  • Arnold schreef:

   Nou Bas, ik ben een Boomer en zal absoluut niet op de door jou genoemde partijen stemmen en de mij bekende Boomers ook niet. Het lijkt wel of Mark R. te Den Haag aan het hoofd staat van een criminele organisatie. Zie ook de strapatsen van de Belastingdienst.

   0 likes
 • Jeff schreef:

  Ik ben bijna 58. Tegen de tijd dat ik met pensioen mag, is dat waarschijnlijk al bijgesteld naar 69 of 70. Corona of Covid 29 rekent daarna met me af. Probleem opgelost.
  Voor de mensen die geloven in toeval; vergeet je spuitje niet te halen, dan heb ik nog een kleine kans.

  0 likes
 • jenne schreef:

  Deze Regering moet goed of kwaadschiks weg, als je leest wat er op ons afkomt, qua financieel economische crisis, zou je zeggen wees zuinig op je geld, en vorm een buffer om de schokken op te vangen, maar nee deze Rutte-Ollogren-Bilderberg-NWO regering voerd het programma uit als op gegeven, de middenstand dood, de boeren op sterven, veel huishoudens te veel schulden, daar waar volgens de regering Coronavirus zieken liggen, zijn de bedden leeg, en onze reserves cadeau doen aan zuid Europa, hoe bedenk je het, DIT KAN GEWOON NIET DOOR DE BEUGEL !

  0 likes
 • Jack Burton schreef:

  De NPC’s aanbidden hem dus het maakt niet uit wat deze bruikbare idioot doet…

  Zolang je mondkap maar goed zit, je 1,5m afstand houdt en je medemens netjes rapporteerd bij de autoriteiten…

  Heil Hitle….Rutte!

  0 likes
 • kuus schreef:

  Door de hoge corona werkeloosheid zal er minder in de pensioen potten komen dus nog meer bezuinigen .

  0 likes
 • wolfje168 schreef:

  In de jaren negentig waaide de bui ook over. Het klootjesvolk vergeet snel.

  0 likes
 • salvar schreef:

  vergeet een ding niet en dat is dat morgen (dinsdag) het hele 5G net in heel nederland in werking gaat.
  het heeft het zelfde effect als covid19 of het zorgde er al voor het niet bestaand virus.
  ze hebben het heel stiekem overal geplaatst.
  in geneve mag het niet geplaatst worden dus is er wel iets mis mee.
  veel succes iedereen met 5G of flikker dat ding weg en zeg alles op dat is de enige manier om het zootje omzeep te helpen.

  0 likes
 • vladi schreef:

  met wat gaat komen is wat nu speelt kinderspel.
  er gaat bloed vloeien.

  fff

  0 likes
 • g van Peet schreef:

  Toen ik met pensioen ging, lekker met 61 al, had ik het idee…nu dat ABP opmaken. Want in 2023 is het er misschien niet meer, wat ze beloofden in ” uw pensioen overzicht” . Al in 2021 ga ik gedeeltelijk op een ander pensioen leven. Dat is wel hoger geworden de laatste jaren! En tegen de tijd van AOW…speelt in mijn geval ABP nog maar een hele kleine rol. Maar niet iedereen heeft dat geluk….

  0 likes
 • sjaakie van den hoek schreef:

  Twee keer door dezelfde hond gebeten.
  Dan mogen wij wel een vaccin gaan halen tegen hondsdolheid.
  Dank U Rutte.

  0 likes
 • Justin schreef:

  1400 miljard is er ja u leest het goed en daar kunnen ze op zijn minst 100 jaar !!!! pensioenen van betalen en dat is puur met wat er nu in de pot zit. Nog niet eens de premie’s die er nog bij komen meegerekend over 100 jaar , e.e.a is ik meen me te herinneren vorig jaar uitgerekend , oh oh oh wat hebben ze het moeilijk zeg..

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  Pensioen heeft zijn langste tijd gehad. De generatie die nu 0-10 jaar oud is zal geen pensioen kennen. Het wordt werken tot je laatste adem.

  0 likes
  • André schreef:

   pensioen is in principe gewoon je eigen geld hoor. dus iedereen zal een deel van zijn inkomen moeten investeren voor later. misschien ook wel beter om het zelf te doen ipv de fondsen waar de staat bij kan.

   0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Toen ik ambtenaar werd had ik, en niemand anders, met de Staat der Nederlanden een overeenkomst dat ik 22 % van mijn inkomen zou betalen aan pensioen en daarbij nog eens 21% voor mijn AOW. Daarvoor zou ik na mijn 65ste 90 % van mijn laatst genoten salaris krijgen, waarde vast. Ik kreeg 80% en de laatste 10 jaren is dat, door kortingen, gehalveerd. Nu dreig ik nog eens 30% van het restje kwijt te raken omdat het pensioen opeens een sociaal product is en en de inleggers niet meer dan 5% willen/hoeven te betalen.
  Het geld dat ik betaald heb is dus voor Italië en Afrikanen zodat zij geen belasting of pensioen hoeven te betalen.
  Kun je de betrouwbaarheid van Rutte en Consorten op afmeten

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS..

  Empathieloze psychopaat . Bilderberg / Illuminatie knecht !

  0 likes
 • x

  Check Also

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  >