Homepagina » Binnenland » Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Rutte geeft miljarden weg, maar je pensioen wordt gekort: ‘Twee keer door dezelfde hond gebeten’

Pensioenfondsen, waaronder ambtenarenfonds ABP, waarschuwen dat de kans groot is dat zij volgend jaar moeten korten op de pensioenen. ABP kan niet zeggen hoe groot de korting zou zijn als die er komt. De fondsen verdienden meer geld met beleggingen, maar de rente is dusdanig laag dat ze naar eigen zeggen niet genoeg in kas hebben om te voldoen aan de verplichtingen. Tegelijkertijd geeft Rutte miljarden weg aan Zuid-Europa.

Dat er moet worden gekort op de pensioenen en tegelijkertijd miljarden naar Zuid-Europa gaan, is niet logisch, schrijft Harry Kuenen. “In de jaren die voor ons liggen, krijgt de rekenrente alsmaar de schuld van een eventuele korting, terwijl ook nu nog het geld tegen de wanden van de pensioenfondsen klotst.”

Twee keer door dezelfde hond gebeten

En dan nog iets. In de jaren negentig haalde de Nederlandse regering tot grote woede van de Algemene Rekenkamer 30 miljard gulden uit de pensioenpot bij het ABP. De mensen die dat geld hebben ingebracht, dreigen nu door diezelfde regering te worden gekort. Zo word je twee keer door dezelfde hond gebeten, zegt Ruud van Aalst.

Jacques Stoop wijst erop dat het ABP nooit is gecompenseerd voor de pensioenroof door het kabinet-Lubbers. “Gepensioneerden dreigen nu de rekening te moeten betalen. Kortingen zijn ontoelaatbaar.”

Europarlementariër Derk Jan Eppink voegt toe:


Ouderenorganisatie ANBO heeft Den Haag ook laten weten dat door veranderende rekenregels forse kortingen dreigen. In een brief aan de Tweede Kamer waarschuwt de organisatie dat gepensioneerden definitief een derde van hun pensioen dreigen kwijt te raken als er geen goede overgangsregeling naar het nieuwe pensioenstelsel komt. In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om dat verlies goed te maken. “Rutte laat ouderen bungelen.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
duitinzakje
duitinzakje
4 maanden geleden

‘Rutte laat ouderen bungelen’ aldus ANBO.

Maar gelukkig is daar Pia Dijkstra die u humaan naar de andere kant helpt dus geen zorgen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  duitinzakje
4 maanden geleden

Behalve als je een goed gevulde bankrekening hebt, dan verdwijn je eerst in de zorg tot dat ie leeg gelepeld is en dan pas komt daarna snel in alle haast Pia Dijkstra D666 met haar pil. Stem ze weg!!!

Bart van den Bos
Bart van den Bos
4 maanden geleden

Het Enige wat klein Holland tegen over deze Wereld doen kan is land opspuiten en daar het inkomende plaatsen voor de Winter weer komt kijken

Reliable Liar
Reliable Liar
4 maanden geleden

En toch stemmen er mensen op deze kwezel.
Onbegrijpelijk …..
Lijkt wel of ze bewust een revolutie aan het uitdagen zijn.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Reliable Liar
4 maanden geleden

Ik zou zeggen alleen de mensen korten die op deze partijen hebben gestemd en voor de lockdown waren. Ik weet het onmogelijk om daar achter te komen. Maar voelt zo oneerlijk t.o.v. mensen die die hele corona BS biet accepteerde omdat ze wisten dat het slechts een afleiding is om al die ongein dr doorheen te drukken wat ze nu doen.

Willem
Willem
Reactie op  Reliable Liar
4 maanden geleden

Is in principe ook zo, het is de weg van de wereld en van het bedachte systeem, wisseling van de wacht als het ware, verschuiving van de macht, inperking van de bevolkingsgroei en het assisteren bij een vroegtijdig heengaan. Zouden ze er niet zo’n toneelstuk van maken maar gewoon straight zijn en vertellen wat de echte bedoeling is denk ik dat het allemaal veel rustiger zou verlopen.

Willem
Willem
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

2 Duimen omlaag, die kunnen vast de waarheid niet aan, geeft niks want het gebeurt toch, het maakt niets uit wat men er van vindt.

Arwijn
Arwijn
4 maanden geleden

Uit eigen zak terug betalen!

salvar
salvar
4 maanden geleden

rutte rutte rutte?
snap nu echt nog niemand dat hij geen enkele interesse heeft in de burger niet , in de pensioenen (behalve graaien) niet.
heeft geen interesse in nederland.
waar heeft hij dan wel interesse in?
zijn meesters bij de illuminatie die ba-al eren.
het land(en) kapot maken.
liegen dat het gedrukt staat.
vooral interesse in zich zelf.
buiten liegen heeft hij zo,n grote dunk van zichzelf dat het de spuigaten uitloopt.
heeft een zeer lage dunk van mensen.
is met reces en zal wel met een pij en cappuson hebben gelopen bij het rituele feest bij de vrijmetselarij.

Casper
Casper
4 maanden geleden

Mijn laatste hoop is volgend jaar Maart. Als Nederland dan niet wakker is geworden. Dan geef ik dit land op, inclusief de bewoners. Weet iemand nog een leuk land in de wereld waar het geen dictatuur is, en waar normaal belasting wordt geheven? Thuiswerken kan ik vanaf elke locatie met internet 😉

Hugo
Hugo
Reactie op  Casper
4 maanden geleden

Zweden!

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  Hugo
4 maanden geleden

HUGO?
Is jouw achternaam de Jong?

G van Peet
G van Peet
Reactie op  Casper
4 maanden geleden

Ook Belarus, wit Rusland, geen lockdown,geen anderhalve meter regel, dus vrijheid. Maar wel een dictator.. minder erg als Rutte dus!

Der Stef
Der Stef
4 maanden geleden

“Rutte laat ouderen bungelen.”
Dat zouden de ouderen met hem moeten doen !!!
A. .. …… …m !

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 maanden geleden

Ja en het zal nog veel ernstiger worden de bezuinigingen en dat allemaal omdat de ooppernar uit Den Haag Sinterklaas speelt. Maar laten we ook realistisch blijven de zg Boomers stemmen massaal op CDA of deze de partij van de kwallen de VVD. Nou hier is je rekening zou ik zeggen.

Arnold
Arnold
Reactie op  Bas van Stapelberg
4 maanden geleden

Nou Bas, ik ben een Boomer en zal absoluut niet op de door jou genoemde partijen stemmen en de mij bekende Boomers ook niet. Het lijkt wel of Mark R. te Den Haag aan het hoofd staat van een criminele organisatie. Zie ook de strapatsen van de Belastingdienst.

Jeff
Jeff
4 maanden geleden

Ik ben bijna 58. Tegen de tijd dat ik met pensioen mag, is dat waarschijnlijk al bijgesteld naar 69 of 70. Corona of Covid 29 rekent daarna met me af. Probleem opgelost.
Voor de mensen die geloven in toeval; vergeet je spuitje niet te halen, dan heb ik nog een kleine kans.

jenne
jenne
4 maanden geleden

Deze Regering moet goed of kwaadschiks weg, als je leest wat er op ons afkomt, qua financieel economische crisis, zou je zeggen wees zuinig op je geld, en vorm een buffer om de schokken op te vangen, maar nee deze Rutte-Ollogren-Bilderberg-NWO regering voerd het programma uit als op gegeven, de middenstand dood, de boeren op sterven, veel huishoudens te veel schulden, daar waar volgens de regering Coronavirus zieken liggen, zijn de bedden leeg, en onze reserves cadeau doen aan zuid Europa, hoe bedenk je het, DIT KAN GEWOON NIET DOOR DE BEUGEL !

x

Check Also

kaag

Kaag wil dat Nederland soevereiniteit opoffert aan Europa: ‘Krankzinnig’

Nederland moet soevereiniteit opofferen aan Europa, vindt ...

rutte

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x