Homepagina » Binnenland » Hoogleraar legt uit waarom onze coronamaatregelen echt levensgevaarlijk zijn
coronamaatregelen

Hoogleraar legt uit waarom onze coronamaatregelen echt levensgevaarlijk zijn

De coronamaatregelen kosten meer levens dan ze opleveren, zo stelt hoogleraar Ira Helsloot van de Radboud Universiteit.

Hij wijst erop dat coronaslachtoffers gemiddeld 80 jaar zijn, meerdere andere ziektes onder de leden hebben en waarschijnlijk binnen een jaar toch al zouden overlijden.

“Je houdt met de maatregelen maar een beperkt aantal mensen in leven,” zegt Helsloot.

Stuk korter

Door de coronamaatregelen zal Nederland in een economische crisis terechtkomen, zo hebben het CPB en diverse economen al laten weten.

Banen gaan verloren, bedrijven gaan failliet en ondernemers zien hun levenswerk in rook opgaan.

Het gevolg zal zijn dat veel mensen in de bijstand terechtkomen. En mensen die in de bijstand zitten, leven over het algemeen een stuk korter dan mensen met een baan.

Media

Met het noodpakket dat de overheid ter beschikking heeft gesteld, hadden we volgens Helsloot één miljoen levensjaren kunnen winnen door te investeren in de zorg.

Als gevolg van de recessie vermindert de kwaliteit van de zorg. Dat kost honderdduizenden gezonde levensjaren.

Helsloot wijst met de beschuldigende vinger naar de media. De paniekberichten vliegen je nu om de oren, terwijl we niets horen over aantallen griepdoden of bijvoorbeeld hittesterfte.

Diepe droefheid

Hij betoogde in de Volkskrant dat we ‘het hoofd koel moeten houden en ziekte en dood in perspectief moeten plaatsen’.

“Bij griepepidemieën sterven ook veel mensen waar geen haan naar kraait.”

“Ik heb echt een gevoel van diepe droefheid over wat we onszelf en onze samenleving voor de aankomende jaren aandoen,” benadrukt Helsloot.Vind je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Ik heb Ira Helsloot gisterenavond bij Op1 gezien. Ouderen in Brabant die al vooraf worden gebeld, dat als ze corona hebben dat ze dan meer niet worden opgenomen. Er is geen capaciteit meer. Een huilende kleindochter. Het was gewoon een oudere opa die nog graag een paar jaar wilde leven, net als u en ik. Het kan niet meer. Nederland is 80+ euthanasie land nr.1 geworden in de corona crisis. Geen keus.
  Ira Helsloot; “geen woord, van warmte, compassie”. Ik vraag u dus: is dit uw heilsprofeet? Een man die alleen voor economie pleit, ook al moeten we straks na deze crisis met zijn allen vechten voor onze vrijheid en financiën, heeft geen gevoel en moet niet onze man zijn.

  101 likes
 2. Mensen overlijden meestal wel binnen een eeuw, welke zorg je ook levert uiteindelijk houd je mensen nooit in leven (Gelukkig maar). Daarom ben ik er voorstander van de hele zorgsector op te heffen en het vrijgekomen geld aan de mensen te geven zodat ze zelf kunnen investeren in hun eigen welzijn.
  Maar nu even serieus, Dit virus heeft natuurlijk wel heel andere kenmerken dan de normale griepgolf. Bij niet ingrijpen zouden mensen met benauwdheid overlijden zonder dat er voldoende hulp aanwezig is en zouden er veel meer infecties zijn. Nu is er tijd gewonnen om te leren over het virus, testen mogelijk te maken en een vaccin (voor wie het wilt) te ontwikkelen.
  En als bijvangst kunnen mensen leren dat ook bij een fikse economische recessie het leven eigenlijk gewoon doorgaat. Dan maar wat minder gadgets en ego gerichte werkzaamheden en wat meer op jezelf en je directe omgeving teruggeworpen. Mooi. En het zal nog zeker wel een paar maanden aanduren en in combinatie met veel testen, zal de “normale” maatschappij weer heel langzaam terugkeren.

  79 likes
  • @Marcel, wat geeft jou het idee dat er bij gewone griep veel minder mensen met longontsteking te kampen krijgen ? Een paar jaar geleden stierven er in Nederland alleen al bijna tienduizend mensen aan de ordinaire griep, er was een enorm tekort aan IC-bedden. Er werd alarm geslagen bij de overheid met als gevolg dat we heden ten da nog eens elfhonderd IC-bedden minder hebben. Hoezo tijd genomen om te leren van een virus uitbraak ? Tijd genomen om het risico enorm onverantwoord te verhogen zul je bedoelen. Er is in vergelijking met 2017/2018 en nog andere voorgaande jaren met een ordinaire griepgolf HELEMAAL NIETS aan de hand. De sterfte cijfers zijn overduidelijk en leggen de leugens genadeloos bloot.

   17 likes
  • @Marcel. Wie zegt dat het corona virus de oorzaak van benauwdheid is? Als er al wordt gezegd dat de corona tester alleen maar aantoont dat het virus aanwezig maar niet dat het de oorzaak van een ziekte is dan zegt dat veel. We schijnen al decennia met het corona virus te maken hebben en nu zou het ineens zo erg zijn dat de MSM er apocalyptische verhalen van maakt? Lijkt me meer iet zeggen over de MSM met hun angstzaaierij. corona is gewoon een verkoudheid virus volgens eerdere berichten. Je kunt de afvragen wanneer ze ooit eerder hele landen plat hebben gelegd om welk virus dan ook. NOOIT. Dus klopt er helemaal niets van van wat nu gaande is. Het stinkt van alle kanten.

   Wat betreft de zorgsector, daar kan ik wel iets mee. De zorgsector gaat niet over gezondheid en welzijn. Dat is gewoon een sector die mensen overeind houdt in een zieke wereld waar de werkelijke ziekte MACHT is. Er wordt heel veel geld verdiend aan ziekte etc maar geen mens wordt er gezond door. Als het om gezondheid zou gaan dan zouden we wel gezondheidscentra hebben in plaats van ziek(t)enhuizen. Gezondheidscentra zouden echter geen poot aan de grond krijgen en door vooral de farmaceutische industrie, kapitalisme en globalisme verboden worden, met de politiek als spreekbuis.

   7 likes
 3. Laat je niet beïnvloeden

  De NWO is dus in volle vaart. Ik heb het idee dat die niet meer zijn af te stoppen. 90% van het volk is angstig of zo bang gemaakt. Alles wordt van ons afgenomen als er niet wat meer mensen wakker worden.

  40 likes
  • Ja het is een goed uitgespeeld spel, is Spanje ons voorland?
   “De regering gaat ook massaal de telefoons van Spanjaarden controleren om een idee te krijgen van hun verplaatsingen tijdens de lockdown. De data worden gevorderd van de telefoonbedrijven.
   Zonder al te veel morren slikt het murw geslagen land de nieuwe maatregelen.” (Bron: Nos)
   Het murw geslagen land/mensen, die accepteren nu na drie weken dus alles al, hier is heel vaak voor gewaarschuwd de voorbijgaande jaren ook hier op Ninefornews, nu is het dus zover.

   18 likes
  • Er kan niks worden afgenomen alles is geleend, zodat men er mee kan spelen, en aan dat spel komt ook eens een einde aan zodat een ander er weer mee kan spelen..dat is echt wakker worden ..we zijn ook overspoelt met speeltjes als dat speeltje word afgepakt begint men te slaan om zich heen, dat zie je ook bij nog onvolwassen kinderen ,als het ene kind wat afpakt begint het ander kind te huilen of boos te worden, dat trekje is nog steeds aanwezig bij [on]volwassene mensen.

   9 likes
 4. Het noodpakket dat de regering ter beschikking stelt gaat naar de bedrijven en niet naar de mensen.
  Dus wie wordt er weer beter van?
  Het Kapitaal.

  25 likes
  • eelke

   Duidelijk, dat U geen bedrijf heeft gehad en enkel als loonslaaf
   hebt gediend.
   We zullen Uw reactie zien, als er straks geen groente
   en fruit meer in de winkels ligt.

   4 likes
 5. De man heeft 1000 procent gelijk !

  15 likes
 6. De kwaliteit van zorg is al jaren achteruit gegaan. Sowieso door privatisering en mede door de kosten van invoering technologie. Die was belangrijker, dan mensen(patiënt/verpleger).
  Ben zelf door ziekte veel met zorg in aanraking geweest, daarvoor vrijwilligster in bejaardentehuis. Wat mij opviel? Bij bejaarden verzorgtehuis werd een compleet nieuw systeem aangelegd/ingevoerd. In het ziekenhuis idem dito. Als laatste bij de apotheek.(was in januari).
  Gevolgen: Bejaarden kunnen alleen nog pinnen wat betrekking heeft voor het bejaardentehuis.(dus ook het kienen) Er is geen baliemedewerker meer te bekennen. In het ziekenhuis liep de planning totaal in de soep. Er werden ook fouten gemaakt. enz. Bij de apotheek krijg je geen papieren meer.(vond dit al onzin, want de bijsluiter zit al bij het medicijndoosje inbegrepen). Nu krijg je het via je mail. “Leuk” voor de mensen die geen pc enz. hebben. Moeten we daar dus ook weer voor gaan betalen? Privacy weer een stuk minder veilig.
  Constant krijgen we berichten, dat contant betalen door moet blijven gaan, maar ondertussen/beetje voor beetje kun je alleen nog pinnen. Dat privacy gewaarborgd moeten blijven, maar toch drukken ze alles door. Dat cookie gebeuren werkt precies andersom bv.
  Voor de zorgmedewerkers was het al voor het virus een te hoge werkdruk enz. Kwaliteit was al jaren achteruit aan het gaan. Ik wist soms meer dan een dokter. Gewoon door de bijsluiters te lezen en door informatie via internet. Het digitale patiëntendossier komt er gewoon/is er al.
  Men gaf geen mieter om deze mensen. Technologie invoeren was en is prioriteit nummer 1.
  Gisteren Tegenlicht/VPRO(gevolgen Economie) gekeken en daar bevestigde een man(laatste interview) al wat wij hier al jaren schrijven/zeggen. Totale persoonlijke control.

  12 likes
 7. Hoe hoog is die leraar eigenlijk ? hopelijk meer dan 3 meter anders ben ik niet onder de indruk.

  Ach kan me eigenlijk ook niet intereseren. Ben immers geen laag bij de grondse student meer.
  ‘Hoog’ is een woord wat ze maar al te graag gebruiken. Daarna uit de hoogte doen partoniseren en kleineren.
  En dan heb je nog experts , deskundigen schetenwappers en wat niet meer. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer.
  Want wat voor al deze lieder het aller aller belangrijkste is is anno 202o ‘de Agenda’.

  Mondkapjes

  Eerst helpen mondkapjes dan ineens niet , nu zijn zo ineens ‘op’ en helpen ze weer. Vanaf het begin werd mij duidelijk dat mondkapjes moeten helpen japan taiwan china. Kijk na de resultaten !
  1.5 meter is onzin ! Rusland 2 meter en amerika 1.8m. Ad hoc onzin ! Misschien helpt het maar het vernietigd ook de economie. Tot voorkort had ik een zaak die nu op de fles is. Met mondkapjes kan de economie gewoon doordraaien. Heeft opperclown rutte dat in de gaten ? Volgende week misschien mondkapjes of die week daarop totdat iedereen geconditioneerd is (lees vies van elkaar). NWO wins again !

  Vitamines

  Ik ben dus niet zo’n hoge leraar en mag dus niet advieZeren. Maar zinkseleniumvitaminecendcoppercolodiaaluvczilvercolodiaal kan helpen lijkt mij toch ?
  Vreemd is ook dat het gepeupel in de staatspropaganda niet wordt verteld dat het hebben van een goed imuumsysteem in deze tijd erg belangrijk is.

  Vraag me dan toch af wat het nut van al die corona info is verder dan Handjes wassen afstand houden gaat het niet. VolksVerdummerung zeggen onze oosterburen.

  ‘Hij Die loog’ leraar

  Kijk je ook maar even rond op het vrije internet zie je dat er legio artsen en doktoren zijn die wel goede informatie verstrekken. Als er echter een Hoogleraar in de media tevoorschijn komt heeft deze een agenda en spuit deze waardeloze dis/informatie na de kijker. Dat maakt uit de meeste HOOGleraren ‘hij is loog’leraren om nog maar te zwijgen over virologen.

  Destruction of humanity.

  Alle menselijkheid word nu afgeschaft. Mensen worden geconditioneerd om afstand te houden en het liefst elkaar te verlinken. Als dit gemeengoed geworden is worden mondkapjes verplicht. Economie weg , mens in hok , menselijkheid weg. Ondertussen speelt de staatspropaganda mooi weer. Het is heel duidelijk dat dit dan meer doden veroorzaakt dan welk coronavirus dan ook niet iedereen is immers bestand tegen de nieuwe NWO. Ik ben ervan overtuigd dat tegen die tijd er vast wel een Hoogleraar/deskundige/expert is die ons gaat vertellen dat ze dit niet hebben kunnen voorzien. Word dus eigenlijk tijd dat dom nederland wakker wordt nietwaar ? Voordat het echt te laat is. google eens id2020 ,leuk he ?

  10 likes
 8. Cijfers in het perspectief:

  34 duizend doden door het coronavirus dit jaar en vorig jaar samen.

  119 duizend griep doden dit jaar.

  3 miljoen doden aan allerhande ziektes dit jaar.

  2 miljoen doden door kanker dit jaar.

  15 duizend doden door honger vandaag.

  https://www.worldometers.info/

  9 likes
 9. We leven nu eenmaal in een Controle staat, die bomvol zijn met controles,
  daar heeft de Controlestaat tal van mogelijkheden op bedacht om controle te houden over het volk om deze onder de duim te houden,
  bang dat ze zijn dat de bedachten heersende machthebbers hun gedachten de wil op wil leggen naar hun zienswijze te verliezen,
  ook zijn ze angstig van wat er nu gebeurt ze hebben geen controle over deze onzichtbare vijand,
  dus stellen ze grenzen eraan met zelfs de landgrenzen te sluiten om deze onzichtbare vijand te kunnen verslaat zodat hun macht aan deze nu heersende onzichtbare vijand te kunnen overwinnen alles wat voor hun zichtbaar is met de nu huidige technologie kunnen ze het volk ermee beheersen,
  ze zijn volkomen verrast door deze onzichtbare vijand en leven nu in Grote Angst door alles te sluiten met als doel deze onzichtbare vijand te verslaan terwijl deze onzichtbare vijand ook weer nieuwe mogelijkheden bied willen ze deze toch verslaan,
  maar energie is energie beweging is beweging deze laten zich niet zomaar bedwelmen door grenzen te sluiten uit angst ervoor dat de samenleving instort, van de bedachten heersende machthebbers die er nu alles aan doen om het te verslaan ,deze virusenergie is er, de bedoeling ervan is dat er ook nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd, maar nee hoor ,ze willen zo gouw mogelijk weer het oude oppakken,maar reken maar dat er heel wat koppen erdoor kunnen vallen, de angst zal best nog eens heel veel groter kunnen worden,
  er is al een politieker in Duitsland die er een eind aan maakte uit angst voor de ineenstorting van de economie ,waarschijnlijk volgen er wel meer, ook onder de volkeren zal het toenemen omdat hun speeltjes worden afgepakt.. Hun Grote Angst is de Ineenstorting
  Hun bouwwerken Vallen OM,
  Die veelal op een Soort lucht is gebouwd, de inademing ervan is meestal vervuilt.

  4 likes
 10. Heb het al eerder vermeld dat een maatregel elke keer als we deze stellen en er een grens aan geven niet houdbaar is ,ja alleen voor een korten duur en dan blijkt het ook weer achteraf een verkeerde beslissing te zijn ..het zogenaamde intelligente verstand brengt alleen veel problemen met zich mee door verkeerde veronderstellingen of zienswijze en daar draait de hele samenleving veelal op..men beseft niet dat er geen grenzen gesteld kunnen worden aan de beweging die we zelf creëren dat word achter af creperen, en dan moet het meestal weer met een krampachtige manier weer veranderd worden, en als het weer dan veranderd dat volgt er daarna weer er een op, laten we maar gewoon aannemen dat elke beslissing met een gebeurtenis of erdoor ervan nooit een juiste beslissing is maar een stelling , meestal er een van Een verkeerde keuze met verscheidene inzichten die veelal geen oplossingen brengen maar meer een verdeeldheid, elke beslissing of een keuze waar een tijdelijke grens aan kleeft , worden grenzen daarna toch weer overschreden om dat een grens aan een beslissing zich niet door grenzen laat beperken,dat zie je ook voorkomen met het menselijke gedrag zelf al, dat geldt ook voor beslissingen of keuzen die men maakt een grens stellen is een soort energie die men eraan wil geven,maar energie laat zich niet beperken,de beweging van een beslissing een keuze de energie ervan zal altijd de grens overschrijden en laat zich niet vast zetten door deze menselijke energie die eraan word gegeven, zal altijd daarom een ander weg weer zoeken voor de beweging van zijn vrijheid..vergeet niet dat de mens zelf de schepper is van wat hem overkomt.

  3 likes
  • Tja zo langzamerhand worden er nog mensen wakker en die kijken dus verdwaasd om zich heen..
   Ook blijkt dat opleiding en inzicht niet persee met elkaar te maken hebben. Behalve dat het gewoon op de wachtlijst stond helpt het helemaal niet om het steeds over je af te roepen, wordt het alleen maar erger van….. We gaan door een moeilijke periode of je wilt of niet en voorlopig ziet de maand April er ook heftig uit……..blijf bij jezelf dat is uiteindelijk het enigste wat je hebt op het eind……

   13 likes
  • Heel goed beschreven rop, klopt als een bus.

   2 likes
 11. Deze hele Corona opzet, gaat zijn doel steeds meer bereiken.
  Veel oudere die komen te overlijden, huizen komen beschikbaar, geen pensioenen meer.
  Het nut van de EU komt uit de hoge hoed van de Duitsers, die stellen ziekenhuis bedden beschikbaar.
  De aanvulling van de slachtoffers, komt gewoon uit de bestaande voorraad in Turkije en Griekenland.
  Het blijkt ook, dat het volk zonder teveel morren thuis blijft.
  Enz enz.

  3 likes
 12. Ik weet nog dat Tutte uitlegde waarom kinderen naar school konden. Toen hij werd afgekamd door het journaille wist ik al dat door emotionele chantage van de media de scholen dicht gaan en levenswerken vernietigd. In Zweden is die maatregel niet genomen, daar is het de verantwoordelijkheid van de gezondheidszorg. Tot woed van de media daar want die willen ook maatregelen. Misschien het zweedse model invoeren. Dankjewel media.

  2 likes
 13. “”Banen gaan verloren, bedrijven gaan failliet en ondernemers zien hun levenswerk in rook opgaan.
  Het gevolg zal zijn dat veel mensen in de bijstand terechtkomen. En mensen die in de bijstand zitten, leven over het algemeen een stuk korter dan mensen met een baan.”””

  Dat is ook de bedoeling want zij de regering denkt dat die NWO wordt geinstalleerd!?
  Dat is natuurlijk niet zo! Zij worden gedeinstalleerd.! Wees hoopvol en blijf rustig het gebeurt de komende dagen.
  De opstanding nadert.

  2 likes
 14. Hij heeft gelijk alleen wist hij het gisteravond op Op1 met geen mogelijkheid te verwoorden. Hij werd finaal omver geblazen door Fidan Ekiz.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...